slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Samomorilnost • Za nove na forumu • Psihoterapija forum

Samomorilnost

Za vse, ki ste prvič na forumu, še sveže prijavljeni. Tukaj lahko narediš prve korake, napišeš kaj o sebi, o tem, kar ti leži na duši, pozdraviš druge ...

Samomorilnost

Odgovor Exit tor. 6.avg.2013 10.29

Živjo,

stvar je taka, po doooooolgem (večletnem) oklevanju in po letih neuspešnega zdravljenja in poskusov iskanja smisla in rešitev za globalne probeme v mojem življenju, sem se odločila naredit samomor. Zanima me, nekaj stvari:

1. A je bolje, da samomor prikažem kot nesrečo, a bo bolje za starše, da ne bodo krivde prelagali nase?
2. Napisala bom en članek, ki hočem, da ga vidi čimveč ljudi in sicer o: psihiatrih, ki zavajajo ljudi, da bodo zdravila (vsaj malo - seveda ne v celoti) in terapije pomagale, o skupinah za samopomoč, kjer se gibljejo čudni ljudje, zaradi katerih imaš še več sranja v lajfu in seveda koneckoncev o našem ljubem sistemu, ki ti, kot mladi osebi s potencialom, žal zapira vse možnosti, če narediš napako. To so tudi razlogi, zakaj se tega sranja ne grem več. Kje bi najlažje objavila kaj takega, anonimno?
3. Ali kot oporoka šteje na roko napisano sporočilo?
4. Kaj se zgodi z dolgovi, če oseba umre?

Ne norčujem se, hvala za odgovore.
Exit
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 6.avg.2013 10.17

Re: Samomorilnost

Odgovor Darja tor. 6.avg.2013 21.34

Exit, pozdravljena.

Iskreno mi je žal, da si se odločila, da je edina rešitev za tvoje težave samomor. Sicer ne morem razumeti stiske, v kateri si se znašla, vendar si lahko predstavljam, da se težave kopičijo in kopičijo, da se znajdemo v začaranem krogu, iz katerega (kljub neštetim poskusom) ne najdemo poti ven.
A vendar … vsak človek je svet zase in ali je vredno uničiti ta svoj svet zaradi sveta drugih … tistih drugih, ki sploh ne poznajo našega sveta? In jim ni mar za nas?
Berem, da te skrbi za starša … za njuno počutje potem … kar kaže na tvoje osebnostne lastnosti, na tvoje vrednote … na to, da ti ni vseeno za druge. Sprašujem se, ali želiš resnično umreti ali želiš samo oditi iz tega začaranega kroga bolečine in stiske? Iz tega vsakdanjika, kjer si razočarana vedno znova in znova?
Ne vem, kakšna je prava rešitev zate, kaj je tisto, kar bi ti dalo upanje, vendar močno verjamem, da je nekaj, za kar je vredno živeti.

Kljub tvojim neprijetnim izkušnjam s psihiatri, terapijami … če bi se želela pogovoriti, me lahko pokličeš na 040 620 194 ali mi pošlješ mail na tarion@siol.net … včasih nam lahko samo preprost pogovor pomaga videti situacijo v drugačni luči.



Lp, Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Za nove na forumu

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron