slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Depresija-Panični napadi • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Depresija-Panični napadi

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Depresija-Panični napadi

Odgovor _LiMoNcA_ sr. 18.maj.2011 19.43

Lp.Imam težave z depresijo že 5 let.Jemljem ZOLOFT 100mg hodila sem k psihiatru,psihologa še vedno obiskujem.Imam pogoste panične napade, rekli so mi da imam hudo depresijo da traja že predolgo časa , da je že tok v meni da bo težko se jo pozdravit.Zaradi depresije sem pustila sredno šolo ker so me napadi panike ubijali (mraulinci po telesu,pekoča koža,močno bitje srca,slabost,vrtoglavica) tko da sem se potem izpisala (učenka sem bila pridna).Stara sem 18 let, letos bi šla delat frizersko šolo po programu za odrasle (samoplačniško) ker so mi na šoli že pred 3 leti svetovali da je to zame bolši način ker se doma učim pa samo na izpite hodm, me je pa zlo strah oz. me skrbi da me nebi depresija in napadi spet pokopali.Kaj tono povzroči napade? Mi lahko svetujete kako naj čim lažje izpelm 3 leta šole, res si želim biti frizerka že od male šole naprej.


Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
_LiMoNcA_
 
Prispevkov: 8
Član od: sr. 18.maj.2011 10.40

Re: Depresija-Panični napadi

Odgovor Nevenka čet. 19.maj.2011 17.59

Draga _Limonca_, odgovorila sem ti na prispevek pod "Depresija"

Lepo bodi
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Depresija-Panični napadi

Odgovor bluesea čet. 17.jan.2013 16.37

Pozdravljeni!
Zadnje čase sem sama pri sebi opazila da sem velikokrat žalostna in tudi velikokrat jokam. Poskušam se s čim zamotiti in biti vsaj malo vesela. Dostikrat pomislim, da bi se odselila od staršev (sem že polnoletna) in včasih tudi celo na samomor, vendar pa si tega nebi upala narediti saj imam strah pred telesno bolečino. Včeraj, ko sem spet jokala se mi je zgodilo da sem kar naenkrat začela nenavadno hitro dihati in se tresti, bila sem tudi omotična in slabotna. Sem mogoče doživela panični napad? In ali mi lahko kaj svetujete kako naj to odpravim oziroma si pomagam?
Hvala za odgovore.
bluesea
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 17.jan.2013 16.26

Re: Depresija-Panični napadi

Odgovor Nevenka pet. 18.jan.2013 5.42

Pozdravljena, Bluesea, težko je na osnovi tvojega kratkega sporočila ugotoviti, zakaj gre, razen tega, da si v stiski. Ne vem, kaj se ti dogaja v življenju, da misliš na samomor... Tvoji telesni simptomi so samo posledica nekih problemov in ne bolezen. Seveda je lahko šlo tudi za nekakšen blažji napad panike, ki se ga ne rabiš bati, ker se ti nič ne bo zgodilo. Tvoja žalost in jok lahko govorita o tem, da ti je v dani situaciji težko, lahko pa sta tudi začetek nekega depresivnega obdobja. Vsekakor tu ne morem ugibati o tem, zato te vabim, da se oglasiš na kakšnem individualnem razgovoru ali na naši brezplačni skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti.

Veliko poguma
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron