slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Prosim za pomoč • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Prosim za pomoč

Prosim za pomoč

Odgovor girlblue ned. 8.okt.2017 12.15

Živjo, sem 25 letna punca katera se je znašla na točki v življenju v katerem ne najdem več izhoda.
Rada bi iskrene odgovore, saj je moja edina želja trenutno da si oprostim in najdem nazaj smisel tega lepega sveta.

Kar nekaj let sem bila v razmerju s fantom, ki se je bal zveze in kakršnekoli čustvene naveze, kljub vsemu sva kar nekaj let peljala odnos vendar uradno nikoli nisva bila skupaj, čeprav sva vse stvari počela, kot najbolj zaljubljen par, vendar vsakič ko je zadeva prišla do resnih debat je bila cela štala, enostavno je rekel da ni zaljubljen in da noče imeti punce in pika.

Zaljubljena, kot sem bila sem vseeno vstrajala. Med poletjem pa sem spoznala fanta, ki mi je po vseh teh letih zamajal tla pod nogami, kar sem temu fantu s katerim "sem bila" tudi povedala, ampak je bil njegov odgovor da naj počnem kar si želim in naj najdem vezo katero sem si vedno želela.

Po vsej tej zmedi v moji glavi sva šla na pavzo oz. sva odnos zaključila... v tem zelo kratkem času pa sem se predala temu drugemu fantu iz čistega obupa in želje po tem, da imam končno fanta in osebo katera se ne bo bala razmeja.. na žalost ali srečo sem takoj nasledni dan vedela da sem naredila napako.

V tem času pa mi je ta prejšnji fant v katerega sem zaljubljena pisal, da je po vseh letih prišel do spoznanja da sem prava in da mu je žal da je čakal tako dolgo in da bi rad z menoj začel od začetka, da nadoknadiva čas ki sva ga izgubila...

Seveda, iskrena kot sem ne moram živet s slabo vestjo zato sem mu svojo nepremišljeno dejanje tudi povedala. Kljub prepiranju in očitanju nekaj dni sva se vseeno odločila, da poskusiva nadaljevati, saj v tem primeru nisem varala ampak vseeno..

Sedaj sva skupaj po par dni in je res vse sanjsko potem pa spet dobi predstavo kako sem bila z drugim in spet gre in govori, da žal ne more blabla...

Potem spet prideva nazaj in zadeva se po kakšnem tednu spet ponovi in vsakič znova prizadaneva drug drugega...

Ja po vsem napisanem vem morala bi it vsak po svoje, ampak tok kot sem v naju prepričana nisem bila še v nič, saj ni stvari v kateri se nebi ujela in ne pozam para, ki bi se po tolkih letih razumel kot midva... ampak se bojim, da moje "napake" ne bo pozabil nikol... rada bi mu povedala, da sem ga vsa leta čakala, ker on ni vedel kaj bi in da sem se žal po vsem tem času udala.. v njegovih očeh sem najslabša oseba trenutno in res ne morm živet z občutkom, da sem naju uničla in ga prizadela...

PROSIM, za mnenje, ker trenutno res ne najdem izhoda :(
girlblue
 
Prispevkov: 1
Član od: ned. 8.okt.2017 12.13

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Nevenka tor. 10.okt.2017 11.57

Pozdravljena,

Pozorno sem prebrala tvoje sporočilo in prvo, kar mi je prišlo na misel je, da tale tvoj fant samo išče izgovore, zakaj ne more biti s tabo. Pravijo, da traja ljubosumje dlje kot ljubezen. Ko je ugotovil, da imaš drugega fanta, je nenadoma odkril, da bi pa on bil s tabo. Vsa leta, ko si mu bila na razpolago, se trudila, vlagala v odnos, tega ni začutil. Ko pa te je nenadoma prevzel nekdo drug, se je v njem nekaj sprožilo. In glej, že takoj po tem, ko si mu povedala, kaj se je zgodilo, ga je spet minilo. Pa saj ti je sam rekel, da počni kar hočeš, da najdi fanta, s katerim boš srečna.

Naredila si vse, kar si lahko in ko nisi mogla več, odšla, kar je bilo verjetno edino pravilno. Seveda je navadno fino, da ne gremo iz odnosa zaradi drugega fanta ampak zato, ker to preprosto ni to. Zakaj bi se mučila z nekom, ob katerem neprestano doživljaš zavračanje. Na nek način ga idealiziraš in si delaš utvare, da sta za skupaj, ampak on si preprosto ne želi biti s tabo. Skoraj je na mestu citat iz naslova neke znane knjige in filma: »Mu pač ni do tebe«. Seveda ne želi, da odideš, vedno je luštno imeti nekoga ob sebi, ki ti izkazuje ljubezen, čutiti, da te ima nekdo rad in prenaša vse tvoje muhe. Žal pa tole ni obojestransko in če si poštena do sebe, boš najbrž ugotovila, da ti ta odnos več jemlje kot daje.

Kako se boš odločila, je tvoja stvar. Vprašanje, ki pa je tukaj na mestu pa je: Koliko cenim sebe in se imam rada, da vse to prenašam. Vem, da imaš rada njega, kaj pa sebe? Vsak od nas si zasluži nekoga, ki ga ima res rad in si želi biti z njim, nekoga, ki se ne sprašuje vsak dan, ali bi ali ne bi. Nekoga, ki ima dovolj moči in odgovornosti, da točno ve, kaj si želi.

Želim ti modro odločitev in vse dobro --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 516
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron