slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
DEPRESIJA...? • Depresija • Psihoterapija forum

DEPRESIJA...?

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

DEPRESIJA...?

Odgovor kkku4 sr. 3.jun.2015 22.13

Lepo pozdravljeni!
Stara sem 18 let in veliko sem že brala o depresiji - o znakih, zdravljenju, kako jo preprečiti itd. Na večih straneh mi je depresijo potrdilo, ker pa spletnim stranem najbolj ne zaupam, bi rada slišala še vaše mnenje.
Že od malega sem bila vesela, nasmejana deklica, obkrožena z veliko prijatelji, polna energije in vedno dobre volje. Spremembe sem začela opažati oktobra/novembra 2014. S vsakim dnem sem postajala vedno bolj zadržana, nezaupljiva, utrujena, slabe volje in razdražljiva. Vse to se je pa začelo pojavljati, ko je moral moj oče v bolnišnico. Imel je hude zdravstvene težave in še zdaj je daleč vstran od tega, da bi lahko rekla, da je v redu. Ni več v življenjski nevarnosti, ampak je življenje z njim precej naporno.
Doma se počutim utesnjeno in nezaželeno. Kar koli naredim je narobe! Skoraj vsak dan jočem, ponoči ne spim in na splošno se počutim nemočno. Na stran sem dala veliko prijateljev, s tistimi, ki pa se še družim, pa jim enostavno ne morem povedati, kako se počutim. Vsako jutro se s težavo vstanem in v življenju ne vidim več nič pozitivnega. Veliko krat sem že pomislila na samomor... Enkrat sem bila tik pred tem, da bi ga izpeljala do konca, vendar tega nisem bila zmožna narediti. Sem se pa veliko rezala (vem da je bolano, ampak ko sem v tistem čudnem stanju sploh ne znam razločiti kaj je prav in kaj narobe). Veliko krat me je tudi strah, čeprav nimam nobenega razloga. Kar se tiče zdravja, pa mi menstruacija zamuja malo več kot 2 meseca in skoraj vsaki dan se pojavljajo bolečine v trebuhu.
Včasih se bojim sama sebe... Nikoli ne vem kako bom odreagirala in včasih pridem v stanje, ko sploh ne zaznam okolice okoli sebe.
Ne vem več kaj naj naredim, kaj se dogaja z mano in kako dolgo še bo to trajalo. Z energijo in živci sem že čisto na koncu in imam občutek, da vseh teh pritiskov nebom več dolgo vzdržala.

Lep pozdrav
kkku4
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 3.jun.2015 21.27

Re: DEPRESIJA...?

Odgovor Nevenka pon. 8.jun.2015 13.13

Pozdravljena, kkku4,

pozorno sem prebrala tvoje sporočilo. Glede na težave, ki jih opisuješ, mislim da si v precejšnji stiski, ki jo boš težko rešila sama. Verjetno so bile očetove zdravstvene težave samo povod za tvoje, potrebno bi pa bilo malo bolj pogledati, kaj se s tabo dogaja. Samomorilne misli in samouničevalno vedenje, kot je rezanje, ni nedolžen problem, ki bi se ga dalo reševati z nasveti na forumu. Rezanje verjetno uporabljaš za zmanjševanje napetosti, ki jo čutiš pred tem. To seveda ne vodi v reševanje problema, ampak samo začasno preusmeri tvojo pozornost in zmanjša napetost, včasih pa tudi zapolni neprijeten občutek praznine, ki ga čutiš.

Vsekakor te vabim, da se oglasiš pri meni na individualnem razgovoru ali pa na srečanju skupine za pomoč pri anksioznosti in depresiji, ki bo jutri v Gasilskem domu na Brdu Brdnikova 14 v Ljubljani. Tam se bova lahko v živo malo več pogovorili o tvojih težavah in videli, kaj se pravzaprav dogaja. Lahko me kontaktiraš na mail: nevenka.breznik@siol.net

Želim ti veliko poguma in miren poletni dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: DEPRESIJA...?

Odgovor kkku4 pon. 8.jun.2015 16.25

Hvala za vaš odgovor! Sem vam že pisala na mail.
Lep dan :)
kkku4
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 3.jun.2015 21.27

Re: DEPRESIJA...?

Odgovor kkku4 pon. 8.jun.2015 16.29

Hvala za vaš odgovor! Sem vam že pisala na mail.
Lep dan :)
kkku4
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 3.jun.2015 21.27


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov