slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
psihiater • Depresija • Psihoterapija forum

psihiater

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

psihiater

Odgovor ursyka990 sr. 25.apr.2012 13.21

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu, ampak mislim, da sem zadela temo. Želela sem pisati pod že obstoječo temo, ampak mislim, da tematsko ni spadalo tja.

Kadar sem doma (in potem posledično tudi v študentskem stanovanju celi teden), imam probleme s koncentracijo, neprestano se jokam, včasih dobim tudi panični napad. Kadar je preveč hudo, se vsedem v avto in zapeljem do fanta, takrat pa dobim čudne misli, kot npr. da bi se najrajši zapeljala s ceste, prebila ograjo in zapeljala v graben. Seveda se prepričujem nasprotno, zapeljem na avtobusno in počakam da se umirim. Ampak vedno je težje.
Seveda h vsemu temu pripomore tudi moj faks, ki je označen kot najtežji tehničnih faksov v Mariboru in je za nekoga brez predhodnega znanja zelo naporen in stresen, h temu pa pripomore tudi stanje doma.
Problem je v tem, da ne morem vseh teh ponavljajočih stvari govorit svojemu fantu ali njegovi mami,pa čeprav mi vedno prisluhneta. Zavedam se, da je to zelo naporno, še posebej, če si potem ta ona dva vzameta te stvari h srcu in se jima zasmilim. Jas jih seveda nočem več obremenjevat s tem, zato me zanima, če slučajno kdo pozna kakšno super psihiatrinjo (na napotnico) v Mariboru, h kateri bi lahko hodila na tedenske pogovore. Kot sem rekla, potrebujem nekoga, ki si te stvari ne vzame h srcu in mi je na voljo za pogovor, mi pripravljen prisluhniti in mogoče povedati kakšen nasvet. 2 leti nazaj sem sicer imela psihologa, a mi nikoli ni prav prisluhnil, čeprav je en izmed uglednejših. Če se je pojavil podoben problem, je rekel: to pa sva že obdelala. Samo kako naj jas to obdelam, če pa me neprestano preganja? če se neprestano pojavljajo isti/podobni problemi? tista oseba pa ni sposobna jih rešit z mano, ker ji tretja oseba pač "pere" možgane in jo nagovarja proti meni (to se dogaja znotraj družine, kar je dosti večji problem kot npr. tipični najstniški problem med prijateljicami).

Vnaprej se vsem zahvaljujem za odgovore! :)

Lep sončen dan še naprej :)
ursyka990
 
Prispevkov: 1
Član od: sr. 25.apr.2012 12.41

Re: psihiater

Odgovor Darja čet. 26.apr.2012 10.31

ursyka990, pozdravljena.

Psihiatre v Mariboru ne poznam zadosti dobro, da bi ti lahko predlagala primernega. Prilagam pa seznam, ki je dostopen na portalu DAM-a, morda najdeš kaj zase: http://www.nebojse.si/portal/index.php

Glede na opisane težave, s katerimi se soočaš, se pri izbiri psihiatra pozanimaj, če ima tudi psihoterapevtska znanja, saj s pomočjo usmerjenega strokovnega pogovora lahko ozavestiš in predrugačiš neustrezne/moteče vedenjske vzorce oziroma težave. Oziroma razrešiš/predelaš vse tisto, kar te ovira v tem trenutku.

Upam, da ti bo uspelo najti ustrezno pomoč zase.

Lepo bodi. :sonček:
Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost