slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ali je težava v meni? Težave v odnosu glede pospravljanja • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Ali je težava v meni? Težave v odnosu glede pospravljanja

Ali je težava v meni? Težave v odnosu glede pospravljanja

Odgovor Hhhhgggg čet. 5.maj.2016 18.53

Lepo pozdravljeni,

Zadnje čase se sam sprašujem ali je res težava v meni in sicer star sem 25 let in z punco sva skupaj 7 let zadnje 2 leti živiva skupaj. Ko sva še živela narazen nisem opazil takšne stvari pri moji , da ni navajena veliko na hišna opravila ampak me to takrat ni motilo, ker sem mislil, da se bo že spremenila, ko bova živela skupaj.

Ker pa imava zadnje čase res težave zaradih teh stvari in se dejansko zelo pogosto tudi skregava. Sicer ona ima zelo težaven delovnik dela deljen delovni čas zato razumem, da je utrujena in da se ji niti ne da toliko posravljat. Ampak tudi prej ko službe še ni imela jaz pridem iz službe in pogledam stanovanje in mi takoj nažene kri po žilah, da se zbudi ob cca 12/13h uri in jaz ko pridem iz službe ob 17h ona se vedno v pizami, za jest seveda ni nic, ker jaz sem kuhar in sem to stvar prevzel, da bi ji oljašal. In enostsvno takoj ko pridem domov jo uprašam zakaj ni nič poparavljeno njo vrže iz tira, da če sem normalen, da vedno samo gledam če je pospravljeno da sem "psihič" da pa ona ne misli samo pospravljat in zivet za to, zato se tudi sam vprašam ali sem res tako težaven. Očitno jo to vidno prizadane ko jo uprašam .

Jaz sem dokaj organiziran rad imam zloženo pospravljeno , ampak nic pretirano rad bi samo enkrat tedensko, da se posesa pobrise po tleh in pobrise prah . Ona je pa totalno nasportje ne organizirana. Omara ne zlozena, ne moti jo prah mastni fleki v kuhinji itd.
Jaz dokaj pogosto naredim generalko, skrstka poprimem za vse pospravim generalno stanovanje, stem da nosim smeti, kuham, pomijem posodo, skratka ni mi tezko nic pomagat. Sem pa zelo jezen v tej meri , da to nemorem skriti. Ona pa vedno histericno govori , kako je ona utrujena zakaj jaz delam stalo ce pospravim, da pospravljam tudi sebi , da pa to ni nic ce pospravim zakaj sem zdaj jezen. Da je to ze bolezen kako sem obseden z tem. Jaz ji vedno govorim daj se to se to se to in tudi to jo razburi zakaj ji vedno govorim kaj mora narediti. Danes je bil pa vrhunec zbudim se zjutraj in se odlocim da operem okna na terasi in pospravim stanovanje, ona je ob 11 odsla v sluzbo, zvudila se je seveda ob 10.20, ko se je vrnila sem use pospravil , da bova imela wikend zase da se lahko posvetiva en drugemu . Ni mi bilo prav da sem moral spet use sam narediti, ona je videla da sem jezen ker ona ni nič naredila, da kako sem lahko tak da to ni normalno, da sem nesramen da se tako obnasam da pa ko ona pospravi to jaz ne vidim . In strese čips po tleh poglej zdj boš videl da si psihič glede pospravljanja , ker te bo to toliko prizadelo. Drugače se zelo dobro razumeva nimava nekih problemov samo to je pa res velika težava . In pa ja ko se odloci pospravljati kar lahko naredi v 2h urah ona bo naredila v 2h dneh , ker se zraven odloci se 5 stvari delati(gledat telviiziji, mobitel itd) Zato se že uprašam ali je z mano vse v redu ali res postajam obseden z pospravljanjem. Ker me to toliko moti, da lahko pride do te meje da se razidem. ali ima kdo podobne tezave.

Hvala

Lp
Hhhhgggg
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 5.maj.2016 18.21

Re: Ali je težava v meni? Težave v odnosu glede pospravljanja

Odgovor Kikikikiki sr. 6.nov.2019 16.11

Jaz imam podobno. Enako me to moti. Enako razmišljam kot ti. Enako sem jezna potem... Ampak imam pa tudi srednje izrazit. Okm. Ki se mi izraza kot preverjanje, kot pospravljanje pa ne vem kaj bi rekla... Rada imam urejeno in pospravljeno in čisto. Moje mnenje na tvoje počutje in na tvoje stališče: si urejen, natančen človek, ki ima rad red, ki je rad urejen - verjetno izhajaš tudi iz takšne družine-menim da je bila takšna tvoja mama. Kar se meni zdi zelo lepa vrlina. Spoštujem to. Glede navad tvoje punce... :ni šans: :jao ne vem kaj naj komentiram. Pa ženska je.. Joj.. Ampak--njej je čisto ok tako. Se ne obremenjuje, ji je čisto cool da je umazano, ona sploh ni bila nikdar navajena da se 1x tedensko dela generalka.. Tudi doma verjetno ji tega ona počela in zato sploh ne vidi stvari, ki bi se naj naredile. Menim, da te bo to čedalje bolj motilo. Njo pa tvoje nerganje. Enostavno različna sta in različne poglede in navade in nazore imate glede tega. To bo večni problem. Pogovori se z njo kaj pričakuješ od nje- pravično na list papirja napišite opravila ki se morajo do sobote enakopravno opraviti ali pa naj gre živet tja, kjer bo imela takšno okolje. Je pa nekaj res-ti si se zdaj že zapičil v to in vsakič pregledaš te stvari in če niso narejene ti kri zavre. To je zdaj tak - če imaš Okm je res, da te to moti v določenih procentih tudi zaradi tega. Sigurna sem pa da to ni v 100%. To je moje mnenje. Pa srečno!
Kikikikiki
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 6.nov.2019 15.58


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov