slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Pomoc • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Pomoc

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave s paničnimi napadi;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Pomoc

Odgovor Mirko10 sob. 2.apr.2016 22.08

Spostovana,

Rad bi vam opisal svojo tezavo. Ze kar nekaj casa me muci strah pred smrtjo. Ves cas imam vsiljene misli, da se mi bo nekaj zgodilo ( srcni infarkt,...) zato nikoli nisem sproscen, ves cas me te misli obremenjujejo. Osebni psihiater mi je predpisal zdravilo Alvento. Zacetni odmerek je bil 75mg, ker ni bilo pravega ucinka sva zvisala na 300mg. Ta terapija traja ze nekje pol leta, vendar jaz se se vedno ne morem popolnoma sprostiti in se mi zdi, da mi zdravila ne pomagajo, kot bi morala. Ali bi bili mogoce kaksni drugi antidepresivi bolj primerni? Kaj mi vi predlagate?

Hvala in lep dan vam zelim.
Mirko10

Član od: sob. 2.apr.2016 21.57

Re: Pomoc

Odgovor Nevenka tor. 5.apr.2016 20.42

Pozdravljen, "Mirko 10", žal nisem psihiater, da bi vam lahko odgovorila na vprašanje o zdravilih, če niste zadovoljni z delovanjem antidepresiva, ga bo najbrž potrebno zamenjati. Včasih traja kar nekaj časa, da najdejo pravo zdravilo, ki učinkuje. Vsekakor pa tudi drži, da samo antidepresiv vašega problema ne bo odpravil. Zadeva se namreč zna ponoviti, ko boste prenehali z zdravili. Zato vam svetujem, da poleg jemanja zdravil začnete tudi z delom na sebi oz. s psihoterapijo.

Lep večer
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize

Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost