slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Strah pred bruhanjem in hipnoza • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Strah pred bruhanjem in hipnoza

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Strah pred bruhanjem in hipnoza

Odgovor Klavdija18 ned. 3.jul.2016 12.52

Pozdravljeni,

pred približno 8 leti sem podlegla preveč stresnim situacijam in zbolela za anksioznostjo – huda tesnoba in panični napadi. V tem času sem se zdravila že pri psihologih, psihiatrinji in jedla antidepresive (paroxat). Napredek je bil kratkotrajen, zato se obračam na Vas.

Že od majhnega sem izjemno občutljiva oseba. Svojega otroštva se ne spominjam nič, le kakšen delček, samo slabe stvari. Imam velik strah pred bruhanjem, predvsem drugih ljudi (najbolj, če bruha moj oče). Ta strah izhaja iz otroštva, saj je nekoč moj oče prišel zelo pijan domov in bruhal, posledično sem bruhala tudi jaz. Stara sem bila okoli 4-5 let. Tistega dogodka ne morem pozabiti. Se je pa pred kratkih zopet zgodilo nekaj takega, sicer sem odregirala zelo dobro, mu pomagala in nisem bruhala, vendar se mi ta dogodek vrti ves čas v glavi, kar je zelo mučno. Bojim se vsak večer, težko se umirim preden zaspim, saj me »grabi« panika, da bom bruhala. Posledično mi je seveda slabo in zvečer več skoraj ne jem. Še večji pa je strah, da bo on spet bruhal, če bo kaj spil. Ta strah postaja iz dneva v dan večji.
Moje življenje se že 8 let vrti v začaranem krogu iz katerega ne znam. Na dopuste skoraj ne hodim, saj me od nekdaj spremlja ta strah zvečer, ko je potrebno zaspati. In strah pred dolgo vožnjo, kjer se počutim ujeto (sploh avtocesta). Prav tako težko jem v restavracijah ali kje drugje (razen doma), saj se mi grlo nekako zapre in ne morem jesti (strah, da bom tam bruhala) in začnem »paničariti«. Stara sem 27 let, moje življenje je prazno. Večino časa sem doma pri starših, skrbim za gospodinjstvo, vendar me to vse bolj utesnjuje. Želim si normalnega življenja, vendar se bojim, da ga nikoli ne bom živela. Moje zadnje upanje je hipnoza, zato me zanima vaše mnenje o tem oziroma kaj mi priporočate.

V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas lepo pozdravljam!
Klavdija18
 
Prispevkov: 1
Član od: ned. 3.jul.2016 12.46

Re: Strah pred bruhanjem in hipnoza

Odgovor Nevenka pon. 4.jul.2016 13.15

Pozdravljeni, glede na to, da si z vašimi strahovi dobesedno hromite in uničujete življenje, bi bilo prav gotovo za preizkusiti tudi hipnozo. Mislim, da bi znala biti za vaše težave precej učinkovita, čeprav bi verjetno precej pomagala tudi dobra psihoterapija. Kakorkoli, na vašem mestu bi si pomoč poiskala čim prej, ker je takole resnično vsak dan, preživet v strahu in praznini, izgubljen. Veliko premladi ste za takšno vegetiranje in vaš problem je ozdravljiv.

Veliko poguma in čim prejšnje boljše počutje --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [iskalni robotek] in 0 gostov

cron