slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Enoletno vsiljevanje nečesa kar nisem storil... • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Enoletno vsiljevanje nečesa kar nisem storil...

Enoletno vsiljevanje nečesa kar nisem storil...

Odgovor smoki sr. 19.jul.2017 11.10

Pozdravljeni,

s partnerko sva v enoletni zvezi. Po dvema mescema partnerstva je rekla da se morava pogovoriti.
Pogovor se je začel, da mi je pred mene potisnila telefon na katerem je bila slika deklice (ščerka od kolegice). Ob tem ko mi je kazala sliko na telefonu je dejala, da je to moj otrok, ki ga imam s to kolegico. Dodala mi je še zakaj še vedno upam da bom s to kolegico, ki po njenem imava skup otroka.
Ker še kaj takega nisem videl v filmu sem sprva mislil da se šali. Ko sem videl njen resen odziv na obrazu mi je bilo kmalu jasno, da ni šala. Po prerekanju sem ji povedal, da me obsoja nekaj kar ni res in da me je stem globoko užalila. Njej je bilo to čist vseeno in je svoje trdila naprej. Bil sem čisto potrt saj nisem mogel verjeti, da oseba, ki jo imaš najrajši in ki z njo imaš resne načrte v življenju lahko kaj takega izjavi oz. te tako prizadene. Ko se spomnim tiste njene resne mimike in telefon v rokah z sliko je zgledalo kot v kakem grozljivem psihopatskem filmu.

Po eno letnem skupnem življenju z partnerko se je na to temo zanetilo nešteto prepirov. Ona še vedno trdi, da imam s to kolegico otroka in da ji nočem priznati saj mora to biti vojna tajna, da nebi izvedel njen partner -to so trditve moje partnerke.

Z to kolegico sem štirikrat poslovno sodeloval in se je nisem nikoli niti dodaknil ne da bi kdaj koli kaj osebnega z njo imel. To je resnica, ki sem jo tudi do onemoglosti trdil moji partnerki ampak vse do sedaj ne verjame mojim trditvam.

Kot rečeno me je to zelo prizadelo saj si ne morem razložiti kaj privede človeka do tega da ti že eno leto vse na nekaj časa vsiljuje nekaj kar sploh nisi naredil. Ko ji rečem zakaj mi to vsiljuje mi hladnokrvno odgovori, da je samo vprašala. V resnici ni nikoli vprašala ampak vedno trdi da imam z kolegico otroka!

Večrat sem omanjal, da bi morala poiskati strokovno pomoč ampak potem se razjoče in nekako se spet pobotava in je vse lepo naprej.
Sprašujem se kako naj živim z tako osebo, če si tako misli od mene? kam se sploh naj obrnem po pomoč, če bo sploh pomoč koristila?

Omenjati moram tudi, da je večrat na skrivaj obiskovala neko žensko, ki ji svetuje kaj jo čaka v prihodnosti. Za njo je ta ženska sveta in noče niti slišati, ko ji omenjam, da je to zgolj le vedeževalka. Ona pravi da ne razumem in da je ta ženska nekaj več, kot navadni smrtniki.

Njena preteklost pred najino zvezo pa je taka; Po 15-ih letih zveze jo je zapustil partner z dvema otrokoma, umrl ji je njen brat zaradi bolezni potem ji je umrl oče v ognju. Njena mama je zbolela za rakom in nato še psihično zbolela.

Me pa zelo spominja najnina zgodba od njenih staršev na najino zgodbo, ki mi jo ona vsiljuje. Omenjala mi je, da je mama celo življenje trdila, da ima njen oče še nega otroka z sosedo. Oče tega ni nikoli priznal zato je mama živela z tem prepričanjem naprej. O tem da je njen oče imel še otroka z drugo je pravtako prepričana ona (moja partnerka).
Meni se zdi zgodba, ki mi je pripovedovala od njenih staršev glede otroka z sosedo zdi popolnoma enaka in mislim, da je le prenesena na mene.


Najbolj kar mi nikakor ne gre razumeti je to, da v družbi deluje zelo razgledano, človek brez problemov in celo deli nasvete kako je treba v partnerstvu a med nama pa kot če bi bila drug človek.
Enkrat sem celo v obupo omenjal njeni kolegici česa me obtožuje in mi je rekala, da je take ne pozna in da nemore verjeti, da mi kaj takega počne.


Včasih si mislim, da je le nočna mora. Nemorem verjeti da se mi kaj takega dogaja.

Prosim za pomoč kako naj se problema lotim ali na koga obrnem.

Hvala za pomoč!
smoki
 
Prispevkov: 1
Član od: sr. 19.jul.2017 9.38

Re: Enoletno vsiljevanje nečesa kar nisem storil...

Odgovor Nevenka sr. 19.jul.2017 12.25

Pozdravljeni, pozorno sem prebrala vaše sporočilo, vendar bi vam težko kaj pametnega svetovala.

Vaša partnerka prav gotovo potrebuje pomoč, vendar je ne morete prisiliti, da bi si jo poiskala. Smiselno bi bilo, da bi skupaj obiskala psihiatra, ki bi ocenil, kaj se z njo dogaja. Pomembno je, da zdravnik sliši še vašo stran zgodbe, da mu bo vsaj malo jasno, za kaj gre.

Dobro bi bilo, da tu odločno postavite mejo in se tudi njenemu joku navkljub ne daste prepričati v spravo, preden ne obiščeta zdravnika. Lahko se namreč zgodi, da bo začela sumničiti še kaj drugega in ves čas se bosta vrtela v konfliktih in krogih obtoževanja. To pa vama lahko uniči odnos.

Zelo verjetno je namreč, da s sumničenjem česarkoli ne bo kar prenehala, ker ima glede na napisano precej hude težave. Povejte ji, da ji boste stali ob strani, ampak da oba potrebujeta še strokovno mnenje okoli problema.

Želim vam vse dobro
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 589
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov