slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ignoranca • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Ignoranca

Ignoranca

Odgovor benkelsson sr. 22.maj.2013 12.35

Pozdravljeni še enkrat. Imam (tudi) težavo z ignoranco osebe, s katero sem bil nekoč v odnosu. Vse skupaj traja že bolj ali manj več kot dve leti in pol in tudi najbolj zabiti bedak bi ugotovil, da dotična oseba pač noče več imeti opravka z menoj. Štekam. Moti pa me nekaj drugih zadev: ignoriran sem od osebe, ki mi nikoli ni pojasnila razlogov za svojo ignoranco. Ignoriran sem od osebe, do katere sem večinoma prijazen, v določenih primerih ustrežljiv (izpeljava kakega projekta), celo v pomoč ("dostava" otrok na dom) in podobno...
Mar nimam pravice biti zaradi takega odnosa celo užaljen?
Vem, da brez pomena premlevam zadevo predolgo. A kaj ignoranca pove o osebi, ki ignorira? Želim morda na vsak način biti zmagovalec?
benkelsson
 
Prispevkov: 16
Član od: čet. 7.mar.2013 9.25

Re: Ignoranca

Odgovor benkelsson sr. 22.maj.2013 15.26

:gledam:
benkelsson
 
Prispevkov: 16
Član od: čet. 7.mar.2013 9.25

Re: Ignoranca

Odgovor Nevenka sr. 22.maj.2013 18.10

Pozdravljen, benkelsson, oseba, ki vas ignorira verjetno res predaja sporočilo, da z vami ne želi imeti več stika, da je zanjo zgodba zaključena. Ignoranca navadno pove, da ta človek ne zmore povedati tega direktno, ker ga je strah, sram ali morda ker se boji, da bi s tem drugega prizadel, zato se odloči za otroški način komunikacije, ki ga je najbrž uporabljal že v otroštvu - biti tiho in se delati, da drugega ni. Verjetno se niti ne zaveda, da s tem drugega najbolj prizadene, da je odkrit pogovor, pa kakršenkoli že je, mnogo manj boleč. Seveda se lahko vedno odločite in vi pristopite k njej ter poveste, kako vam je s tem, mogoče celo, kako bi vi želeli, da vajin odnos zdaj, ko nista več partnerja, zgleda. Ne morete pa vedeti, ali se bo pripravljena o tem pogovarjati. Seveda imate vedno tudi pravico biti užaljen, karkoli bi to že pomenilo pri vašem vedenju do nje, ampak je vprašanje, kaj boste imeli od tega? To bo spet pomenilo ignoranco z vaše strani, pa bosta potem oba v nekakšni otroški psihološki igrici, kje se bosta na koncu oba počutila slabo.
Glede na to, da tako dolgo o tem premlevate, vas verjetno to precej obremenjuje. Kaj bi vam pomagalo? Verjetno iskren pogovor, razjasnitev stvari... Odločitev je seveda vaša, ampak verjetno je pravo vprašanje na katerega si morate odgovoriti: kaj potrebujem od sebe ali od te osebe, da bom končno našel nekaj miru v zvezi s tem... in najbrž ne, kaj naj naredim, da ji dokažem, da ga lomi?

Veliko miru vam želim in lep dan :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Ignoranca

Odgovor benkelsson sr. 22.maj.2013 18.27

Netopir :jao Z drugimi besedami - ne ptič, ne miš.
Seveda pa hvala za odgovor, cenim Vaš trud.

P.S.
Mogoče bi mi bil všeč tudi kak zapis ostalih uporabnikov tega foruma na temo ignorance - bodisi, da so jo sami doživeli, ali pa so sami koga ignorirali...
benkelsson
 
Prispevkov: 16
Član od: čet. 7.mar.2013 9.25


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov