slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
++Nova'' sestra • Odnosi v družini • Psihoterapija forum

++Nova'' sestra

Zlorabe (psihične, fizične, spolne), izguba bližnjega -
proces žalovanja ...

++Nova'' sestra

Odgovor Biba pon. 18.nov.2013 20.25

Pozdravljeni!

Naj Vam zaupam svoj 'problem', če se temu lahko tako reče. Stara sem 26 let in 26 let sem vedela samo za svojega brata, s katerim sva odraščala skupaj. Pred štirimi meseci pa sem izvedela, da imam 'pol'sestro. Jaz zanjo nisem vedela, ona za naju je, vendar naju ni smela kontaktirati. NO pred štirimi meseci se je najin odnos začel s spoznavanjem. Iz dneva v dan sem jo imela raje in po štirih mesecih se mi zdi ,da ni možno imeti nekoga tako zelo rad. Zdi se mi kot da jo poznam celo življenje, zelo sva se povezali, včasih se mi zdi kot da bi govorila sama s sabo. Kot ,da bi imela sebe nasproti. Isto se obnašava, isto razmišljamo. Vse super in lepo. PRoblem nastane, da sem opazila zadnje čase, da jo pogrešam. Zelo zelo pogrešam. Videvamo se vsak dan, kar je preveč, saj imava obe svoji družini. Ko nisva skupaj, se slišiva po telefonu ali preko smsov. Ali je to normalno? Ali je normalno, da se počutim tesnobno ko je ni ob meni? Da jo pogrešam že po petih minutah ko greva narazen? Da imam občutek, da nevem kaj bi brez nje? Zelo jo imam rada. Strah me je , da je to samo neko stanje, ki bo minilo? Včasih se mi zdi, da meji že na obsedenost. PRosim pomagajte mi. Enostavno se v svoji lastni koži nemorem sprostiti.

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.[color=#800000][color=#400080][/color][/color]
Biba
 
Prispevkov: 3
Član od: sob. 14.apr.2012 19.18

Re: ++Nova'' sestra

Odgovor Nevenka sr. 20.nov.2013 21.13

Pozdravljena, Biba, na našem forumu. Praviš, da si se zelo, skoraj preveč navezala na svojo na novo odkrito sestro. Včasih res začutimo nekoga zelo blizu in si močno želimo njegove družbe. Nič nisi napisala o tem, kaj sicer počneš, koliko se družiš, kako srečna si v svojem življenju. Imaš v svojem krogu poleg te sestre še koga, s katerim se dobro razumeš in lahko pogovarjaš o vsem, kar si želiš? Je tvoje življenje dinamično, polno dogajanja ali imaš občutek, da si bila do sedaj precej osamljena? Včasih, ko je v našem življenju bolj ali manj enolično in celo malo prazno, nam nekdo, ki nam v tistem trenutku prid blizu, pomeni zelo, zelo veliko, saj nas napolni z neko bližino, novo energijo, toplino... Občutek, da nam je ta človek še v sorodu, včasih ta čustva še ojača. In včasih se lahko res zelo navežemo nanj, tako, da začutimo nelagodje, ko ga ni ob njem, skoraj tako, kot bi bili na nek način odvisni od tega druženja. Vprašaj se kaj ti daje ta oseba, da ti druženje z njo toliko pomeni. Si že kdaj ob kom drugem čutila podobno?
Zaenkrat toliko, ker težko rečem samo na osnovi napisanega, kaj se dogaja. Če pa želiš, se pa lahko oglasiš na kakšni naši skupini da malo več spregovoriva o tem problemu.

Miren večer ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Odnosi v družini

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost