slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
razpoloženje • Depresija • Psihoterapija forum

razpoloženje

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

razpoloženje

Odgovor anskiozen ned. 4.jan.2015 17.55

Dober večer mene pa zanima kako se loči depresija od depresivnega razpoloženja pri anskioznosti,in ali je depresivno razpoloženje pri tesnobi enako kot pri depresiji sam namreč opažam da ko sem tesnoben zaskrbljen postanme depresiven ker ob mislih na hobije ne dobim občutka veselja mi vse postane nesmiselno samo tesnoba skrbi kako bom živeu počutim se tudi prazno včasih tako prazno da me zagrabi panika da se mi bo zmešalo od tega občutka in ne bom mogel živeti ker se poutim ujetega občasno imam tudi občutek čustvene odmaknjenosti oz.izoliranosti tako da ko se uležem punci me zagrabi tak grozen občutek kot da sm tako izoliran od nje kaj se dogaja ?

hvala za odgovor
anskiozen
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 4.jan.2015 17.47

Re: razpoloženje

Odgovor Nevenka pon. 5.jan.2015 21.35

Pozdravljen, "anksiozen", na našem forumu. Pri depresiji navadno brezvoljnost, črne misli, izguba ali povečanje apetita, utrujenost, manjvrednostni občutki... trajajo pretežni del dneva vsaj 14 dni skupaj, in niso samo občasni ob pojavu tesnobe.
Jasno je, da ko ste tesnobni, ne morete biti dobre volje, saj ste zaskrbljeni zase in izmučeni od neprestane tesnobe in boja z njo. Občutki, ki jih opisujete, spadajo bolj pod anksioznost, sploh pa diagnoza ni pomembna, pomembno je, da ste prestrašeni in se slabo počutite. Prav nič se vam ne bo zgodilo, bi pa bilo dobro, da se, če je možno, oglasite na naši brezplačni skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji, kjer se lahko malo bolj pogovoriva o tem, kaj se vam dogaja. Srečanje skupine je že jutri ob 18.00 v Gasilskem domu Brdo, Brdnikova 14.

Želim vam miren večer:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: razpoloženje

Odgovor anskiozen pon. 5.jan.2015 22.34

Potem takem tudiče traja dlje kot 14 dni in si zelo zaskrbljen in prestrašen brez volje in veselja ter občasnu tudi takšno praznino ki ni podobna osamljenosti ker občutkov manjvrednosti in krivde nimam potem to pomeni da je to znak tesnobe in ne depresije prosim če mi samo razložite zakaj nastane takšen prazen občutek v prsnem košu in kako si naj pomagam?

najlepša hvala
anskiozen
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 4.jan.2015 17.47

Re: razpoloženje

Odgovor Nevenka tor. 6.jan.2015 12.05

Na vprašanje, zakaj nastane prazen občutek v prsnem košu, vam žal ne morem odgovoriti, ker vas ne poznam. Občutki prestrašenosti in praznine lahko namreč nastanejo kot posledica različnih vzrokov, ki jih ugotovimo v procesu dela na sebi oz. psihoterapije. Ne vem niti, v kakšnem življenjskem obdobju se je vse to začelo, kaj je bil povod...

Trenutno najbrž to vaše stanje oz. težave vzdržujete in jačate z opazovanjem samega sebe. Postali ste nekakšen detektiv, ki neprestano opazuje svoje telo in občutke. Verjetno ste ob tem tudi pozabili živeti. Poskusite se vrniti v življenje, poiščite nekaj, kar vas veseli, pa četudi je to drobna malenkost, bodite zunaj na sončku, gibajte se v naravi, in predvsem čim bolj ignorirajte vse občutke v telesu. Manj kot boste mislili na to, bolje se boste počutili.
Verjetno pa se boste morali slej ko prej začeti ukvarjati tudi z delom na sebi.

Veliko sončka in le dan :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov