slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
vprašalnik-žalovanje • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

vprašalnik-žalovanje

vprašalnik-žalovanje

Odgovor Račkica tor. 7.feb.2017 13.17

Pozdravljeni vsi na forumu...

Z izgubo bližnje osebe, se sreča prav vsak od nas, zato se tudi na vas obračam, da rešite moj vprašalnik o žalovanju ter tako povečate reprezentativnost vzorca na temo, ki vsekakor potrebuje več naše pozornosti.

Že vnaprej lepa hvala za vašo pomoč. Vprašalnik: http://www.xn--zd-mta.si/1ka/a/936

Slika

"Izguba ljubljene osebe je ena izmed najbolj mučnih stvari v življenju posameznika, a hkrati, tudi ena izmed izkušenj, ki je ljudem najbolj skupna. Večina ljudi doživlja normalno žalost in žalovanje, postopoma se ti občutki lajšajo in možno je sprejeti izgubo ter nadaljevati z življenjem. Pa vendar kljub prepričanju, da je žalovanje proces, ki gre skozi splošno sprejete faze žalovanja in tako enkrat doseže svoj konec ter dobi mesto v posameznikovem življenju, za nekatere žalovanje predstavlja neprekinjeno stanje. Takrat to imenujemo travmatično žalovanje.
Takrat so boleča čustva tako dolgotrajna in huda, da imajo posamezniki težave s sprejemanjem izgube in z nadaljevanjem lastnega življenja. Izguba jim predstavlja enega izmed najbolj stresnih življenjskih dogodkov, kateri terja močno psihološko prilagoditev.
Pomagajmo, da ne bodo ostali neopaženi!"


Pozdrav vsem,
Jasmina
Račkica
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 7.feb.2017 12.51

Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov