slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ločitev in strah za otroka • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Ločitev in strah za otroka

Ločitev in strah za otroka

Odgovor dinat ned. 18.jun.2017 20.33

Pozdravljeni.
Pišem, ker je pred mano pomembna odločitev, in potrebujem nasvet.
Sem poročena, s partnerjem imava enoletnega otroka. Razlike med nama so čedalje večje in življenje s partnerjem postaja nevzdržno. Najina situacija je zelo specifična in poleg finančnih težav, ki jih imava, se do mene vede zelo nespoštljivo. Živim pod psihičnim pritiskom in počutim se, kot da me izsiljuje.
Zadnji primer je, da že nekaj let ni videl svoje matere, in letos jo mora obiskati. Ker mora skrbeti za našo družino (jaz sem trenutno brezposelna) krivi mene, če to ne bo mogoče. Rekel je, da če je ne bo videl, da ne bo čutil več življenja, in da ga potem ne zanima, če ne bo več delal in kako bo naša družina preživela.
Vedno obvelja njegova beseda, večkrat mi med pogovorom reče naj utihnem, me daje v nič, rekel mi je tudi, da nisem vredna, da obiščem njegove družine, in še druge stvari. Že od vsega začetka najinega razmerja me poskuša spremeniti in pravi, da bo iz mene naredil žensko.
Ne želim več tako živeti in vem, da si ne zaslužim, da nekdo z menoj tako ravna.
Partnerju sem že omenila, da se želim ločiti in je odgovoril, naj mu dam otroka, podpišem papir zanj in se potem ubijem.
Najbolj me skrbi kako bo z najinim otrokom. Bojim se, da bi ga ugrabil in odpeljal nekam, kjer ga ne bi več videla. Partner ni evropski državljan. Za letos načrtuje obisk svoje družine v tujini, vendar ne vem, kako se bo to odvilo. Jaz ne želim iti, vendar mu samemu tudi ne zaupam otroka! (Kje bo otrok, ko bo on obiskoval svoje sorodnike in se veselil s prijatelji?)
Kako naj to izpeljem?!
Ali lahko dobim polno skrbništvo nad otrokom? Ne želim, da otrok živi z njim!
dinat
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 16.jun.2017 11.21

Re: Ločitev in strah za otroka

Odgovor Nevenka pon. 19.jun.2017 14.00

Pozdravljeni, žal mi je, da ste v tako težavni situaciji. Na našem forumu boste verjetno težko dobili pameten odgovor na vaše vprašanje. Verjetno v tem trenutku bolj kot psihoterapevtsko pomoč potrebujete pravno pomoč.

Še pred ločitvijo se je namreč dobro oborožiti z informacijami o vaših pravicah v zvezi z otrokom in premoženjem, saj vas bo to vodilo v odločitve in ravnanja, ki vam bodo omogočila, da dobite skrbništvo nad otrokom.

Tako da vam predlagam najprej obisk pri odvetniku, ki se ukvarja s temi problemi, da boste videli, kakšne možnosti imate. Seveda pa je v takih okoliščinah smiselna tudi psihološka podpora, zato vam priporočam, da se oglasite na naši brezplačni terapevtski skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti.

Želim vam veliko moči in poguma in vse dobro --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov