slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
partnerski odnos in prijateljstvo • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

partnerski odnos in prijateljstvo

partnerski odnos in prijateljstvo

Odgovor xyxy sob. 24.sep.2016 15.16

S partnerko sva skupaj deset let, imeli sva vzpone in padce. Pred časom je spoznala osebo, ki si jo je vedno želela - najboljšo prijateljico. Z njo si delita skupne interese, poglede na svet, ideje o tem kje in kako bi živeli, vključuje se v skrb za njenega otroka, partnerka je tudi edina oseba, ki jo zna umiriti, pomagala ji je tudi čez težko življenjsko obdobje. Mene skrbi, da bo to vplivalo na najin odnos, saj se mi zdi, da čustvena in časovna intenzivnost presega okvire prijateljskega odnosa.Jaz težim in na ta način še poslabšujem situacijo. Zaradi navedenega sva v stiski, ne veva več, kako ravnati in se pogovarjati o problemu. Ker imam sicer že ves čas trajanja zveze težave z ljubosumjem, se partnerki zdi, da je to samo še ena v nizu teh situacij, česar ne bo več zdržala. Problem vidi v mojem odnosu do prijateljice in ne obratno. Pravi, da njo ta odnos bogati, zaradi česar tudi meni kot partnerki lahko več da in da v ničemer ne vpliva na čas, ko sva skupaj (ne količinsko, ne čustveno), s čimer se strinjam. Zdaj sva že na tem, da izbira pravi trenutek za posamezne informacije v zvezi s prijateljico, določenih stvari mi ne pove, ker se njej ne zdijo pomembne ali zaradi zaupnosti določenih informacije.
Obema najin odnos veliko pomeni, želiva ga nadaljevati, vendar ne veva, kako preseči vso stvar.
xyxy
 
Prispevkov: 1
Član od: sob. 24.sep.2016 12.21

Re: partnerski odnos in prijateljstvo

Odgovor Nevenka sob. 8.okt.2016 17.03

Pozdravljeni,

iz napisanega sklepam, da gre za istospolni partnerski odnos. Vprašanje, ki se mi je porodilo je, zakaj vaša poleg vas potrebuje še prijateljico. Očito ji pogovori in čustvena bližina z vami ne zadostuje. Pravite, da ji je ta prijateljica tudi pomagala v njenem najtežjem življenjskem obdobju. Kje ste bili takrat vi?

Navadno je najlepše, če v partnerskem odnosu najdemo tudi najboljšega prijatelja/prijateljico. Vsekakor so prijatelji stvar dogovora med partnerji. Nekateri to čisto dobro prenašajo, za večino pa predstavlja prijatelj/prijateljica potencialno nevarnost in vzrok za ljubosumje. Vsekakor je na mestu iskren pogovor med vama brez pritiskov in obtoževanja. Če se sami neprestano zapletata v konflikte, bi bilo mogoče smiselno poiskati pomoč terapevta.

Vse dobro vama želim:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost