slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Čuden odnos moje snahe • Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca • Psihoterapija forum

Čuden odnos moje snahe

Čustva, čutenje, empatija, sočutje, obvladovanje jeze ... čustvena in socialna inteligenca.

Čuden odnos moje snahe

Odgovor HORTENSIJA ned. 26.okt.2014 19.51

Pozdravljena ga Nevenka,
sin se je pred 14 leti poročil z ljubeznivo deklico, za katero sem bila vesela, da je postala moja snaha.
Ne vem, kaj se je v najinem odnosu zasukalo, da mi že od začetka ko je rodila, ni želela zaupati moje vnučke.
Družinica živi v hiši z starši od snahe v spodnjem stanovanju.
Leta so minevala in sama sem se izredno trudila, da bi z snaho vspostavile pravi dober odnos, a pri tem nisem bila uspešna.
Redkokdaj so me povabili k njim na obisk, na kakšno kosilo( samo za kakšen rojstni dan vnučke, ki ima danes skoraj 14 let) in sinov rojstni dan.Tudi ko me prideta obiskat pride samo sin z vnučko, ona nikoli nima časa.
Vedno sem se trudila tudi z darili, pa niti to ni pomagalo. Ugotovila, sem, da ljubezni in naklonjenosti ne moreš kupiti ali izsiliti.Z sinom sem načela to temo, pa je dejal "ona je taka"
Pred dnevi sem se najavila, da pridem na obisk. Sina ni bilo doma, bila je pa snaha , vnučka in njena mama.Sprejele so me kot , da sploh nisem prišla in se med seboj pogovarjale z običajnimi dnevnimi temami.Vprašala sem če motim, pa je snaha dejala ,da ne.
Ko mi je bilo dovolj vsega ognoriranja sem vprašala, kako so, ali so dobro in kaj je novega... Odgovorile so mi z dvema besedama in nadaljevale pogovor med seboj. Tako se je že predhodno dogajalo, to ni bilo prvič.( Vnučka je bila bolj tiho)Potem sta začeli udrihati proti sinu( ker je pozabil neke kjuče) , sama nisem našla pravih besed..., da bi jima rekla, da me to moti. Čez čas sem vstala in hotela iti... pa je tudi njena mama vstala in rekla, da nas zapušča ,( da bi jaz sama malce ostala z vnučko...), pa sem tudi sama morala že odditi... tako, se zopet nisva mogle z vnučko nič pomeniti...Počutila sem se manj kot tujec, kot, da me sploh ni bilo tam, ker mi niso namenile niti minimalne pozornosti.
Kako postopati in si izboriti, da mi namenijo čas vsaj za vnučko( čeprav je sedaj že v puberteti in bom to težko dosegla). Moram povedati, da snaha v njihovi hiši nosi "hlač"sin samo služi in verjetno nima besede v družini.
Hvala za nasvet,pozdrav
HORTENSIJA
HORTENSIJA
 
Prispevkov: 23
Član od: sob. 19.okt.2013 13.52

Re: Čuden odnos moje snahe

Odgovor Nevenka tor. 28.okt.2014 10.06

Pozdravljeni, Hortensija, težko je reči, zakaj se vaša snaha tako obnaša do vas. Nič niste napisali o tem, če ste se kdaj poskušali direktno pogovoriti z njo, kaj se je zgodilo v vajinem odnosu. Ste ji kdaj omenili, da si želite več stikov z vnučko, da si želite, da bi se tudi vidve bolje razumeli? Če boste načeli ta pogovor, nikar ne začnite z očitkom, npr: "Nikoli mi nisi pustila, da se več ukvarjam z vnukinjo...". Rajši se tega lotite mehkeje, npr.: "Tale naša deklica je res krasna. Želim si, da bi se lahko več družili, da bi kdaj kam skupaj šli. Ali lahko jutri pride kaj do mene?" Bodite direktni, povejte, kaj si želite, ne z očitki, ampak na mehak, topel način.

Želim vam prijeten sončen dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 681
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Čuden odnos moje snahe

Odgovor HORTENSIJA sr. 29.okt.2014 9.04

Najlepša hvala za vaš odgovor in nasvet, katerega bom probala z veseljem uporabiti.
Hvala še enkrat, pozdrav Hortensija
HORTENSIJA
 
Prispevkov: 23
Član od: sob. 19.okt.2013 13.52


Vrni se na Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron