slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
antidepresiv - odmerek • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

antidepresiv - odmerek

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

antidepresiv - odmerek

Odgovor senza ned. 15.okt.2017 11.00

pozdravljeni,
bom poskušala na kratko: sem srednjih let, imam dva najstniška otroka in urejen zakon, lahko bi rekla, da je družinsko življenje super. Pred 10 leti sem zaradi depresivne in tesnobne epizode jemala 1 leto Asentro, nato prenehala, počutje je bilo cca 8 let enkratno. Nato je sledilo precej stresno leto ali dve (bolezni v širši družini, ločitev..) in začela se je huda anksioznost, tesnobe...seveda sem v upanju, da bo spet ok dobila Asentro. Tokrat prejšnji odmerek ni in ni hotel učinkovati, sledila so mešana obdobja, dobila sem še 15 mg Mirzaten zaradi nespanja in izgube apetita..in asentro sva s psihiatrom zaradi še vedno hudih tesnob dvignila pred dvemi tedni na 125 mg (iz 100). Stanje pa je vedno slabše, lahko rečem. Težko se prebijam tesnobe so dnevno prisotne... Psihoterapije nimam, saj so zelo drage, jaz pa s povprečno plačo in dvema dijakoma v domu ne zmorem še tega. Delam sama, avtogeni trening, dihalne vaje...ampak ko je kriza, ne pomaga nič. nič. Niti lexaurin ali helex, ki ju nočem jemati, da se ne navadim in potem za trenutke krize res nič ne ostane. dojela sem, da moram te negativne vzorce v svojih mislih nekako prekiniti, ampak imam težave prepoznati te negativne misli, da bi jih lahko nato preoblikovala. Imate zame morda kakšen nasvet, spletno stran, kako si pomagati, ker AD-ji mi očitno ne bodo pomagali. Je možno, da je odmerek celo previsok in je zato tesnobe več??? Psihiatra imam šele januarja in do takrat ne vem, kje bom. Izogibam se družabnim dogodkom, včasih niti v trgovino ne morem, ker se tako tresem, družina se mi mora prilagajati, se izgovarjati zaradi mene...in mene še to boli, ker tudi njih prikrajšam za lepe stvari. Huda tesnoba me izčrpa, takrat težko najdem moč za telovadbo, gibanje, ki je nujno, vem. Kroga ne znam prekiniti, brskam po spletu ampak vsak ima svoje načine, poti... Iz normalne, sicer preveč pridne, zanesljive in delovne punce sem postala tiha, zagrenjena in zapečkarska... Zares zaupam le možu svoje težave, vse ostalo je igra, pretvarjanje, izgovori...predvsem pred starši, ker so strogi nasprotniki AD-jev, to je tabu tema, ko sem jo načela, me je mama napadla, znorela skratka, in nato izvajala pritiske še na očeta...Tega nimam moči reševati, zato nekako tajim težave, jih skrivam za izgorelostjo ipd.
vesela bom vsakega nasveta, hvala.
senza
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 15.okt.2017 10.35

Re: antidepresiv - odmerek

Odgovor Nevenka pon. 16.okt.2017 6.42

Pozdravljeni,

žal antidepresivi ne zdravijo, ampak so samo podpora, ko je hudo. Tudi avtogeni trening in telovadba tu velikokrat prav nič ne pomagata, saj je ključ čisto drugje. Dokler se s tesnobo borimo, ta vztraja ali postaja celo večja, saj z bojem sprožamo ravno tiste hormone, ki tesnobo povzročajo, torej adrenalin in kortizol. Pot do izboljšanja je sprejemanje in plavanje s simptomi. Vendar to ne gre, dokler se jih bojimo.

Tesnoba je popolnoma nenevarna, prav nič se vam ne more zgoditi, ne boste umrli, znoreli, se zrušili na tla, obnemogli, nič od tega. Včasih povabim kliente s temi težavami, da se udobno namestijo in se osredotočijo na tesnobo, dovolijo, da jih preplavi in da se poveča kolikor pač hoče. Potrebno se ji je prepustiti, jo izzivati, naj naredi z nami, kar hoče. Skoraj vedno opazijo, da se je po določenem času, če so se ji res prepustili, zmanjšala.

Včasih je to težko narediti sam, ker nas je strah, da se bo kaj zgodilo. Zato vas vabim, da se pridružite naši brezplačni skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti. Oglasite se lahko že naslednji torek, torej 24.10. ob 18.00 na Slovenčevi 95 v poslovni zgradbi Hidroinženiringa, 2. nadstropje. Tam se bova lahko malo več pogovorili v živo, videli boste pa tudi, kako drugi premagujejo podobne težave.

Želim vam miren jesenski dan --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 594
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: antidepresiv - odmerek

Odgovor senza pon. 16.okt.2017 7.52

Pozdravljeni,
hvala za res hiter odgovor ter za vabilo. Žal nisem iz Ljubljane (dve uri stran), ravno zato se spopadam sama. Vem, da AD niso rešitev, to mi je jasno, lahko pa bi mi težave vsaj blažili, ostalo bi naredila še sama in bi bilo nekako znosno živeti, ker tako ni. Mi lahko priporočite vsaj kako dobro spletno stran, knjigo, karkoli, da bi poskušala sama. Tesnoba je najhujša v službi in takrat je težko se umakniti in pustiti da me preplavi, sploh če imam stranke... ne vem, res sem malo izgubljena oz. obupana. :( :( :(
senza
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 15.okt.2017 10.35

Re: antidepresiv - odmerek

Odgovor Nevenka tor. 17.okt.2017 11.52

Pozdravljeni,

od knjig se verjetno splača prebrati edino Tris - Panična motnja, dr. Klemena Rebolja, vendar vam samo knjiga ne bo pomagala. Poskusite poiskati kakšno skupino ali cenejšo terapijo blizu vašega kraja, drugače se pa mogoče vseeno enkrat pripeljite do nas. K nam se vozijo iz vseh koncev Slovenije, tudi iz SV, mogoče bi vam pomagal že en obisk skupine ali individualne terapije, da bi dobili vsaj najosnovnejše napotke za ravnanje z vašimi težavami.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 594
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron