slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
grozni občutki, anksioznost • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

grozni občutki, anksioznost

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

grozni občutki, anksioznost

Odgovor saricamarica pet. 22.mar.2013 9.23

Pozdravljeni! približno štiri mesece se borim sama s sabo zaradi panične monje in anksioznosti.. vse se je začelo enkrat decembra na delovnem mestu ko sem skoraj skup padla.. takrat se mi še sanjalo ni kaj se dogaja z mano, zaradi groznih občutkov sem takoj obiskala urgenco, kjer so me pregledali in mi povedali da ni nič narobe z mano.. oddahnila sem si, drug dan na poti v službo pa se mi zgodi isto.. zelo sem se prestrašila. nism se upala na delovno mesto.. zaćelo se je dogajati vse pogosteje, večkrat sem obiskala urgenco in vse bolj prestrašena sem postajala. Ker sem že po naravi bolj paničen človek če je narobe kaj z zdravjem, je to zame še hujše, ker normalno ziveti nisem mogla, zdravniki pa so mi govorili da je vse vredu z mano. Osebna zdravnica mi je omenila anksiozne napade in predlagala antidepresive ter psihiatra.. Nisem hotela sprejeti tablet in tudi ni mi bilo logicno kako bi lahko take grozne občutke dobivala iz glave.. odločila se se za bioenergetika, kateri mi ni pomagal, in nakoncu začela za bahovimi kapljicami katere jemljem še danes.. Moram rečt da so se stvari popravile zadnji napad sem imela enkrat konec januarja, pa tudi strah je počasi odšel.. Resno sem razmišljala da bi prenehala z jemanjem kapljic dokler nisem pred dvemi dnevi sred noči, ob pol treh zjutraj doživela spet napad.. Prestrašila sem se saj ga nisem mela že dva meseca. Nato pa sem včeraj popoldan doživela nekaj tako groznega kot še nikoli doslej! Po glavi so se mi prepletale same čudne misli, prestrašena sem bila in ko je bil vrhunec sem se poćutila kot da se mi je zmešalo po domače povedano.. grozn strah, občutek da ne obvladujem svojih misli, da morem v psihiatrično bolnico, da je konc z mano.. grozno! No vzela sem bahove rešilne kaplice in se malo pomirila.. Spet sem vsa prestrašena ker se bojim da bom še kdaj dobila tak napad čuden oziroma da bom izgubila glavo.. help me :( aja, pa naj omenim še to da v službi nisem bila že od novega leta.. zivela sem sama v lj v stanovanju in od novega leta naprej sem doma v beli krajni pri starših ker me je enostavno strah svojih občutkov in misli ki pridejo kar naenkrat..

za odgovor, nasvet se vnaprej zahvaljujem!
lep pozdrav, obupanka
saricamarica
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 21.mar.2013 13.53

Re: grozni občutki, anksioznost

Odgovor Nevenka sob. 23.mar.2013 8.27

Pozdravljena, saricamarica na našem forumu. Panični napadi so res zoprna zadeva, ampak, tako kot so ti že povedali, popolnoma nenevarna, od njih ne moreš umreti, pa tudi zmešalo se ti ne bo. Tudi ti občutki v glavi in strah je samo del panične motnje. Nekateri napade doživljajo bolj skozi telo, drugi v obliki velikega nenadnega strahu in posledično misli o tem, da se jim bo zmešalo. Oboje je, pa čeprav se nam zdi to najbolj strašna stvar na svetu, popolnoma nedolžno.
Glede na to, da že dva meseca nisi imela nobenega napada in da stvari na nek način obvladuješ z bachovimi kapljicami, ti ne bi še priporočila antidepresivov, pač pa psihoterapijo. Panična motnja je vedno samo simptom nekih problemov, vzorcev vedenja, mišljenja in čustvovanja, lahko tudi preteklih travmatičnih dogodkov in strahov. Vzrok vsega tega je potrebno poiskati, ga ozavestiti in spremeniti svoje vzorce tako, da nam pomagajo živeti bolj mirno in kvalitetno, tako kot si želimo, ne pa tako, kot od nas pričakuje okolica ali neke notranje prisile.
Če želiš, se lahko oglasiš na naši brezplačni terapevtski skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji. Naslednje srečanje bo 2.4. ob 18.00 v Gasilskem domu na Brdu, Brdnikova 14, urnik srečanj pa najdeš na naši spletni strani pod "aktualno"

Želim ti miren in nasmejan vikend :pomezik:
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: grozni občutki, anksioznost

Odgovor saricamarica sob. 23.mar.2013 10.27

pozdravljeni!
najprej se vam bi lepo zahvalila za tako vzpodbuden odgovor. --<--@ Definitivno se bom udeležila vašega srečanja v začetku aprila! Tudi sama sem mislila da obvladujem zadevo oziroma da sem jo skoraj že odpravila z bachovimi esencami, vendar od srede ko sem ponoči dobila napad in četrtka ko sem ga zopet dobila in to najmočnejšega in najgrozovitejšega do sedaj, se zopet ves čas počutim prestrašeno.. občutek imam kot da sem zopet na samem začetku.. :(
lep pozdrav, Sara
saricamarica
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 21.mar.2013 13.53


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron