slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Rabim pomoč • Za nove na forumu • Psihoterapija forum

Rabim pomoč

Za vse, ki ste prvič na forumu, še sveže prijavljeni. Tukaj lahko narediš prve korake, napišeš kaj o sebi, o tem, kar ti leži na duši, pozdraviš druge ...

Rabim pomoč

Odgovor Poloncaa čet. 7.nov.2013 20.03

Pozdravljeni.
Pred 3 leti (17let) sem bila diagnosticirana za socialno anksioznost, ki se je začela s paničnimi napadi pred skupino ljudi. Takrat sem jo začela lepo premagovati, vendar ne za dolgo časa-nisem se zadosti poglobila vase, psihiater pa mi je samo predpisal antidepresive. Tako se je kmalu zatem vrnila.
V teh 3 letih sem imela vzpone in padce, nakar sem se približno 2 meseca nazaj čisto zlomila. Občutim konstantno tesnobo, doživljam pogoste panične napade, kdaj se mi zdi kot, da se mi bo zmešalo. Mislila sem, da bom mogla v psihiatrično bolnico, v glavi pa so se mi predvajali filmčki o tem, kako v bolnici zavezana ležim na postelji (med paničnem napadom). Pojavile so se tudi prisilne misli, ki so kdaj res neumne in tudi grozne še posebno zato, ker zgledajo tako žive (npr. da bom nekoga poškodovala ali pa tudi sebe).
Kdaj res ne vem več, kako naj živim sama s sabo, v konstantnem strahu in brez energije. Trudim sem z zdravim življenjem(vsak dan tečem, meditiram, joga...), ampak se tako bojim...
Poloncaa
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 31.okt.2013 18.47

Re: Rabim pomoč

Odgovor Nevenka pet. 8.nov.2013 7.59

Pozdravljena, Polonca, socialna anksioznost je pogosto povezana s telesnimi znaki kot so tvoji, torej paničnimi napadi. Lahko pa se nam zgodi, da imamo prvi panični napad v družbi in zaključimo, da se nam bo to vedno dogajalo ob takih priložnostih. Tako nas je vedno, ko smo v družbi strah, panični napad pa je pravzaprav samo močan naval strahu oz. adrenalina v telesu. In tako se največkrat tudi zgodi. Verjamem, da te tvoj boj s strahom in napadi popolnoma izmuči, verjetno si ves čas v nekakšnem tesnobnem krču. Mogoče se sprašuješ, če se ti vidi, ko doživljaš napad. Najverjetneje se ne vidi nič ali pa sogovornik samo opazi, da se počutimo slabo in, ker seveda ne pozna paničnih napadov, sklepa, da je to zaradi nečesa drugega. Tvoja težava je precej neprijetna, ker v veliki meri vpliva na kakovost tvojega življenja in ga poslabšuje. Verjetno bo potrebovala delo na sebi v obliki psihoterapije, morda pa, da bo cel proces hitreje stekel, tudi kakšna blažja zdravila. Kakorkoli, težko ti kaj pametnega svetujem samo na osnovi tvojega sporočila, te pa vabim, da se oglasiš na individualnem pogovoru pri meni, da vidiva, kaj se točno dogaja in skupaj poiščeva rešitev zate.

Želim ti lep in miren dan
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Za nove na forumu

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov