slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
huda bolezen ali le anksioznost? • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

huda bolezen ali le anksioznost?

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

huda bolezen ali le anksioznost?

Odgovor nezaaa ned. 31.dec.2017 14.41

hejla,
presrečna sem, da sem našla tole stran in vse vas, ki imamo podobne težave.
Pri meni se je začelo letos oktobra. za mank je naporno leto polno vzponov in padcev. Matura, neopravljen izpit za avto... Problemi so se pojavili dan pred zacetkon faksa z bolečo roko, nadaljevlo se je z hitrim bitjem❤️ mami me je peljala k zdravniku kjer so mi naredili EKG vzeli kri vse je bilo vredu. Zadeca se mi je oktobra se vedno pojavljala s tem da so prisle se druge težave pritisk v glavi, vrroglavica, cudna zaspanost,bolecine v misicah, driska, tiscanje v trebuhu, cuden obcutek v nogah in jokavost, obcutek nemoci in krivde... psihiatrinja mi je predpisala asentro. hemljem jo 4 tedne in jokavost je v vecji meri izginila, izboljsalo se je spanje , nimam vec toliksnuh tezav z zelodcem razen obcasnih slabosti. Nekateri dnevi so obicajni spet drugi nekiliko tezje vzdrzni... se vedno se mi pojavlja zaspanost, vrtoglavica, pritisk v glavi in cudni obcutki v nogah. strah me je da te simptomu nebi izginil ter da so morda simptomi kake bolezni... bolezni me je strah ker mi je pri 7ih letih za rakom umrl oce. ko me kaj boli sprva pomislim na najhuje... Zanima me v koliksni meri je moj strah upravicen? bi morala se na kaksne preiskave zrd. cudnega pritiska v glavi in cudnih obcutki v nogah ? bo tudi to minilo ali je lahko to znak kaksne resne bolezni? lepo se vam zahvaljujem za odgovor in vam zelim lepe praznike :pomezik:
nezaaa
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 31.dec.2017 14.14

Re: huda bolezen ali le anksioznost?

Odgovor Nevenka pon. 1.jan.2018 18.38

Pozdravljena, "nezaaa" na našem forumu. Tvoje težave so zelo tipično anksiozno-depresivne narave. Ko začnemo jemati antidepresive, se te težave občutno zmanjšajo, večinoma pa še vedno kakšna ostane. Zato se ne obremenjuj, če boš npr. še vedno zaspana, navadno smo po AD tako ali tako zaspani še nekoliko bolj oz. na splošno rabimo malo več spanja in smo nekoliko bolj utrujeni. Lahko se pojavijo še kakšni drugi telesni znaki, saj je nekaj tudi stranskih učinkov, ki so včasih, zanimivo, ravno takšni kot so osnovni simptomi anksioznosti, torej vrtoglavica, kakšne bolečine v mišicah, pa prebavne motnje in še marsikaj. Znakov tesnobnosti anksioznosti je praktično neskončno, značilnost te motnje pa je tudi, da se spreminjajo. Simptomi, ki se jih ne bojimo več, počasi izginjajo, pojavijo se pa kakšni novi, ki se jih lahko ustrašimo.

Nikar se ne boj, vse skupaj je popolnoma nenevarno in ni znak kakšne bolezni. Včasih anksioznost posnema težave s ščitnico, tako da mogoče reči svoji zdravnici še za to preiskavo, ampak tudi to je rešljivo in se sploh ne rabiš bati.

Fino bi bilo, če bi prenehala z brskanjem po internetu, ker tam hitro lahko najdeš kaj, kar te prestraši, je pa popolnoma nerealno. Pa tudi kakšna psihoterapija bi bila na mestu, da malo vidiš, kaj se ti dogaja in kako ven iz tega. Zdravila namreč težavo ublažijo, ko pa jih prenehaš jemati, se stvar velikokrat ponovi.

Predvsem pa se prenehaj opazovati. Bolj ko se namreč opazujemo, hitreje opazimo kaj nenavadnega. Namesto z anksioznostjo se ukvarjaj z življenjem, s hobiji, faksom, fanti, s čimerkoli, kar je bolj zanimivega od razmišljanja o boleznih.

Ne pričakovat, da bodo vsi simptomi kar izginili, to se skoraj nikoli ne zgodi. Poskusi jih sprejeti in se naučiti skupaj z njimi početi stvari, ki te veselijo. Samo tako se bodo počasi umirili.

Miren in vesel dan ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 563
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: huda bolezen ali le anksioznost?

Odgovor nezaaa čet. 4.jan.2018 18.40

Najlepša hvala za hiter odgovor in motivacijo ter predvsem obcutek pomirjenosti :D kri je pokazala da je scitnica bp in deluje normalno, torej je to le strah in ni organskega izvora!
nezaaa
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 31.dec.2017 14.14


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov