slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Kar nekaj • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Kar nekaj

Odgovori, svetovanje, komentarji strokovnjaka

Kar nekaj

Odgovor JustAnotherGirl sr. 14.okt.2015 19.46

Pozdravljeni. Ne vem niti točno kje naj začnem in če sploh na pravo stran pišem. Do sedaj sem vedno znala čez vse it sama, trenutno pa sem obstala, malo tudi že obupala, in ne znam več naprej. Zato prosim za nasvet. Stara sem 24 let in pred nekaj leti sem doživela neprijetno intimno izkušnjo z enim od bivših partnerjev. Sedaj sem imela tri leta partnerja s katerim sva se razšla zaradi posledic tistega dogodka...bistvo tega razpada zveze je bilo da je on želel ogromno ljubezni, česar jaz nisem morala dati. Poskušala sem potrpeti stvari, sem zelo vztrajna oseba, tudi on se je trudil razumeti, vendar je vseeno šlo tako daleč da sem zaradi njegovega ''siljenja'' in nenehnega kreganja, nič spanja in drugih stvari imela precej resne težave z zdravjem.

Vem da je v prvi vrsti težava pri meni in sem jaz kriva za vse to, in vem da bo pri vsaki nadaljnji zvezi tako če ne naredim nekaj na sebi. Problem je pa v tem da ne upam oz. ne morem govoriti o tem kar je bilo, bojim se da bi ljudje govorili naprej in da bi me drugače obravnavali, zato razen tega zadnjega fanta nihče ne ve nič. Vseeno pa ne morem tako v nedogled živet, brez zaupanja, brez čustev, brez ljubezni, ker me je strah vsega... in grem že sama sebi na živce s tem vsem ker se nič nikamor ne premakne.

Niti ne vem kaj je namen te objave, morda nasvet, kaj bi vi naredili? kako naprej? iti v novo zvezo, potrpeti stvari, in bo morda ta moj strah minil? ali to zna samo še poslabšati stvari?
JustAnotherGirl
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 14.okt.2015 18.57

Re: Kar nekaj

Odgovor Nevenka sr. 14.okt.2015 20.15

Pozdravljeni na našem forumu. Pozorno sem prebrala vaše sporočilo in začutila veliko stisko. Ta trenutek najbrž ni smiselno začeti nove zveze, saj bi se verjetno tudi v njej slej ko prej ponovili vsi slabi občutki, strahovi in nezmožnost dajanja ljubezni.

Glede na to, da se že precej časa vrtite v enem in istem krogu, verjetno sami ne boste zmogli preko tega, zato vam toplo svetujem, da si poiščete strokovno pomoč v obliki psihoterapije. Mislim, da je čas, da se počasi prebijete iz tega in zaživite na novo. Če želite, se lahko glasite tudi pri nas, naše kontakte najdete pod zavihkom "individualna terapija".

Vse dobro vam želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Kar nekaj

Odgovor JustAnotherGirl sr. 14.okt.2015 22.05

Najlepša hvala za hiter odgovor in za topel sprejem na forum. Stiska predvsem zaradi tega ker ne znam ven iz tega. Vedno sem znala sama rešit problem, in nisem potrebovala pomoči, sedaj pa sem obstala. Po eni strani se še kar trudim in upam na bolje, po drugi strani sem že kar nekaj časa nazaj obupala. Pri vsaki zvezi se zaplete že pri zaupanju, ki ga iz moje strani ni do nikogar.

Sicer sem vedno pozitivna in vztrajna, stvari mi grejo po načrtih, tu pa sem borim še z zadnjimi močmi da bi kaj spremenila. Muči me, ker mi samo to preprečuje da bi bila resnično srečna in zadovoljna sama s sabo.

Vem da to potrebujem, pa nimam dovolj poguma. Sama sebe bi že zdavnaj zbrcala na terapijo, pa mi strah to ekstremno dobro preprečuje. Strah do pogovora o moji zgodbi v prvi vrsti. Ne samo to da imam čisto blokado ko je treba govorit o tem, bojim se predvsem obsojanja. Morda tudi zato ne želim terapije, ker s tem potrdim, da sama ne zmorem čez to? Ker s tem potrdim da potrebujem pomoč, in ne morem več živet v delnem zanikanju? Ima sploh kakšen smisel če tako ali tako ne morem govorit o tem kar je bilo?

se opravičujem če moje težave nimajo smisla... in upam da vam ne jemljem preveč časa, lp, JustAnotherGirl
JustAnotherGirl
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 14.okt.2015 18.57


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron