slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
spoznanje ob prevari • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

spoznanje ob prevari

spoznanje ob prevari

Odgovor osamljena76 pet. 30.jan.2015 12.01

Pozdravljeni,

Sicer ne vem kako aktualen je še ta forum, ampak sem se vseeno odločila, da vam napišem mojo zgodbo, opišem polivico mojega življenja na zeelooo kratko, a eno samo bistvo.
Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem prišla do nekakšnega zaključka, ki je vodilo k razpadu moje družine. Čeprav mi je bilo težko sami sebi priznati, moram sedaj storiti ravno to. Bila sem posesivna in ljubosumna. Zakaj? No, do tega še pa nisem prišla. Preveč sem ga ljubila, bila v strahu, da ga izgubim, bil je dobra oseba, ima rad otroke, postoril je vse,ni bilo alkohola, ne nasilja. Jaz pa venomer v strahu pred izgubo mojega popolnega človeka. Ki sem ga vsled, očitno mojega vedenja, le izgubila. Prišlo je do prevare, zaljubil se je v drugo in zapustil družino. In na koncu krivim sebe za vse. In trapa jaz, sem še nekako upala, da se po 8 mesecih še vrne. Japajade, še jaz se ne bi. Zakaj mi je potemtakem tako hudo? Zakaj ne morem preboleti? Vidim, kje sem grešila, popraviti ne morem. Pa vendar ne morem naprej, saj si mislim, da pa nekaj dobrega sem vseeno storila, da bi pa nekoč mogoče pa le. Ne vem, boli me duša in srce.
osamljena76
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 30.jan.2015 11.57

Re: spoznanje ob prevari

Odgovor Nevenka pet. 30.jan.2015 14.47

Pozdravljena, "osamljena76",

žal mi je za vašo težko izkušnjo in bolečino. Ljubosumje je pravzaprav nezaupanje vase, nepriznavanje svoje vrednosti. Namesto da bi se ukvarjali sami s sabo in svojo rastjo v odnosu in izven njega, se neprestano ukvarjamo s partnerjem in ga poskušamo nadzirati. Velikokrat se naš nadzor slabo konča, partner naredi ravno tisto, česar smo se najbolj bali, uide nam drugam.

Ljubosumje brez osnove je potrebno zdraviti, saj boste v nasprotnem primeru s tem uničili tudi vsak naslednji odnos, mogoče tudi samo prijateljski. Potrebujete delo na sebi, najbolje v obliki psihoterapije, da ugotovite vzorce in izvor svojih misli, čustev in vedenja, potem pa jih postopoma spreminjate v nove, ki vas bodo pospremili v boljše funkcioniranje in lepše življenje.

Za začetek je potrebno začutiti bazično varnost, ki vam jo verjetno hudo primanjkuje, poleg nje pa tudi lastno vrednost. Če se namreč ne počutite niti varne niti dovolj vredne, ne morete vzpostaviti lepega odnosa s partnerjem. Zato vam svetujem, da za začetek vso energijo in prosti čas vložite v to, pa bo bolečina hitreje minila in počasi počasi se bodo tudi v vašem življenju začele prižigati lučke svetlobe in smeha.

Vse dobro vam želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron