slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
panični napadi ponoči • Panični napadi • Psihoterapija forum

panični napadi ponoči

Panični napadi - panična motnja

panični napadi ponoči

Odgovor mija sob. 6.feb.2021 12.36

Spoštovani,

ukvarjam se z animacijo otrok, zato je obdobje karantene zelo vplivalo na moje delo. Obseg dela se je namreč močno skrčil, posledično pa imam tudi manj prihodkov. Zelo me je strah, kako bo v prihodnosti. Sem samozaposlena, ločena in mati dveh najstnikov. V zadnjem času se ponoči prebujam v strahu in prepotena. Pojavi se močan strah in tesnoba, postane mi slabo, vsa se tresem, najprej mi je vroče, potem me zebe. Srce mi podivjano bije. Zelo me je strah, da se bom onesvestila in umrla. Zdaj je prišlo že tako daleč, da si ne upam več spat. Zvečer podaljšujem budnost dokler le gre, berem, gledam filme, vse, samo, da mi ne bi bilo treba zaspati.
Ne vem, kako naj si pomagam, če bo šlo tako naprej, ne bom več mogla funkcionirati, ker sem že zdaj čez dan precej neprespana in utrujena.
Lepo prosim za pomoč.
mija
 
Prispevkov: 7
Član od: čet. 21.dec.2017 7.34

Re: panični napadi ponoči

Odgovor Nevenka tor. 9.feb.2021 20.39

Pozdravljena, Mija,

enkrat sem vam že malo več napisala o teh nočnih paničnih napadih. Vidim, da se spet ponavljajo. Žal je to nadležna zadeva, ki mine šele, ko se je ne bojimo. Lahko prihaja v epizodah, kar pomeni, da se lahko ponavlja kakšen mesec, včasih tudi dosti dlje, potem pa je kakšno leto mir. Potem se pa nam v življenju spet kaj takšnega dogaja in se ponovi. Pri tem ni nujno, da so napadi popolnoma enaki. Lahko nam recimo enkrat močno bije srce in se pojavi grozen strah, drugič pa nas zbudi slabost ali prebavne težave. Zelo pogosto nas zebe ali nam je vroče ali vse obenem, lahko se potimo, imamo kakšna notranja tresenja, mravljinčenja, možnosti je neskončno.

Glede na to, da se vam napadi ponavljajo, bi vam res priporočila psihoterapijo, saj se bodo napadi najhitreje nehali, ko se jih ne boste več bali. Na trgu je tudi kar nekaj naravnih pripravkov, ki delujejo kot pomirjevala ali vplivajo na boljše razpoloženje in sprostitev. Malo povprašajte v lekarni. Vendar samo s tem ne bo šlo, ker se bodo slej ko prej spet ponovili. Žal tu bližnjice ni. Tudi če začnete jemati antidepresive, se po nekem času, ali ko prenehamo z jemanjem, stvar navadno ponovi, če vmes ne delamo na sebi, predvsem pa, če nas je tega še vedno strah.

Želim vam mirno noč
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 697
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Panični napadi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron