slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Sem sociopat? • Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca • Psihoterapija forum

Sem sociopat?

Čustva, čutenje, empatija, sočutje, obvladovanje jeze ... čustvena in socialna inteligenca.

Sem sociopat?

Odgovor Valdi sr. 14.mar.2012 14.46

Znanka mi je očitala, da sem sociopat. Pa premišljujem, če ima nemara prav. Pred časom sem pisal o kolegu, ki mu nikakor ne gre pri puncah, tudi še nikoli ni imel punce. Sedaj pa se zna zgoditi, da se mu bo končno nekam premaknilo. Namreč spoznal je punco ki kaže zanimanje zanj, jaz pa na tihem upam, da se iz tega ne bi nič izcimilo. Je dejansko kaj narobe z mano?
Valdi
 
Prispevkov: 113
Član od: pet. 15.apr.2011 4.04

Re: Sem sociopat?

Odgovor Darja sr. 14.mar.2012 17.08

Valdi, pozdravljen.

Postavljanje diagnoz on-line je sicer načeloma sporno, vendar glede na tvoje dosedanje »pisanje« na forumu, močno dvomim, da si sociopat. ;)
Za sociopate označujemo osebe, ki imajo antisocialno osebnostno motnjo. So nezmožne občutiti krivdo, sram, so v nenehnih konfliktih z okolico, so nesposobne ljubezni, empatije. Vsakdo od nas ima morda obdobja ali situacije, ko ni sposoben čutiti nekatera čustva, vendar to še ne pomeni, da ima motnjo osebnosti.
In če tvoja znanka ni psihiatrinja ali psihoterapevtka ... je njeno »diagnosticiranje« lahko bolj pritegovanje pozornosti. :D

Če je naša enegija preveč usmerjena v iskanje simptomov, slabosti, napak ... ups, kaj je z mano narobe, katero bolezen imam itd.... se vrtimo v začaranem krogu ... in obenem spregledamo vse tisto, kar je pozitivnega v našem življenju. :sonček:

Lepo bodi.
Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Čustva, čustvena zrelost, čustvena inteligenca

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost