slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Občutek nerealnosti • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Občutek nerealnosti

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Občutek nerealnosti

Odgovor lana_t tor. 9.sep.2014 19.10

Pozdravljeni,
Imam čuden problem in ne vem zakaj se že nekaj časa (okoli 3 mesece) počutim nerealno - zelo težko je opisati moje počutje ampak ga bom probala.
Vse kar se dogaja okoli mene in se mi do zdaj je se mi zdi zelo nerealno in oddaljeno čeprav vem da je res. Težko govorim o sebi ker ko kaj razalagam imam v mislih ves čas prisoten ta občutek, kot da nisem tu, kot da se mi to ni dogajalo. Sama sebe ne poznam več, ne morem se sprostiti. To počutje je res začelo vplivat na moje življenje in ne vem kake se ga naj znebim :(
Drugače nisem žalostna, daleč od tega, moje življenje je v bistvu perfektno. Živim v tujini, in pred kratkim sem se tudi preselila v drugo mesto k fantu in sedaj živima skupaj. Ampak kmalu zatem so se mi začele dogajate te čudne stvari v mojih mislih. Ta občutek nerealnosti je najhujši kar ga poznam, rajši bi bila v ne vem kakih bolečinah samo da bi se počutla spet normalno, pozitivno, z veliko energije, kot sem bila prej. To počutje me tako ovira in res ne vem kaj naj naredim da se ga znebim, ne vem zakaj se mi je to sploh začelo dogajat. V življenju nimam nobene travme, obdajajo me dobri ljudje, imam podporo od družine, vse je perfektno, samo zaživet ne morem normalno ker me ta občutek znova in znova potisne nazaj.
Prosim pomagajte!
lana_t
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 9.sep.2014 18.57

Re: Občutek nerealnosti

Odgovor Nevenka sr. 10.sep.2014 20.40

Pozdravljena, Lana, prebrala sem vaše sporočilo, ampak ste napisali malo premalo, da bi lahko karkoli pametnega odgovorila. Vem, da je težko opisati občutek nerealnosti, ampak samo na podlagi napisanega težko rečem, kaj se dogaja. Zelo verjetno gre samo za obliko anksioznosti, ki se je pojavila, ko ste enkrat slučajno začutili nek čuden občutek, da se vam to, kar doživljate, ne dogaja. Kadar se pozorno opazujemo, lahko sem in tja kaj takega zaznamo, in se vprašamo, kaj je na tem. Če se ne poglabljamo v ta občutek in se ga ne ustrašimo, pač gre dalje, vi pa ste najbrž vso pozornost usmerili vanj in sklenili, da je nekaj čudnega, nenavadnega. In kadar se začnemo tako pozorno opazovati, seveda opazimo čisto vsako dogajanje, občutek, ki se ga bojimo, pa se pojavlja vedno večkrat in se zaradi našega strahu še stopnjuje. Ampak to so moja ugibanja, ker vas res ne poznam. Poskusite ta občutek udomačiti, sprejeti, ga ne odganjati, naj bo tam, če že hoče:-) Preusmerite pozornost, počnite kaj zanimivega, pa bo verjetno sčasoma sam od sebe izginil. Bistveno je, da mu ne dajete več energije s svojim strahom in pozornim opazovanjem.

Želim vam lep večer:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron