slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Panični napadi • Panični napadi • Psihoterapija forum

Panični napadi

Panični napadi - panična motnja

Panični napadi

Odgovor Nevenka sr. 21.nov.2018 12.56

Panični napadi

Panični napadi so lahko precej nenavadna in pretresljiva izkušnja, ki nas močno prestraši, vendar je pomembno, da se zavedamo, da SE NAM NIČ NE MORE ZGODITI! So popolnoma nenevarni, zaradi njih ne znorimo, ne umremo, ne zadane nas kap ali nam odpove srce… Prav nič se ne zgodi. So posledica izredno pojačanega strahu in posledično adrenalina, na katerega se odzove telo s simptomi kot so tiščanje v prsih, hitrejše bitje srca, mravljinčenje, slabost, omotica, pritisk v glavi in še marsikaj.

Kako se jih znebiti?

Tako, da jih sprejmemo, da se jih ne bojimo, KER NAM NIČ NE MOREJO!!!Gre za to, da ko začutimo, da se napad pričenja, ostanemo mirni, se preprosto vdamo v to, da bo pač srce nekaj trenutkov močneje bilo, da bomo težko dihali, da nam bo morda slabo. Ponavadi se stvar vedno ponavlja v istem zaporedju in je, ko se začne, precej predvidljiva. In ko se vdamo in sprejmemo vse, kar se dogaja, v hipu izničimo strah in napad čudežno preneha, čeprav se je že začel. Ko to neprijetnost do konca sprejmemo, se praviloma napadi ne pojavljajo več.
Zdi se kar preveč preprosto, da bi delovalo, vendar deluje. Tu je vsak boj in izogibanje napadov odveč, potrebujemo samo predajo, plavanje skozi simptome.

Seveda pa je dobro, da raziščemo, kaj se je v našem življenju dogajalo, da je prišlo do tega. Česa se pravzaprav bojimo, kaj je bilo v danem trenutku za nas preveč naporno. Panični napadi so samo simptomi nečesa globljega. Tu pa pomaga pogled vase in psihoterapija.
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 689
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Vrni se na Panični napadi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost