slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
kako naj razumem in pomagam njemu.... • Depresija • Psihoterapija forum

kako naj razumem in pomagam njemu....

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

kako naj razumem in pomagam njemu....

Odgovor delfincek tor. 23.okt.2012 2.00

Ojla....

Sem nova tukaj,in bi vas prosila za nasvete,pomoč....

Pred sedmimi meseci,sem spoznala osebo v katero sem se zaljubila na prvi pogled.Od takrat nevem več kaj naj mislim,kaj naj naredim ZASE in ZA NJEGA,da bi ga razumela in mu pomagala.
Trpi zaradi depresivnosti,ampak noče govort o tem z mano,ko je z mano se skoz smeje je vesel in se imava neverjetno lepo,ko pa nisva skupaj se pa odmakne,piše mi da je v depresiji,da je hudo,laže mi in noče da mu pomagam.Kaj nej nardim da mu dopovem,da sem ob njem,da bi mu rada pomagala?Kako naj sebi pomagam,ker zraven njega še jst trpim in ne razumem zakaj me odvrača od sebe,nevem več kaj nej nardim.Včasih mi pride,da vse skupaj pustim,da ni vredno truda,potem pa spet da ne da naj mu pomagam,ker ga imam rada in mu hočm pomagati,sam enostavno ne vem več kako,na kakšen način?
prosim za nasvete....


HVALA !!!!
delfincek
 
Prispevkov: 2
Član od: tor. 23.okt.2012 1.39

Re: kako naj razumem in pomagam njemu....

Odgovor Nevenka tor. 23.okt.2012 12.33

Pozdravljena, delfinček, življenje ob osebi, ki ima depresijo, je lahko za partnerja velik izziv, ker preprosto ne more razumeti, kaj se s to osebo dogaja. Depresivni človek ima veliko občutkov krivde, doživlja se kot slab, utrujen je, nerazpoložen, ne vidi pravega smisla v življenju, predvsem pa velikokrat zavrača osebe ob sebi, čeprav jih ima rad. Vse, kar lahko naredite, je, da mu poveste, da mu stojite ob strani in da ste mu pripravljeni pomagati, če bo to želel, kar vključuje tudi to, da mu, če bo želel, pomagate poiskati pomoč. Nikakor pa ne smete svoje pomoči vsiljevati, ker bo to naletelo na precej negativen odziv in odpor z njegove strani. Zase poskrbite tako, da se prisilite tudi v druge dejavnosti, ki niso povezane z njim, peljite svoje prejšnje življenje dalje in ne dopustite, da postanete tudi vi žalostni in depresivni. Veliko se družite, se zabavajte, poiščite si nove konjičke, karkoli, samo zamotite se. Ko vas bo partner rabil, bo vedel, da ste mu na voljo in da ga imate radi in to je popolnoma dovolj.

Veliko moči in poguma vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: kako naj razumem in pomagam njemu....

Odgovor delfincek tor. 23.okt.2012 20.36

Hvala za odgovor,upam da bom zmogla toliko moči,da bom vse to razumela.
Drugače se pa on že zdravi,hodi na psihoterapije v Begunje in upam da mu bojo pomagale.Povedala sem me ze da mu stojim ob strani in da sem vedno tu za njega,ampak me odbija,noče se mi več niti javiti,tako da ga bom pustila malo na miru pa bom videla kaj bo.Ampak ne razumem tega,da se lahko dobiva in druži z drugimi ženskami ki ne vejo kaj mu je,mene pa ki bi mu rada stala ob strani pa zavrača.Ampak vrjetno mu je tko lažje,da se malo zamoti.nevem...

Hvala in lep pozdrav
delfincek
 
Prispevkov: 2
Član od: tor. 23.okt.2012 1.39


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov