slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
OBUPANA MATI PROSI ZA POMOČ • Depresija • Psihoterapija forum

OBUPANA MATI PROSI ZA POMOČ

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

OBUPANA MATI PROSI ZA POMOČ

Odgovor pogumna mati pet. 22.maj.2015 22.11

Pozdravljeni prosila bi vas za pomoč in nasvet. Stara sem 21 let imam enega otroka in fanta, ki mi vedno stoji ob strani. Preden sem ga spoznala sem bila v čustvenem peklu imela sem slab spomin, grozno koncentracijo, zamenjala sem čez 10 ljubimcev in 7 krat poskusila narediti samomor. Konstantno sem si delala sramoto bila sem lahka punca in ogromno sem pila.Nisem naredila srednje šole in sem popolnoma izgubila občutek za čas in odgovornost.
Ko sem začela hoditi z njem so šle stvari na boljše začela sem delati,naučil me je kuhati, nehala sem piti in kaditi in postala sem dobra gospodinja.Postala sem zvesta in resnično zaljubljena. Večina mojih težav preden sem ga spoznala namreč izvira iz zanemarjenega otroštva v umazanem malomarnem domu.Njegova družina me je tudi sprejela in prvič v življenju sem nekaj delala zares prav. Vrnil se je moj občutek za moralo in ljubezen spet sem bila srečna in spet sem se smejala.
Nato pa sem nepričakovano zanosila le nekaj dni po najini 1. obletnici. Nosečnost sem hvaležno sprejela ( predvsem zato ker sem že enkrat splavila pri 15 letu in sem si rekla zdaj ali nikoli). V tistih 9 mesecih je bil najin odnos še lepši dejansko sem bila srečna. Otrok je prišel na svet midva sva živela zelo skromno v enosobnem stanovanju šlo nama je nekaj časa kar dobro. Otrok je angel nikoli ni bil bolan naporen itd..
Nekje pri 6. mesecu njegovega življenja pa se je začela ponavljati stara zgodba. Začela sem zanemarjati gospodinjstvo, njega, fanta in sebe. Nazaj sem začela kaditi kljub dojenju. Po 2 ,3, 4 ure na dan sem bila preveč utrujena da bi otroka nahranila ,previla, prenehala sem likati stvari, skrbno pripravljati kosilo itd.. Začel se je kreg. Od takrat se on zelo trudi da bi me motiviral nazaj vendar jaz nisem srečna. Zjutraj obležim v postelji in moja edina želja cele dni je samo ta da bi lahko za 3 dni zaspala in lenarila brez kakršnekoli obevznosti. Ker se zavedam da se to nikoli ne bo zgodilo me to še bolj žalosti. Najbolj me pa to žalosti da ne zmorem narediti stvari, ki sem jih nekoč opravljala srečna in z dobro voljo.
Ko me minejo moji napadi joka in tesnobe in spominjanja preteklosti sem odlična mati. Kuham, pospravljam, pojem plešem ni da ni. Celo dojim ga še vedno. Vendar se mi trajno poznajo posledice z nikomer več se ne morem normalno pogovarjati brez da bi opazila kake majhne malenkosti in se začela spraševati zakaj sem jaz tako slabotna in brezvestna. Z otrokom je vse v redu je popolnoma zdrav in vsako jutro se zbrcam iz postelje če je potrebno ga nahranim in previjem tudi z solzami v očeh. Prišlo je celo tako daleč da sem iz straha pred ljudmi in sramoto zamudila 3 sestanke na zavodu za zaposlovanje. Niti javila nisem da me ne bo zato so me izbrisali in nimam plačanega zdravstvenega zavarovanja. Pravega psihiatra si ne morem privoščit. Se pa trudim vsak dan jesti vitamine in stopiti vsaj za uro in pol na svež zrak in sonce. Baje naj bi to pomagalo vendar jaz ne čutim nobene prave razlike. Ker želim svoji družini samo najboljše in ker ljubim najinega angela bi se rada popravila postala odlična mati, gospodinja,kuharica in predvsem spet bi rada bila srečna.. Prosim za nasvet in izkušnje Želim vsem ki to berete lep in brezskrben dan.
pogumna mati
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 21.maj.2015 21.21

Re: OBUPANA MATI PROSI ZA POMOČ

Odgovor Nevenka pon. 25.maj.2015 11.25

Pozdravljeni, "Pogumna mati", na našem forumu, lepo ste opisali svoje težave. Zanimivo je, kako tako rekoč bojkotirate sami sebe in svoje želje, čeprav natanko veste, kaj si želite in bi bilo dobro za vas. En del vam govori, kako morate biti dobra mama svojemu otroku, pospravljati, se vzdržati kajenja, biti dobra gospodinja, drugi del je pa prav trmast upornik in dela prav nasprotno, še celo na zavod za zaposlovanje je "pozabil" in tako nimate urejenega zdravstvenega zavarovanja, kar posledično pomeni, da si ne morete privoščiti pomoči, ki jo nujno rabite.
Pri vaših težavah, verjetno depresiji in destruktivnemu vedenju pač potrebujete pomoč bodisi v obliki psihoterapije ali zdravil in to zato, da ohranite vašo družino, pomagate sebi in seveda otroku. Tu namreč samo preprost nasvet na forumu ne bo pomagal. Tako da vam vsekakor svetujem, da si uredite zdravstveno zavarovanje.

Lahko se oglasite na naši brezplačni skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti, da se tam kaj več pogovoriva v živo. Srečanje je že jutri ob 18.00 v gasilskem domu Brdo, Brdnikova 14.

Želim vam prijeten dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov

cron