slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
kaj bi to lahko bilo? • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

kaj bi to lahko bilo?

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

kaj bi to lahko bilo?

Odgovor nekdo87 tor. 19.maj.2015 23.47

lep pozdrav!
stara sem 27 let in že nekaj časa imam določene probleme, če bi lahko temu tako rekli in namreč stah me je umazanije. nekako bi rekla da imam obsesivno- kompulzivno motnjo ter neke vrste fobijo ali anksioznost oz. da je vse skupaj prepleteno. naj pojasnim kako so potekale zadeve, ko sem bila otrok tega strahu ni bilo in sem bila celo otrok, ki je bil vedno nekaj umazan in nisem se zmenila za kaksršenkoli madež, potem se je pa nekje proti koncu srednje šole to začelo spreminjati. na sumu imam, da se je nekaj spremenilo, nek vzrok mora biti, da sem začela na stvari gledati drugače. v tistem času so se začeli tudi družinski odnosi krhati, vse več smo se prepirali oz. na splošno ni bilo razumevanja v družini(to bi lahko bilo povezano? ). torej, moji problemi so se začeli tako, da me je bilo sprva strah biti pod drevesi oz. iti v gozd, ker me je tam postalo vedno strah in v gozdu mi je smrdelo(kot otrok sem bila dosti v gozdu, ni bilo nobenih problemov), moti me vonj po iglavcih in mi ob tem začne srce biti kot noro- neke vrste panični napadi, tako da se sedaj v velikem loku izogibam gozda, torej začela sem se izogibati nevarnostim za panični napad in ne hodim več v gozd. moti me blato, iglice na tleh, storži(ob njih mi gre kar na bruhanje). nekako imam občutek da je to vse umazano in bog ne daj, da bi se tega dotaknila, dobim infarkt, če že samo ob pogledu na to postanem vsa potna, panična in hočm samo čimprej zbežati iz te situacije. tako so se začeli moji problemi, ki so se tekom let še poglobili, namreč sedaj ne samo da se izogibam gozda, temveč se je ta stah pred umazanijo preselil še na druga področja. umazano se mi zdi prah, če je kaj od hrane potem lepilo, vosek, kakršnikoli gradbeni material itd. sedaj vsakič ko pridem domov se moram nekako pobrisati po celem telesu oz. po obleki z vlažilnimi robčki(torej obsesivno-kompulzivna motnja), da nekako pobrisem prah oz umazanijo iz sebe, ki se je nabrala tekom dneva. za boljšo predstavo bi lahko rekla da sem kot Monk iz istoimenke serije, nekako tako delujem.
naj povem še to, da do sedaj nisem še bila pri nobenem psiholugu oz. terapevtu, tako da nimam še nobene diagnoze in niti ne želim jemati nobenih tablet. zanima če obstaja kakšna terapija s katero bi se dalo to omiliti?
lep pozdrav in že v naprej hvala za odgovor! :)
nekdo87
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 19.maj.2015 23.13

Re: kaj bi to lahko bilo?

Odgovor Nevenka pet. 22.maj.2015 13.03

Pozdravljeni, vse skupaj zares deluje kot obsesivno kompulzivna motnja, čeprav vas ne poznam, da bi lahko zagotovo sklepala na neko diagnozo. OKM se lahko zdravi tudi s psihoterapijo in ker pravite, da ne želite jemati nobenih zdravil, bo to najbrž rešitev za vas.
Če želite, me lahko kontaktirate na mail: nevenka.breznik@siol.net, da se dogovoriva za termin individualnega razgovora.

Želim vam lep dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov