slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Moj dobri dnevnik • Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca • Psihoterapija forum

Moj dobri dnevnik

Čustva, čutenje, empatija, sočutje, obvladovanje jeze ... čustvena in socialna inteligenca.

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin pet. 26.jul.2013 21.58

Pozdravljeni.

Začelo se mi je dogajat še lepše: vedno manj hrepenim po zunanjih stvareh:
po filmih, kopanju v jezeru, hrani,, ki bi me izpolnile.
Začenja mi biti dovolj to da sem sam s seboj, v miru, tišini, ob knjigi, ob hrani, ob plavanju,
ob stiskah.....
Hvaležen sem sebi, da si znam na trenutke biti pravi prijatelj, pa tudi humorist, zabavljač......
Znam tudi uživati..........
Hvala vsemu.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin sob. 27.jul.2013 18.40

Rad bi napisal še kaj dobrega o punci in o moji zvezi z njo,
da bi si dal možnost ne samo hiteti v to, da boma v čimboljšem odnosu...
temveč, da lahk pogledam kaj imam zdaj.
Ima fajn postavo, čudovit glas, mehek in nežen, oči ji včasih ful bleščijo...
karakter: hmmmm, zelo je skrbna, skrbi za zdravo prehrano, za to da ima čiste obleke,
čiste lase... rada skrbi za finančno varnost...
v odnosu sem lahko precej sproščen, veliko stvari, ki jih počnem jih lahko pred njo.
Veliko mojih želja je izpolnjenih, skoraj vse.
Posluša me, prisluhne mi, potrudi se uskladiti se z menoj.
Kaj se mi je danes kaj zgodilo?
Imela sva super kosilo, glede mnogih stvari sma se uskladila,
pobirala je slive za najino marmelado, jaz sem držal lestev,
v marsičem me je poslušala in odgovarjala, veliko tem rada deli z menoj...
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin ned. 28.jul.2013 13.02

Morm priznat da se kr težko pripravim pisati tole, ampak rezultati so fajn.

Obožujem, kako se je nasmejala včeraj, ko sem se nekaj zafrkaval, večkrat povem kaj kar ni res, ali pretiravam, in ona velikokrat nasede, seveda to počnem samo za šalo, in ona to ve..... in potem grimasa ki jo naredi, je tako prikupna, tako nedolžna.......
Obožujem, kako se je jezila včeraj, ko sva igrala eno družabno igro, in sva se oba v hecu jezila drug na drugega, ker je vsak hotel zmagati...... Obožujem kakšno "štrulo" naredi, ko je užaljena, če zgubi, seveda se tudi to heca.
Hahahaha.....
Stala je kakšno uro ali več in izkoščičevala slive za marmelado, lepo kako je potrpežljiva, tako rada vlaga stvari in tako vestno in skrbno potem oblikuje listke za vsako marmelado, kompot, omako posebej.... Res lepo....
In kakšno uro je stala na lestvi in pobrala vsako sleherno slivo, in sva se hecala, da dela ozimnico kot hrček.... hehehe, hvala ti za urice........ :poljubček:
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin pon. 29.jul.2013 21.21

Spet noro čudovit dan v dvoje.
Tak skladen.
Najlepše je bilo ko sem igral sintesizer, prvič v žiljvenju mi je uspelo popolnoma stopiti se z glasbo, prepustiti se ji, preprostim melodijam, ki sem si jih zmišljeval na osnovi treh akordov. Nič posebnega, a hkrati nor občutek spojenosti, razsežnosti..........
Potem se mi je pridružila še punca s svojim glasom........... in sem mu začel slediti in ga uporabljati v svojih kreacijah. Norrooo......... Še nikoli nisem tako sodeloval z nekom......... da je bil njen glas del mene...... Hvala ti, hvala mi.
Potem skupno kosilo in pogovor o janežu, janeževih upognjencih in veliko smeha. Hvala.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin pet. 2.avg.2013 9.49

Rad bi izrazil hvaležnost.
Najprej sebi za en dogodek iz preteklosti, na kar me je spomnil znanec včeraj.
Ko mi je nosečo dekle pred sedmimi leti prepovedalo kakršnekoli stike in približevanje,
sem, namesto, da bi se smilil sam sebi, se zapil, delal neumnosti, se pritoževal,
našel v sebi moč, da sem meditiral, šel s starši na potovanje v Avstralijo, ne delal probleme tam,
... veliko hodil v naravo potem v Sloveniji, se soočal s sabo, molil.........
In si celo izpolnil dologoletne sanje, da sem se preselil v hribe, živel mesece v šotoru in si postavil leseno
brunarico na star tradicionalen slovenski način, katerega sem opisoval v svoji diplomski nalogi.
Hvala mi, da sem zbral moč, da nisem vrgel puške v koruzo, da nisem spil niti kapljice alkohola, kaj šele zaužil droge,
temveč sem zbral moč v sebi, da sem se zagledal v narvo, da sem več kot 8 ur vsak dan z lokarico, dleto in kladivom obdeloval ogromne 5 in 6 metrske tramove, ter jih sam, lastnoročno nalagal enega na drugega, da je hišica rastla. Hvala mi, da sem imel potrpljenje. Hvala mi, da nisem prav nič težil dekletu in otroku. Hvala mi, da mi je uspelo v rekordnih treh mesecih postaviti hišo, jo izolirati, narediti okna in vrata in imeti celo čas iti na morje dvakrat.
Hvala, da sem bil toliko odprt, da sem lahko ljubil naravo.
Hvala ti, narava, da si mi vračala.
Hvala za tišino, zvezde in dobre ljudi, ki so mi pomagali pri gradnji. Tako sem dobil občutek, da sem na pravi poti, da ne delam nekaj slabega. Hvala zenu, da sem našel uteho v tej obliki meditacije. Hvala gozdu, da sem ure in ure preživel v tvojem objemu, pral spalno vrečo v tvojem potoku. Hvala mi, da sem naredil nekaj dobrega, da sem postavil svoje sanje in jih živel, hvala da sem naredil nekaj, kar lahko sedaj širim. In zaljubil sem se v les, v obdelovanje le tega. Kako božanski so zvoki, če lepo počasi dletiš. Kako božanski so zvoki, če lepo počasi žagaš z ročno žago.
Hvala.

Sedaj pa bi se rad zahvalil še za trenutno situacijo. Trenutno sem sam, v hiši staršev. Obdaja me hlad, kljub vročini. V zmrzovalni skrinji imam hrane na pretek. Začel sem spet rolkati, kar je bil dolga leta meni zelo ljub šport. Po desetih letih prekinitve, sem celo bolj stabilen kot sem bil. Vzamem si več časa, veliko manj me moti mnenje drugih, skejtam za lasten užitek. Četudi niso neki težki triki, osupljivi, skejtam, da se imam lepo. Hvala mi za to moč. :srčka: Vlagam nekaj truda v to in hvala mi za to. Hvala, da ne mečem puške v koruzo, kar koli že to pomeni, hahahaha. Uživati sem začel v samem gibanju, v tem, da se koleški vrtijo pod nogami, da gibi gladko tečejo, in predvsem da imam zaupanje v vožnjo. Ko imam zaupanje, mi zelo veliko trikov uspe. Učim se pohvaliti se za uspeh, četudi ni nič posebnega meni in drugim. To se mi zdi zelo pomembno. Druge tudi rad pohvalim, namesto da bi zavidal. Trudim se ne primerjati se, počutiti se nevrednega, ker je nekdo neprimerno boljši. Hvala mi za ta spoznanja.
Hvaležen sem si, da sem našel trenutno delo: da oblikujem eno internetno stran, kar so bile dolgo letne sanje. Hvaležen sem si, da sem našel toliko moči v sebi, da sem si zaupal, da sem se vzpodbujal, ko sem risal idejni predlog pri katerem je bilo še več kandidatov, da sem se prilagodil naročniku, da sem spustil krono z glave in sem se učil iz podobnih internetnih strani zato, da sem spoznal zakaj izgledajo tako lepe, da sem spoznal da so tako lepe zaradi nekega užitka, ki ga je verjetno avtor doživljal, in da sem ta užitek in včasih tudi humor vnesel v svoj idejni predlog. In sem tako zelo navdušil naročnika. Hvaležen sem mu, ker je bil zelo prijazen do mene, ko sva se srečela, in je celo rekel: Lepo mi je, da sva se spoznala. In zdelo se mi je, da resno misli, ni bil samo navržen stavek. Hvala, da lahko delam tako čudovito delo.

Zelo sem hvaležen sebi in ljudem, ki so mi pomagali, še za en dogodek. Imel sem prodajno razstavo lani konec leta. Hvala, da sem se spomnil tako čudovito idejo, da je bila tako zelo uspešna in pohvaljena. Celo tako uspešna, da jo je en moj prijatelj posnemal. Hvala vsem dobrim ljudem, ki so mi takrat stali ob strani, mi bili na voljo. Hvala mi za vse odločitve v življenju, ker so bile očitno dovolj dobre, da sem prišel do takšnih stvari, ki se mi sedaj dogajajo. Hvala mi, premalokrat opazim, kako dobro se mi godi, in kam sem se pripeljal s svojimi odločitvami. Hvala mi, da sem bil na tisti razstavi dovolj prilagodljiv, da sem poslušal želje trga, kupcev, da sem se prilagodil želji gostitelja in da je zaradi tega razstava tudi estetsko zelo uspela. Hvala, hvala, hvala, hvala.

Hvala mi, da mi je tri dni nazaj prvič v življenju uspelo speči zares dobre žemlje.
Hvala mi, da je pri teh letih moje telo še vedno dovolj gibčno, da z lahkoto plavam, da kravljam in plavam celo delfinčka.
Hvala mi, da sem toliko razigran, da še vedno skačem v vodo.
Hvala mi, da se potapljam in nežno norim v vodi, kot kak otrok, hvala mi, da imam toliko poguma, da to počnem. Hvala mi, da imam toliko čuta, da uživam v božanju vode, da sem ves mehek ko plavam, da zaznam božanske sončne žarke, ki pronicajo v vodo in da znam v tem uživati.

Hvala mi, da imam ideje kako se preživeti, kako zaslužiti kakšen evro. Hvala mi, da se sploh trudim, lahko bi poležaval na kavču in obsojal svojo usodo. Namesto tega se trudim vsak dan znova, preživim veliko ur v izvajanju teh idej.
Res, hvala mi. Objem sebi.
In na koncu, hvala mi, da sem našel način, kako se zahvaliti sebi, kako se spoštovati, biti prijazen do sebe, nežen, se znati pobožati, pohvaliti, umiriti, biti svoj najboljši prijatelj, imeti potrpljenje s seboj v težkih trenutkih, se poslušati takrat... HVAAALLLAAAAAAA še bom pisal.

In hvala forumu ter Nevenki, hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala in vsem ki to berete in me s tem spodbujate
Zadnjič spremenil venerinsin, dne pet. 2.avg.2013 14.38, skupaj popravljeno 1 krat.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor Nevenka pet. 2.avg.2013 12.58

Hvala tudi tebi, "venerinsin" za tvoje lepe in spodbudne prispevke. Večkrat te berem in vedno mi s svojim pisanjem, v katerem je veliko iskrenega navdušenja in veselja nad življenjem, polepšaš dan. In mislim, da ne samo meni...

Čim več lepih trenutkov ti želim, ko si sam ali v dvoje --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin pet. 2.avg.2013 14.29

OOOh, hvala. :oops:
Tvoje pisanje mi je pogrelo srce, hvala.

Nadaljujem s pisanjem, hehe:
Včeraj sem po veliko letih igral ročni nogomet, nad čimer sem bil v daljni preteklosti precej navdušen. In kar dobro mi je šlo od rok. Igral sem z dvema mladima fantoma, ki sta rekla, da sta kar dobra. No, in čez čas sem opazil, da tudi meni gre dobro od rok. Pohvalit moram sebe, da mi po toliko letih gre dobro od rok, in da lahko tudi z dokaj dobrimi igralci v redu igram. Hvala mi. Hehehe. Hvala mi. :pomezik:
In zadnje čase dovolj dobro skrbim za okolico okoli hiše staršev, travniki so še vedno kolikor toliko zeleni, paradižniki, ki sem jih posadil med travo in skalnata tla, ker mi drugje ni bilo dovoljeno, so ogromni za tiste razmere (rastline). Dodal sem jim neko gnojilo, nad katerim sem tudi navdušen, neko zelo naravno gnojilo, živalsko-rastlinskega izvora, ki je dovoljeno tudi za ekokmetovanje. Paradižniki, ki sem jih pognojil s tem gnojilom so temnozeleni, dva, ki jih nisem, sta svetlo zelena. Moram se pohvaliti, da sem vsaj dve leti vztrajno iskal eno dobro gnojilo za izjemne primere, ko nimaš pognojenega vrta s hlevskim gnojem. in mi je uspelo najti pravega. Imel sem nek notranji čut, ki sem mu sledil in me je pripeljal do pravega.
Zadovoljen sem s travnikom in vsemi sadikami.
In še z nečim danes: ko sem pisal vse te pohvale danes sebi, sem se spomnil na to, da sem včeraj na tržnici kupil nekaj eko paprik od gospe, ki jo občudujem, ker ima takšno voljo do ekovrtnarjenja. Pravzaprav ekokmetovanja. Cel dan nisem skoraj nič jedel in proti večeru sem zavžil dve papriki in dva majhna paradajzeka, ki mi jih je dala gratis. Nič nisem pričakoval. Ampak ko sem pojedel prvi paradižnik, mi je bil okus božanski. Potem pa še papriko. Paprike nimajo ne vem kakega okusa nikoli, razen rdeče, pa mogoče včasih rumene. Ampak občutek po tem ko sem jo pojedel, je bil v telesu noro dober. Sem si rekel, ženska gotovo z ljubeznijo dela. Hvaležen sem takšnim ljudem, ki se trudijo za boljši svet. No, in sem jo poklical, čeprav sem si mislil, da bo čudno izpadlo. Javila se je, sem se predstavil in rekel, da sem včeraj kupil paprike in paradižnik pri njej, in sem videl da je kar malo trznila v glasu, kar mi je bilo žal, potem pa sem rekel, gospa rad bi samo povedal da so bile paprike in paradižnik ful dobre in da majo tak dober občutek. In je bila čist ganjena, je rekla, Oh, hvala, no to je pa res lepo....... In sem ji rekel, da ji želim, da bi vztrajala, ker jim gre dobro od rok in naj ne obupa.... In je rekla da ona meni tudi želi in da se bo trudila po najboljših močeh, četudi samo za peščico ljudi, stalnih strank, ki to spoštujejo. In mi je bilo tako lepo, da sem ji lahko dal pohvalo, in da sem videl da ji toliko pomeni... ker sem včeraj ko sem kupoval videl, da kar malo obupuje, da ta vročina zelo prizadeva pridelke in da njihova prihodnost ni preveč varna ob takšni naravi kot je danes (meni je takšna narava čisto všeč, čisto fer je), pa mi je bilo žal, da bi takšni ljudje, ki imajo srce obupali. No, sej, življenje ima svojo pot, sam lahk si pa pomagamo pa stojimo ob strani, ne? Pa zelo konkurenčne cene ima, nekatere sene so celo iste kot v navadnih trgovinah za navadno zelenjavo. Bravo jim. No, vso srečo gospa vam želim, vem da predajate svoje življenje temu delu, da se borite. Nekoč mi je povedala, da je njeno najljubše čtivo (če se ne motim) prebiranje literature o vrtnarjenju. Da se stalno izobražuje. In pomislite, vsak dan od ponedeljka do petka je tam na tržnici, sama, pripelje se s kombijem, postavi, pospravi, potem pa je po uradnih urah na razpolago ljudem še popoldne vsak dan. Bravo, gospa, bravo.

Srečno vsem, ki berete tole, hvala vam za podporo.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin sob. 3.avg.2013 14.21

Brusim avto in ga želim na novo prebarvati, kjer je zarjavel.
Hvala sosedu, ki je specialist za to. Mi je dal ful nasvetov, kak je pravi postopek, pa celo posodil mi je ferosan, ker ga sam nisem imel. Hvala mu.
Veselim se tega dela.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin sob. 3.avg.2013 23.32

Moje življenje se končno razpleta. Počasi dobivam razumevanje za stvari, ki so se dogajale v davni preteklosti. Ne silim, da bi razumel, sem se naučil, da tako ni nič. Hvaležen sem sebi, da sem se toliko odprl, da dopuščam, da se stvari za mano razbljinjajo, da puščam za seboj tudi takšne stvari, ki so mi včasih dajale veliko utehe. Počutim se svobodnejšega. Hvaležen sem življenju, da je. Hvaležen sem punci, da mi je stala ob strani in me vprašala eno zelo močno vprašanje. Hvaležen sem sebi, da sem ji končno pokazal, da sem ranljiv, da tudi jaz rabim njo, da se tudi jaz lahko naslonim nanjo in ob tem spoznal, da je zelo močna, da zelo jasno razmišlja, in da sem jo po nepotrebnem stiskal v majhno škatlo, ki se ji reče "Smiliš se mi", "hudo mi je zate", "ne smem te prizadeti", "boga si", "moja mala punčka si", "jaz bom stal za oba"... Ne; močna je, in s tem si lahko sam oddahnem. Hvala. Ne rabim je več pestovati in s tem je boljše, čutim olajšanje. Oba sva igrala igro: ona je boga, jaz sem močan in jo nosim...... Dovolj bo te igre, draga, močna si, pogumna si... Stoj zase, stoj kdaj za naju, sposobna si, dobre ideje imaš, znaš govoriti iz srca, ne rabiš pomoči drugih.... Sploh pa ne "starejšega brata". Hvala ti, hvala za ta dogodek, hvala, da se nisem obsojal, ko sem za moje pojme nekaj kiksnil, temveč sem iskal rešitev, pot, kako bi lahko bilo dobro za vse, kljub nesrečnim dogodkom. Hvala mi.

In seveda hvala forumu, da lahko pišem. Ko napišem, vem da je res. Tega ni več moč zbrisati. Lahko noč vsem in lep dan.

p.s.: spoznal sem, da me stvari, ki me vlečejo nekam, predvsem lepi spomini, še bolj pa skrbi, v resnici prav dušijo in varajo. Dajejo mi občutek da sem živ ko mislim nanje, bolj živ pa sem, ko sploh ne mislim. Hvala.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

Re: Moj dobri dnevnik

Odgovor venerinsin tor. 20.avg.2013 15.35

Danes se preprosto veselim oblačnega in deževnega vremena. Juhuuu, res paše po dolgem času, tako dišeč in bogat zrak je, uau.
Nekaj oblikujem v čemer tudi uživam in pričakujem nekoga, ki bo kupil mojo ročno oblikovano mizo.
Jupi.
Bodite fajn, vsem nam želim velik svežega zraka.
venerinsin
 
Prispevkov: 111
Član od: ned. 23.jun.2013 10.38

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost