slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Spremenil se je • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Spremenil se je

Spremenil se je

Odgovor lost pon. 24.okt.2016 10.14

Lep pozdrav. Nikoli se še nisem "javno izpovedala" in iskala odgovore, vendar tokrat nikakor ne vidim izhoda, kar se tiče moje trenutne veze. Zadeva je taka, da sva s partnerjem v vezi 2 leti, poznava pa se že 7 let, tudi prej sva se, ko sva bila samska dobivala občasno, vendar nikoli nič resnega. Šele pred dvemi leti na njegov rojstni dan sva spet pristala skupaj, priznal mi je, da si želi mene in se okrog mene trudil zelo, seveda posledično me je osvojil. Prvo leto in pol se mi je zelo prilagajal, živiva pa 100 km stran, veliko časa sva preživela skupaj. Dejstvo je bilo, da me je že preden sva vezo sploh začela pri njemu motila njegova nekakšna obsedenost z družbenim omrežjem, ko sva bila skupaj se je temu nekako odrekel in to mi je bilo dovolj. V zadnjih dveh mesecih so se stvari močno spremenile, zdi se mi tudi, da sem ga jaz končno začela močno ljubiti, za njega pa nisem več prepričana. Njegova prisotnost na omrežjih se je povečala, prav tako druženje s prijatelji, trenutno pa ima tudi dve službi. Nastopile so velike težave, saj sem se podredila, začela veliko jokati, se poniževati, klicati in spraševati zakaj se to dogaja. Nisem več na prvem mestu, ubistvu trenutno sploh ne vem kje sem oziroma sva. Zelo malo se vidiva, oddaljila sva se. Pravi, da si želi mir in da sem preveč obesedena, da me ima rad vendar moje "obsedenosti" ne prenese. Že dva dni me ni poklical in glede na moje obnašanje se mi zdi pravilno, da razmisli in da mu dam čas. Seveda me misel na to, da bi šla narazen boli in si želim, da je on oče mojih otrok. Naj povem še, da drugače težav nimam, uspešno služim svoj denar, vodim svoje podjetje, dokončujem magisterij in imam 26 let, tako, da nisem rosno mlada. On pa je star 29 let, velikokrat sem mu tudi finančno pomagala in zdaj pravi, da si tudi on želi nekaj narediti iz svojega življenja. Skratka nimam pojma kaj naj si mislim in kako naj postopam. Hvala.
lost
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 24.okt.2016 9.11

Re: Spremenil se je

Odgovor Nevenka pon. 24.okt.2016 16.16

Pozdravljena, "lost". Vaš partner se je začel odmikati od vas, vi pa posledično bolj pritiskate in on se še bolj odmika. Tudi sami ste prišli do ugotovitve, da potrebuje čas. Predlagam, da mu ga daste, vendar ne v nedogled. Pri sebi morate razmisliti, koliko časa ste ga pripravljeni čakati. Vso pravico imate, da si želite ob sebi partnerja, ki mu boste na prvem mestu. Če so to prvo mesto že sedaj zavzeli prijatelji, družabna omrežja in delo, kako bo, ko bosta imela družino?

Predlagam vam, da ga nekaj časa ne kličete, naj prvi pokliče on in tudi ne obiskujte ga, če vas ne povabi. Preprosto se za nekaj časa odmaknite. Ne bo lahko, vendar je potrebno. On verjetno ve, kaj si želite od odnosa in rabi razmisliti, če vam je to pripravljen dati, vi pa se morate v tem času bolj čustveno postaviti na noge in ne postajati odvisna od njega in zveze. Kadar smo odvisni od partnerja, on to čuti in ga energetsko dušimo, zato se posledično odmika. Naj začuti, da ga ne potrebujete, da lahko živite sami, naj ga malo zaskrbi za vas... Začnite se družiti z drugimi, s prijatelji, poiščite nove dejavnosti, nove ljudi okoli sebe, več se ukvarjajte s sabo in manj z njim, delajte na ljubezni do sebe in samostojnosti. Vprašajte se, kaj potrebujete, kaj si želite, sami in v odnosu. Mladi ste še in on ni edini fant na tem svetu. Če vam ni pripravljen dati, kar si želite, se bo pač našel drugi, boljši. Ne pristajajte na drobtinice, vredni ste veliko, veliko več.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Spremenil se je

Odgovor lost pon. 24.okt.2016 21.16

Nevenka hvala za odgovore, se malo bolje počutim. Zanima me še vaše mnenje zakaj je sploh prišlo do tega. Za sabo imam že dve propadli vezi, en od njiju me je varal drug pa je skočil v vezo z bivšo punco takoj po končAni najini vezi. Vsi so bili mišlenja, da pričakujem prevec, vendar se meni to ne zdi, saj si želim le ljubezni in pozornosti, vendar ne vem si to mogoče ljudje drugače interpretirajo. Glede zdajšnjega partnerja pa sem še želela povedati, da je mlad izgubil brata , ki je umrl za levkemijo, starsa sta bolna in jima veliko pomaga in moram reči, da si življenje jemlje dosti bolj enostavno kot jaz. Vedno poudarja da je med rojstvom in smrtjo ena črtica in da moramo biti pozitivni in ne negativni kot jaz. V principu jaz nisem negativna oseba, vendar me je on s svojimi dejanji pripeljal do tega, da sem žalostna in to žalost on smatra očitno kot negativizem. Preveč informacij in preveč različnih občutkov v meni...
lost
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 24.okt.2016 9.11


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov