slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
sanje o službi in best frendici • Sanje • Psihoterapija forum

sanje o službi in best frendici

Sporočila sanj, razlaga sanj, simbolika sanj ...

sanje o službi in best frendici

Odgovor Joker1982 čet. 24.nov.2011 11.20

Lep pozdrav!

Imel sem ene čudne sanje (v bistvu nočna mora) in me zanima če zna kdo razložit. Pred kratkim sem začel delat v gostilni kot natakar (prejšnji teden) in sem ful happy ker sem po dolgem času dobil delo. No včeraj pa se pri meni nariše moja best frendica (poznava se kakšne 3 leta) in je bila pr men na obisku (na šiht seveda) kake 4 ure. Vse v redu, dokler pač zvečer ni prišel šef in pač ker ona ni ravno najbolj socializirana je raje šla ker se pač nism več mogel pogovarjat z njo. Vse ql do teh sanj ko sem sanjal da sem na šiht in pride ona do mene spet na obisk, samo takrat je bil šef tam. Ona mu začne nekaj sikat in težit, šef ji nekaj reče nazaj in ona ga pošlje v k...c in mu vrže kozarec v hrbet. Seveda se je men zmešal od jeze ker sem skoraj ostal brez šihta in sem jo napadel ter se izživljal nad njo in jo ubil- ampak ona ni hotla umret, še sama mi je govorila naj jo že ubijem in da ji bom s tem naredil uslugo.

Mi lahko kdo pomaga kaj naj bi to pomenilo? Thanks vsem.
Joker1982
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 24.nov.2011 11.08

Re: sanje o službi in best frendici

Odgovor Valdi čet. 24.nov.2011 16.43

Tvoje sanje se mi ne zdijo nič takega. Si pač sanjal neljub dogodek. Ko bi vedel kaj vse sem že jaz sanjal...
Valdi
 
Prispevkov: 113
Član od: pet. 15.apr.2011 4.04

Re: sanje o službi in best frendici

Odgovor Darja pet. 25.nov.2011 11.28

Joker 1982, živjo.

Ja, nočne more nas lahko korenito pretresejo in vzbudijo vrsto neprijetnih občutkov in samospraševanj; kaj je narobe z mano, kaj se bo zgodilo, kaj vse to pomeni ipd. :(
Če malo poguglaš, boš našel številne strani, kjer razlagajo sanje in sanjske simbole. Ker je interpretacija odvisna od številnih dejavnikov, so on-line razlage nehvaležne, zato se v to ne bi spuščala.

S sanjami se ukvarjamo tudi v psihoterapiji. Ena od tehnik, s katero dosežemo naše nezavedno, je tudi razlaga sanj. Sanje so namreč manifestacija našega duševnega zdravja in nam sporočajo, da se naše nezavedno z nečim sooča ali nekaj predeluje. Hkrati so opozorilo, da je potrebno morda nekaj spremeniti v našem življenju.
Sanje so lastne vsakomur, zato je interpretacija sanj odvisna tudi od naših prepričanj in vrednot. Nekomu določen simbol morda pomeni nekaj povsem drugega kot tebi, zato je razlaga odvisna tudi od naše osebnosti, doživljanj v tem trenutku, od aktualnega dogajanja v našem življenju.
S pomočjo terapevta lahko analiziraš posamezne simbole oz. dogodke, ki se ti pojavljajo v sanjah in to umestiš v svoj realni svet. Tehnika razlage sanj je večkrat zelo učinkovita, saj na ta način dosežemo tiste kotičke našega nezavednega, ki so globoko potlačeni.
Obenem so sanje (kljub neprijetnim občutkom) tudi nekakšen terapevt naše duše in so velikokrat v funkciji samozdravljenja. Skratka, so nam v veliko pomoč pri ohranjanju psihične stabilnosti.
Zato kar brez skrbi, v sanjah se večkrat soočimo s smrtjo, izgubo, dejanji, ki so za nas nesprejemljiva. Vendar imajo zgolj simbolno funkcijo, zato jih ne moremo dobesedno tolmačiti.


Lepo bodi. :sonček:
Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07

Re: sanje o službi in best frendici

Odgovor benkelsson čet. 7.mar.2013 10.20

Doooooooooooolgo že nihče ni pisal v to temo. Jaz pa se ubadam s temi zadevami. Vsak, ki išče te zadeve, je najbrž že naletel na Sanje. Tisto je moja stran, nikoli dokončana sicer. A precej o zadevah se vseeno da izvedeti.
Če pa je razlage premalo - in pogosto je tako - pa je na strani tudi kontaktni mail.
benkelsson
 
Prispevkov: 17
Član od: čet. 7.mar.2013 9.25


Vrni se na Sanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost