slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Nočni nemir • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Nočni nemir

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Nočni nemir

Odgovor Talita sr. 14.avg.2013 11.34

Pozdravljeni1
Od leta 1995 se zdravim zaradi depresije. Depresija je pred nekaj leti popolnoma prenehala, jaz pa še vedno jemljem zdravila:
- welbutrin 150
- olanzapin 5
- mirapexin 0,52

Že od leta 1998 imam težave z nočnim nemirom v nogah. Najprej sem jemala akineton, a mi nazadnje ni več pomagal, zato sem začela jemati mirapexin, ki me je v začetku navdušil, zdaj pa mi nič več ne koristi, tudi če vzamem kakšno tableto več. Noči me delajo nesrečno. Ko se ponoči prebudim, sem nemirna, ne vzdržim v postelji. Moram vstati in hoditi ali pa vsaj sedeti. To me dobesedno razdraži in občutim jezo. Ko pa ležim, se z mojimi nogami dogajajo prav neprijetne reči. Gre za nekakšno natezanje. Prsti na nogah se mi brez moje pobude dvignejo, gležnji premaknejo in po stegnih me spreleti zelo nadležen občutek. Da bi to prekinila, brcnem z nogo ali pa jo vsaj premaknem. Včasih to prenašam vso noč in ne morem spati, kar me že spravlja v obup. To se mi dogaja 3-4 krat tedensko.
Zadnje čase pa čutim ta neprijeten občutek tudi podnevi in sicer po celem telesu, po stegnih, rokah, prsnem košu, celo na glavi. Kakor da gre za nekakšno razdraženost živcev. Občutka ne znam opisati. Ne čutim ga kot bolečino, niti kakor da me peče, le neprijetno je in me dela živčno. Ne morem si zamisliti, da bi morala to prenašati vse življenje. To bi bil živ obup.
Pri psihiatru sem naročena šele 1. oktobra in bom morala vse to prenašati še mesec in pol.
MOJE VPRAŠANJE JE:
Kaj mi svetujete, kako naj si pomagam do naslednje prve kontrole? In za kakšno bolezen gre? Je to vnetje živcev, ali kakršna koli bolezen živcev? So sploh zdravila za to?
Hvala vam za odgovor!

Talita
Talita
 
Prispevkov: 1
Član od: sr. 14.avg.2013 11.05

Re: Nočni nemir

Odgovor Nevenka sr. 14.avg.2013 13.58

Pozdravljena, Talita, težko je samo na osnovi vašega sporočila sklepati na kakršnokoli bolezen ali motnjo. Glede na to, da imate pregled pri psihiatru šele čez mesec in pol, vam svetujem, da se oglasite pri vašem osebnem zdravniku, kjer pridobite napotnico za obisk na nujni psihiatrični pomoči, kjer boste lahko takoj govorili z dežurnim psihiatrom, ki vam bo povedal, ali je težava psihičnega izvora, posledica tablet ali karkoli drugega, oz. vas napotil na ustreznega zdravnika. Res ni potrebno, da se mučite z vprašanji, na katere ne veste odgovora in nekimi predvidevanji, kaj vam je. Odgovor in ustrezno pomoč lahko na ta način dobite še danes.

Mirno popoldne vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov