slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
strah • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

strah

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave s socialno fobijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

strah

Odgovor hllh pet. 15.avg.2014 9.03

Pozdravljeni. Star sem 19 let in ne vem kaj naj naredim. S partnerjem sva skupaj pol leta. Za najino zvezo ve večina ljudi, razen neznanci itd. pa še pred njimi se ne skrivava. Drug drugemu vedno stojiva ob strani, si pomagava, ob vsakem prepiru se o tem pogovoriva, tako da ne vplivajo na najino zvezo. Problem tiči v meni, imam neverjeten strah pred tem da bi šel k njemu domov oz. da bi on prišel k meni. Strah me je da kdo koga ne bo maral, da bo prišlo do ignorance ali grdih pogledov. Grozen strah imam spoznati tudi njegove prijatelje, saj me je strah da bi me napačno ocenili, oz da me ne bi marali, sprejeli. Njegovi prijatelji me zaradi tega ne marajo in me ne želijo spoznat, prav tako starši. Zaradi tega sva šla skoraj narazen. Najin odnos je na nuli. Septembra se nameravava skupaj vseliti, vendar ne vem če bom zdržal. Tisti občutek ko vem da sem jaz kriv za prepire in njegovo odrivanje ter zavračanje me dela norega. Kaj naj naredim?
lp
hllh
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 14.avg.2014 12.15

Re: strah

Odgovor Nevenka ned. 17.avg.2014 6.06

Pozdravljen, hllh, prebrala sem tvoje sporočilo, vendar ti tu težko karkoli pametnega odgovorim. Premalo si napisal, česa se v bistvu bojiš in zakaj. Ali tvoj partner pritiska nate s tem, da bi spoznal njegove prijatelje in starše? Praviš, da te ti ne marajo, obenem pa jih še ne poznaš...

Te je tudi drugače strah spoznavanja drugih ljudi? Kako je s tvojimi prijatelji? Jih imaš ali se družiš večinoma s partnerjem?
Ne bi rada pametovala, kaj narediti, ker res premalo vem o tebi, te pa vabim, da se morda oglasiš osebno, pa se bova lahko kaj več pogovorila.

Lepo nedeljo ti želim:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 646
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron