slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
to življenje • Za nove na forumu • Psihoterapija forum

to življenje

Za vse, ki ste prvič na forumu, še sveže prijavljeni. Tukaj lahko narediš prve korake, napišeš kaj o sebi, o tem, kar ti leži na duši, pozdraviš druge ...

to življenje

Odgovor mateja22 ned. 5.mar.2017 15.35

Čutim tiščanje v prsih, strašen nemir v nogah, tresenje na trenutke. Težava je, ker nimam nobenih interesov, imam samo tisto igrico človek ne jezi se, ki jo igram preko računalnika, lahko bi se reklo, da sem od nje prav odvisna. Več ur dnevno preživim ob njej, če pa je ne morme igrati, sem cela živčna, nervozna. Tudi če bi se odvadila, mi to ne bi kaj pomagalo, ker bi potem v mojem življenju zevala nekakšna praznina. Ker sem na raznih forumih, kjer se pogovarjajo o tem, kakšne psihične težave imajo, se z starši ne razumem najbolje. Zanima me namreč psihologijam zato veliko preberem na to temo, staršem pa se to ne zdi najbolj prav. Tudi z sestro se ne razumem, saj sva si preveč različne in zato si vedno, ko se srečava izmenjava kakšno negativno besedo. Zaradi nemira se ne morem igrati z nečaki, kar me zelo boli, že za jesti si ne morem pripraviti, zato jem samo gotovo jed. V družbi se ne počutim dobro, zelo me meti, o čem se drugi pogovarjajo ali pa sploh ne vem kaj govorijo, kot ne bi razumela kaj določene besede, stavki pomenijo. To me spravlja v nemir, saj si družbe drugače zelo želim, a potem komaj čakam, da sem spet sama. Preveč se obremenjujem z vsem, vse me skrbi in vsega me je strah. V polsnu doživljam neprijetne halucinacije o tem, da me nekdo pretepa in me je zelo strah tega. Zdi se mi, da drugi ljudje berejo moje misli, me obsojajo zaradi vsega, kar naredim, me vsi grdo gledajo, v trgovinah vnaprej vedo, kaj bom kupila in mi kaj podtikajo v hrano, ali pa se mi zdi, da ima nekdo nož ali električni paralizator, ki ga želi uporabiti, in potem kar grem čez cesto, ne da bi pogledala, ali je v bližini kakšen avtomobil (ali so to blodnje ali anksiozne misli?) Kaj naj naredim, da mi bo vsaj malo lažje?
mateja22
 
Prispevkov: 5
Član od: pon. 7.okt.2013 10.53

Re: to življenje

Odgovor Nevenka ned. 5.mar.2017 16.27

Pozdravljena, Mateja22, na našem forumu. Pozorno sem prebrala tvoje sporočilo. Življenje, ki ga živiš, je res preveč prazno in napolnjeno s stvarmi, ki jih ne zmoreš zaradi tvojih težav. Si mlado dekle, ki bi morala živeti na polno, uživati, se veliko družiti, študirati ali delati kaj zanimivega. Ti pa životariš ob eni in isti računalniški igrici, se dolgočasiš in razmišljaš o strahovih. Zato prav gotovo potrebuješ pomoč.

Predlagala bi ti, da se oglasiš pri psihiatru, lahko tudi na nujni psihiatrični pomoči na polikliniki, kje boš pomoč najhitreje dobila. Tam povej vse to, kar si napisala, in zdravnik bo ugotovil, kaj se dogaja s tabo, in ti povedal, kaj potrebuješ, da ti bo bolje. Mogoče ti bo napisal tudi kakšna zdravila, ki bodo tvoje stanje in počutje v kratkem izboljšala. Vzporedno s tem pa bi bilo dobro poiskati kakšno pomoč psihoterapevta in začeti z delom na sebi.

Vse dobro ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 539
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Za nove na forumu

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron