slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Vprašanje terapevtom • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Vprašanje terapevtom

Re: Vprašanje terapevtom

Odgovor tamara čet. 21.okt.2010 10.43

Pozdravljeni.

prebrala sem vse tukaj o prebolevanju. Je mogoče nekoga preboleti, tako z usmerjanjem vase, z iskanjem novih prijateljev, interesov. Koliko lahko sami predelamo vse to, kar je v nas? In kakšne posledice lahko pusti v naši glavi? je bolje, če si poščemo pomoč enga terapevta in gremo z njim skozi vse to?
Lp, tamara
tamara
 
Prispevkov: 3
Član od: pon. 27.sep.2010 9.54

Re: Vprašanje terapevtom

Odgovor Nevenka čet. 21.okt.2010 13.38

Pozdravljena, Tamara, seveda je mogoče preboleti nekoga, ki smo ga imeli radi z usmerjanjem na lastne želje in potrebe, z nekimi novimi dejavnostmi in cilji v življenju in z veliko podpore s strani prijateljev. Če pa se nam zdi, da nikakor ne gre, da stvar traja že predolgo in se zapletamo v neke stare vzorce, smo popolnoma neaktivni, ohromljeni, neprestano slabe volje, žalostni in neprestano razmišljamo samo o najbolj črnih scenarijih, potrebujemo pomoč, najbolje v obliki psihoterapije. Psihoterapija nam bo pomagala povezati to, kar se dogaja z nami zdaj, z dogodki, izkušnjami mislimi in našimi odločitvami v preteklosti. Na ta način bomo lahko poiskali bolj zdrave načine mišljenja, čustvovanja in vedenja, ki nam bodo pomagali tudi v procesu prebolevanja.

Veliko sončka ti pošiljam, Tamara in upam, da ga bo kmalu več tudi v tvojih mislih :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Vprašanje terapevtom

Odgovor tsuchi čet. 18.okt.2012 18.27

Živjo!

Zanima me če pomagate tudi na ravni koncentracije pri učenju in spodbujevanja k učenju??? Vem da se sliši čudno, vendar mi je zelo težko sploh odpreti zvezek da bi se začela učiti, takoj si verjetno izmislim da moram početi kaj drugega ali pa me začne boleti glava ker preveč premišlujem kako in koliko se bom učila. Drugače mi je moja smer na faxu zelo všeč, pa to zgleda ni dovolj da bi pljunila v roke in naredila nekaj! Sposobna sem dovolj, le nemorem se pripraviti do dela, ker če ''se mi neda'' učit ali kaj podobno nebo iz mene nič in že sama misel na to me spravlja ob živce in vse skupaj me naredi stresno, posledično pa tudi malo depresivno ker me zelo skrbi moja prihodnost v življenju! Kaj naj storim??? :(

LP T
tsuchi
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 18.okt.2012 18.20

Prejšnja

Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov