slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Zavržena • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Zavržena

Re: Zavržena

Odgovor gazebo ned. 22.jan.2012 16.46

Zanimiva zgodba....moja je malo drugačna,občutek,da sem bil zavržen....spoznal sem jo preko spleta,zdravila se je za hudo obliko depresije,bila v Begunjah pred nekaj leti.Nikoli ni bila poročena,nima otrok,starši kupili stanovanje,avto...zelo prijazna oseba....
Moja največja izkušnja v življenju je bila z njo...bil sem poročen 16 let,kasneje sem si želel na novo zaživet z osebo,s katero,bi še nekaj naredil v življenju in mislil sem,da je to ona.Preživel sem malo več kot 2 leti z osebo,katera je trdila,da je ozdravljena....pa me je izigrala,tako kot pubertetnika,kako sem bil naiven,slep, ja ljubezen je naredila svoje..bila sva zaročena,želela sva narediti hišo,imeti svojo firmo itn.Veliko sem ji dal,nisem znal postaviti mej...le zakaj bi,ko sva pa živela kot v pravljici..govorila je kako sva si usojena.....čez nekaj časa pa da jo bom zapustil,da tako čuti...nisem spoznal signalov,moja čustva do nje so bila premočna....prihajlo je do trenj,kreganj.....jaz pa še zmeraj vztrajal,verjetno tudi ona ni hotela,da bi se razšla...imela sva seanse pri terapevtki,tudi sam,da bi ugotovil,ali je razlog v meni...pa ni bil,njeni strahovi diagnoza,ki jo je dobila strah pred zapuščanjem....kako zoprno,le zakaj je šla v vezo,če je vedela za vzroke in da ni sposobna partnerstva,saj ne ve kaj to pomeni,če je bila z menoj najdlje v vezi,tako mi je povedala,torej je bila to njena igra igra s čustvi,kakšna manipulacija...o meni je pa pisala,govorila svojim prijateljicam s foruma, katere imajo težave in so samske,da sem nasilnež...kako je ta oseba zdržala z menoj 2 leti in 3 mesece,če sem tak.....ko sem jo hotel zapustiti,je delala scene,me prosila,šla na kolena kaj bo njena mama rekla,kakšna je itn..potem je premislila,kako ona ne bo nič kriva za razpad zveze in bom jaz največji krivec..in to ji do danes uspeva ona pa ve resnico.....ima povečane AD,zanimivo pije alkohol,že prej ga je,ko je bila z menoj,prijavila me je na policijo po končani vezi,zakaj me ni prej,tam napisala najino zgodovino s polno laži,da ji bom ne vem kaj naedil...pred menoj pa imela moškega ki ga je spoznala na njihovem društvu,ki ji je grozil s pištolo,da jo bo ubil--vedeli njeni starši za vse to----ji težil po telefonu-mobiju,ko sem bil jaz z njo cca 6 mesecev in vse to sem preživljal...vse to je obrnila proti meni in me prijavila, njega ni le zakaj....zato ker sta se matere poznale...ampak tudi to bom preživel in sem hvaležen terapevtki za pomoč....želel sem povedati,da nikoli ne bom tega pozabil,vem pa da je to pustilo na meni določene posledice in vem,da je moj oklep težko odpreti...To je moja zgodba nisem šel v detajle....vrgla me je pa na cesto,kot.....zjutraj pa še rekla,da me ima rada,ne vem z kakšno osebo sem bil,kdo je....bom pa napisal hvala njenim prijateljicam...
gazebo
 
Prispevkov: 10
Član od: ned. 27.nov.2011 13.02

Re: Zavržena

Odgovor Nevenka ned. 22.jan.2012 20.43

Pozdravljena, Nataly, pozorno sem prebrala tvojo zgodbo. Vem, da ti je zelo težko s tem, da se je zveza s človekom, ki si ga imela rada, končala na tako nejasen in grd način. Vem tudi, da ti je razumsko vse jasno, da se zavedaš, s kakšnim človekom si imela opravka in da pravzaprav ne bi bila več z njim. Verjetno bolj kot njega pogrešaš nekaj, kar ti je dajal, verjetno občutke, da si zanimiva, privlačna, občutke razigranosti, vznemirjenosti, živosti. Pogrešaš sebe, tako, kot si bila v teh prvih letih, ko sta se spoznala. Glede na to, da je že dve leti od takrat, ko sta se razšla, pa pomeni, da tvoje prebolevanje še zdaleč ni končano, oz., da si se nekje zataknila. Premalo te poznam, da bi lahko rekla, kaj se je zgodilo, toda dejstvo, da mu še vedno pišeš, govori o tem, da se res ponižuješ oz. premalo ceniš. O tem pa govori tudi to, kako malo se je on zanimal zate tudi takrat, ko sta bila še v odnosu. Naredila si vse, da bi mu pomagala, ga poslušala, mu stala ob strani, zanemarila svoje družinsko življenje, on pa je preprosto odšel, kot da tega ni bilo. Opravka si imela s človekom, ki je verjetno precej zagledan vase in ne zmore občutiti bolečine drugih. Kako bi izgledal vajin odnos, če bi ti zbolela ali se bi ti kaj zgodilo? To ni človek, ki bi te lahko čutil kot osebo, kot tebe, kakršna si in zelo verjetno ti v težkih trenutkih ne bi stal ob strani.
Kakšen odgovor pričakuješ od njega na svoja pisemca? In kaj bi ti ta odgovor pomenil? Si želiš opravičila, pojasnila...? Glej, karkoli bi ti že odgovoril, bi te njegovo sporočilo spet prizadelo in prebolevanje bi se začelo znova. Zato je to, da ti ne odgovori, dobro. Predvsem ti svetujem, da za začetek izbrišeš vse njegove kontakte, vse slike, telefon, maile, vsa darila. Vsakič, ko mu pišeš, si ustvarjaš neka lažna upanja. Včasih je na začetku prebolevanja smiselno pisati pisma osebi, s katero je ostalo kaj nedorečenega v odnosu, po dveh letih pa bi se to moralo počasi končati.
Ker je tvoje življenje zaradi tega že ves čas ohromljeno in zato trpi tudi tvoja družina, ti svetujem, da si poiščeš strokovno psihoterapevtsko pomoč. Sama se ves čas vrtiš v istem krogu, kar traja že predolgo. Zaslužiš si, da končno spet zaživiš polno in srečno življenje, obkrožena z ljudmi, ki te imajo resnično radi in ti že ves čas stojijo ob strani.

Lep večer in veliko svetlih misli
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Zavržena

Odgovor DNSL čet. 1.okt.2015 10.45

Zanima me kako se je zgodba končala......sta se še kdaj srečala? Je dal pojasnilo?'??' :jezko1: :jezko1: :jezko1:
DNSL
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 1.okt.2015 10.42

Prejšnja

Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron