slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Kako narediti konec fizičnim simptomom • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Kako narediti konec fizičnim simptomom

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Kako narediti konec fizičnim simptomom

Odgovor fairy91 tor. 19.jan.2016 12.34

Pozdravljeni,

sem 24 letno dekle, ki se spopada z anksioznostjo že od 18 leta... Prvi panični napad je bil pred 6mi leti, seveda takrat nisem niti vedela kaj se dogaja zakaj bi bil, s tem napadom so se pojavile težave z mehurjem. Vedno preden grem od hiše mora biti prazen mehur... Vedno strah, da mi nebo uspelo priti do wcja predvsem na javnih mestih, tako mi je to uspelo olajšati z nošenjem vložkov, ki mi dajejo neko uporo pred tem strahom. Urin mi dejansko še ni nikoli ušel, se pa z občutkom, da je potrebno iti na malo potrebo, pojavijo simptomi kot so težko dihanje, hitro bitje srca, vrtoglavica, potne roke, težko dihanje... Vendar v toliko letih sem to nekako saj približno uspela nadzorovati... Sploh pa je bilo tudi obdobje ko anksioznost skoraj izgine in kar pozabiš nato. Življenje z vložki je postal del mojega življenja... Večji problem povzročajo težave z želodcem, ki pa že nekaj časa niso bile tako pogoste oziroma niso razen ob kakšnih ''kriznih situacijah'' kot so recimo menjava službenega okolja, včasih sploh ne gre za kako situacijo ampak kar verjetno pride do nekega strahu...Kar povzroči slabost, bruhanje, siljenje k bruhanju seveda nespanec... In posledično izogibu situaciji... Kar je najbolj nerodna stvar. Glede na to, da imam občasno službo saj sem še študentka. Ampak vseeno je najbolj neprijetna situacija, ko isti dan odpoveš delo. Ker si ''zbolel'' spet. Bila sem tudi že pri zdravniku, kjer gastroskopija ni pokazala ničesar, dobila sem tablete nexium, ki situacijo dokaj oblažijo za določeno časovno obdobje. Vendar, ko pride do tistega dne nič ne pomaga. Bila sem tudi pri psihiatru, ki mi je po parih stavkih že predpisal AD Zoloft, saj češ brez njih se bom težko pobrala. Katerih nisem jemala in jih tudi nebi začela. Tako, da bi rada poskusila s psihoterapijo, saj upam, da bi mi to pomagalo odpraviti ali vsaj spraviti pod nadzor te težave. Enkrat za vselej ne le za določeno časovno obdobje. Prav tako me zanima kako je z skupinsko psihaterapijo in individualno. Predvidevam, da bi seveda bolj v poštev prišla individualna.

Hvala za vsak odgovor in pomoč.
Lp, Fairy
fairy91
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 19.jan.2016 11.52

Re: Kako narediti konec fizičnim simptomom

Odgovor Nevenka čet. 21.jan.2016 21.01

Pozdravljena na našem forumu.

Seveda se lahko oglasiš na terapiji in to se mi zdi v tem trenutku tudi zelo dobra odločitev. Za začetek bi bila najbolj primerna individualna terapija, ki pa jo lahko kasneje kombinirava s skupinsko.

Za termin me lahko pokličeš na telefon: 041 635 530 ali kotaktiraš na mail: nevenka.brzenik@siol.net.
Tvoji simptomi niso nekaj, kar se ne bi dalo odpraviti, so pa seveda samo simptomi, pogledati pa je potrebno tudi, kaj se v bistvu dogaja in poiskat vzroke.

Verjemi pa, da bo še vse v redu in boš prav gtovo zaživela normalno in polno življenje:-)

Lep večer ti želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron