slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Občutek, da se mi bo zmešalo • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Občutek, da se mi bo zmešalo

Občutek, da se mi bo zmešalo

Odgovor Martina čet. 11.avg.2016 10.14

Pozdravljeni,
še sama ne morem verjet, da sem tukaj, v tej situaciji. Mož odhaja. Že ko sem to napisala, ne verjamem kaj pišem. Skupaj sva 10 let. Ljubim ga. Res ga ljubim. V preteklosti sem imela zaradi težkega otroštva zelo veliko depresivnih stanj. Ogromno je bilo kreganja. Potem se je nekako umirilo. Zdravila sva se za neplodnost 7 let. Sedaj imava posvojenega petletnika. Finančno sva zelo dobro preskrbljena. Vse imava, le mož pravi da je vse kreganje iz preteklosti privrelo na dan in da odhaja in želi ločitev.
Vem da sem sama kriva za vse. Vsa leta sem težila, bila depresivna, nič nisem vlagala v zakon, skrbela sem le zase oziroma za svoje počutje. Sicer sva ogromno časa preživela skupaj. Eno leto nazaj se je zalomilo. Mož je začel ugotavljat da ne želi biti z menoj.
Med tem časom sem se spremenila. To sam pove. Prav tako pravi, da je sedaj v redu, ampak ne more prebolet preteklosti. Pravi razen dobrega seksa in lepega sina da nimava ničesar skupnega. Skušam biti močna, ampak kaj, ko mi ne uspeva. Cel čas jokam, v ušesih mi bobni in imam občutek da bom spet padla v depresijo.
Občutek imam oziroma sem prepričana da sem za vse sama kriva. To je resnica. Rada bi popravila zadeve, vendar mi ne da več možnosti. Da on razmišlja že leto dni o ločitvi sem izvedela maja letos. Prej nisem vedela. Sedaj seveda se ne kregava že dolgo časa nič. Celo objameva se, kot da eden na drugega paziva, da se drugi ne bo preveč "zlomil".
Vem da je precej zmedeno vse napisano, ampak še sama se ne znajdem. Jezna sem nase, jezna ker ne morem z otrokom funckionirat. Zdaj za dva dni je pri tašči, saj je nevzdržno. Sram me je. Dobro vem, da nisem dober človek. Vsa obtoževanja, ki bodo nastala iz okolice. Ne vem kako bom to prenesla. Že od nekdaj sem zelo občutljiva. Nimam svoje družine, saj smo vsi pokregani. Kar imam je še otrok in zakon v razhajanju.
Kako preživet tole? Kako preživet nekaj, kar niti najmanj ne želiš. Vse moje sanje o srečnem zakonu so šle nekam. Kako se postavit na noge, da naredim največ za otroka? Obtožujem se, ker namesto na otroka mislim le nase. Občudujem ženske, ki so močne ali pa vsaj skušajo biti. Jaz pa še vedno prosim moža naj si premisli in ostane.
Hvala da lahko vsaj tukaj pišem, saj čutim zelo močan pritisk v glavi in prsih.
Martina
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 11.avg.2016 9.59

Re: Občutek, da se mi bo zmešalo

Odgovor Nevenka pet. 12.avg.2016 10.23

Pozdravljena, Martina,

žal mi je, da ste se znašli v tako težki situaciji. Vem, da se zdi ta trenutek vse breizhodno in črno, vem, da čutite nemoč in obup. V takih trenutkih je najtežje, ko vidimo, da ne moremo do partnerja, ker se zdi, kot da bi okoli sebe postavil zid. Za začetek si zapomnite, da v zvezi nikoli ni "kriv" samo eden, vedno vsak prispeva svoj delež. Pa saj ne gre za krivdo, gre preprosto za ravnanje v okviru naših takratnih zmožnosti. Oba sta ravnala tako, kot sta najbolje znala in zmogla.
Saj 10 let razmerja ni kratka doba, v tem času se zna marsikaj spremeniti in vsakdanji problemi nas pripeljejo do tega, da nekako pozabimo na partnerja, zdi se nam kar nekako samoumeven.

Jaz na vašem mestu še ne bi vsega pokopala in odpisala. Najslabše je, da pritiskate na partnerja, naj se vrne, in moledujete. S tem prav gotovo ne pridobivate točk v njegovih očeh. Pustite mu nekaj časa in se osredotočite nase. Poskusite najti malenkosti, ki vas bodo dvignile in preusmerile misli vsaj za nekaj minut, pa čeprav se zdi to še tako nemogoče. Posvetite se delu na sebi, poiščite pomoč ljudi, ki so v podobnih težavah, pomoč strokovnjaka. Če želite, se lahko v torek oglasite na naši skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti, kjer se nekateri udeleženci srečujejo s podobnimi težavami. Urnik in lokacijo najdete pod "aktualno". Jočite, kričite, dajajte ven vso žalost in jezo, najbolje nekje na samem. Pojdite ven na sonce, tecite, hodite, dajte telesu priložnost, da se giblje in na ta način sprosti bolečino in napetost. Predvsem pa poskusite prenehati s samoobtoževanjem in analiziranjem.

Niste sami, imate otroka in prav gotovo še koga, ki mu ni vseeno za vas. Mogoče je zdaj čas, da se ponovno zbližate z domačimi, navežete stike s starimi prijatelji. Ni konec sveta in tudi ne veste še, kako se bo vse skupaj razpletlo, zato samo poskusite živeti vsak dan posebej, vsako uro posebej in vsaj za trenutek rzasvetliti živjenje s kakšno svetlo mislijo, dogodkom, čimerkoli...

Vse dobro vam želim:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Občutek, da se mi bo zmešalo

Odgovor Martina tor. 16.avg.2016 10.27

Gospa Nevenka hvala vam za odgovor. Mož je odšel dva dni nazaj. Vseeno hvala za tolažbo
Martina
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 11.avg.2016 9.59


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron