slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Pogovor • Motnje hranjenja • Psihoterapija forum

Pogovor

Bulimija, anoreksija, prenajedanje ...

Pogovor

Odgovor piadobravec tor. 5.nov.2019 10.53

Pozdravljene nosečke in mamice! :)

Sem študentka 3. letnika babištva na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. Moj študij se počasi zaključuje, pred tem pa me čaka še ena težjih nalog - diplomsko delo. Področje raziskovanja, ki sem si ga izbrala, so motnje hranjenja v nosečnosti in tekom poroda. Zanima me predvsem njihov vpliv na nosečnico in otročka, kako se ženske spopadajo s tovrstnimi težavami in kakšne občutke ob tem doživljajo. Rada bi raziskala tudi, kakšna je vloga zdravstvenih delavcev pri preprečevanju/zdravljenju motenj hranjenja v nosečnosti. Velik poudarek pri mojem diplomskem delu ima predvsem preventivna obravnava vseh žensk, da bi lahko vsaka posameznica že v nosečnost vstopala brez težav.

Zakaj vam pišem? Ker si želim v svojo študijo vključiti nosečnico/mamico, ki se/se je spopadala z motnjami hranjenja v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju. Zavedam se, da obravnavam temo, ki je zelo osebna, občutljiva in o kateri je težko spregovoriti. Moj namen je opraviti poglobljen intervju z odprtimi vprašanji, kar pomen, da same prosto odgovarjate in poveste toliko, kolikor same želite.

Preden z intervjujem začnemo, podpišete soglasje (obrazec, izdan s strani Komisije za etiko Univerze v Ljubljani), da k temu pristopate prostovoljno. Intervju je POPOLNOMA ANONIMEN, vaša identiteta v nobenem primeru ne bo razkrita. Če se tekom intervjuja premislite, ga prekinemo. Vaši odgovori bodo namenjeni IZKLJUČNO potrebam diplome - primerjala bi jih z rezultati svetovnih študij. Moj namen je problematiko predstaviti širši javnosti in zagotoviti boljšo oskrbo ženskam z motnjami hranjenja - ne samo v nosečnosti in poporodnem obdobju, ampak na splošno. Vaše sodelovanje lahko prinese veliko dobrega za ženske, ki se soočajo s podobnimi/enakimi strahovi.

Za dodatna vprašanja/informacije me lahko kontaktirate na e - mailu: pia.dobravec@gmail.com


Nosečke in mamice, upam na vašo odzivnost ter se že veselim sodelovanja z vami,

Pia :)
piadobravec
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 5.nov.2019 10.51

Vrni se na Motnje hranjenja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron