slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
zaljubljena • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

zaljubljena

zaljubljena

Odgovor erna čet. 30.nov.2017 15.58

Pozdravljeni

Sploh ne vem, kje naj začnem. Stara sem 30 let, pravijo, da sem privlačna, razgledana, prijazna. Že eno leto sem zaljubljena v sodelavca, s katerim se občasno dobivava, a se vedno izogne, ko napeljem pogovor na najino vezo. Pravi, da rabi čas, da sem mu zelo všeč, a da ne bi hitel z odločitvami. Sem zmedena, saj ne vem. ali sploh kaj čuti do mene ali si želi samo sex. Jaz sem mu večkrat dala vedet, da mi je všeč, da se vidim z njim, a pravi, da sem predobra zanj. Ne vem, kaj naj si mislim. Mi lahko svetujete, kaj naj naredim? Rada bi, da bi mu bila všeč. Kako naj to naredim?

hvala.
Erna
erna
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 30.nov.2017 15.45

Re: zaljubljena

Odgovor Darja pet. 1.dec.2017 10.44

Erna, pozdravljena.

Razumem, da je težko ziveti v negotovosti, da želite, da bi tudi vaš sodelavec gojil podobna čustva do vas. Žal ne obstaja način, kako doseči, da bi se nekdo zaljubil v nas. Velikokrat v želji, da bi bili nekomu všeč, pozabimo nase, na svoje želje in potrebe in želimo ugajati. Ponavadi pa so to lahko zgolj naše predstave o tem, kaksne si nas drugi želijo. Smo kar smo, s svojimi + in -, in to nas dela všečne, ne pa neka slika o nas, ki jo ustvarimo, da bi ugajali.
Obenem pa imate zdaj priložnost, da raziskujete, kakšnega partnerja si želite. Nekoga, ki vas bo vzel resno in ne bo podcenjeval vaših čustev, nekoga, ki se bo do vas vedel spostljivo. Stavki v smislu ti si predobra zame, niso odgovor na vaša vprasanja in dileme. Vsakdo od nas je unikaten in popoln v svoji nepopolnosti.
Predlagam, da se pogovorite z njim, mu poveste, kaj si želite in na kaj pristajate. Imamo različne oblike in variacije odnosov. Najsi bo to resna veza, prijateljstvo z dodatki ali kaj drugega. Vsak se odloča po svoje, kaj si želi. Za vas je pomembno, da vi ugotovite, kaksne vrste odnosa si zelite in da ne pristajate na nekaj, kar vam povzroča stisko. Da ste, to, kar ste in to je povsem v redu. Ljubezen je nekaj čudovitega, nekaj, kar nam daje energijo, ne pa bolečina, strah, razočaranje, ...

Vse dobro vam želim.
Darja :)
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost