slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Prijateljstvo ali ljubezen? • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Prijateljstvo ali ljubezen?

Prijateljstvo ali ljubezen?

Odgovor Olja sr. 26.jul.2017 19.06

Pozdravljeni,
stara sem 35 let. Že več kot leto in pol prijateljujem s fantom, s katerim se sicer poznam že od prej, ampak potem več let nisva imela stikov. Večkrat se slišiva po telefonu, tudi ven sva šla parkrat. Čeprav sem si želela, da bi se "zmenek" končal vsaj s poljubom na lička, se ni zgodilo nič. Se razumeva, precej sva si podobna v razmišljanju, ciljih,... predstavljam si ga kot mojega življenjskega sopotnika, da si z njim ustvarim tudi družino. Vendar pa me muči, ker ne vem, ali on čuti kaj do mene. Najin pogovor vedno traja tudi po uro, dve, vendar nihče od naju ne omeni zame najpomembnejše teme- ljubezni. Bojim se, če mu povem, da se bo oddaljul od mene...lahko pa tudi, da on isto misli za mene in si ne upa iti korak dalje. Enkrat me je vprašal, če imam fanta in sem mu odgovorila, da ne...in potem ni nadaljeval o tej temi. Res ne vem, sploh ga ne morwm razbrati. On nima partnerice, mogoče se tudi on tako kot jaz boji zavrnitve? Kaj pravite vi? Kaj mi svetujete? Kakšen vzpodbuden nasvet bi bil dobrodošel.
Olja
 
Prispevkov: 1
Član od: ned. 18.jun.2017 16.37

Re: Prijateljstvo ali ljubezen?

Odgovor Nevenka pon. 31.jul.2017 8.19

Pozdravljeni, težko je tu reči, kaj se dogaja v vajinem odnosu. Ali daje on pobudo za srečanja in telefonske pogovore? Koliko sploh veste o njemu? Je imel kakšno punco, kdaj nazadnje? Če je ni imel nikoli, je verjetno precej preplašen in ne zna dati pobude za kaj več (če je seveda sploh zainteresiran). Če pa mu dobiti punco nikoli ni bil problem, morda samo ni zainteresiran za kaj več z vami. To so seveda popolna ugibanja.

Glede na to, da se on ne premakne, vi pa zidate gradove v oblakih, bi bilo verjetno najbolje, da enkrat preverite, kaj si želi in kako vas vidi. Vsekakor bolje čim prej, kot pa da izgubljate čas s sanjarjenjem o prihodnosti z njim, on pa niti slučajno ne razmišlja tako. Včasih namreč takole zapravimo čisto preveč časa.

Začnite torej pogovor o tem, ali si zdaj zveze sploh želi - najprej seveda na splošno, ali si želi imeti kdaj partnerko, družino... Mogoče pa to sploh ni del njegovih načrtov. Pa potem povejte kaj o sebi, npr. da si želite fanta, kako vidite prihodnost... pogovarjajta se o odnosih, o ljubezni, najprej na splošno..., potem ga pa še kaj vprašajte o tem, kako vidi vas... Kaj pa končno lahko izgubite? Če bo dogovor negativen, greste lahko naprej, saj boste vedeli, da za kaj več kot prijateljstvo ni pripravljen (seveda boste težko še naprej prijateljica z njim...), če pa bo pozitiven, juhhuu, vas čaka nekaj lepega.

Pri 35-tih se res ne gre več igrati skrivalnic, dovolj ste stari, da si najdete partnerja, ki vas bo imel rad in vam to tudi povedal, partnerja, s katerim si boste ustvarili družino. In če tale ni sposoben povedati, kaj si želi ali pa si tega sploh ne želi, gremo naprej, pač ni vredno, da vztrajate in se mučite.

Veliko sreče --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov