slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Obuditev ljubezni • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Obuditev ljubezni

Obuditev ljubezni

Odgovor matomat pon. 13.jan.2014 17.40

Lansko leto je bilo zelo težko za mene in ne samo za mene tudi za našo družino in zdaj že bivšo punco. Marca mi je po težki bolezni umrl oče. Pet mesecov po očetovi smrti še me je zapustila punca po 3,5 letih zveze, češ, da ni zdržala več z mano. Saj o ji verjamem, ker sem se po očetovi smrti spremenil in bil jezen na cel svet in na vse žive. Vso krivdo sem si pripisal sebi, saj sem malo po karakterju trmast in nisem sprejemal kompromisov. Po dveh mesecih od razveze sem ji poslal sms, da sem ugotovil, da nisem vsega jaz kriv, da je tudi ona delno pripomogla, da sma se razšla. Ob razhodu sem doživel šok, pozneje sem zapadel v hudo depresijo in zčel terapijo z antidepresivi in psihoterapijami. Stanje se mi je počasi izboljšalo. Bivša je od tistega sms z menoj prekinila vse stike. Zdaj mi je mogoče malo žal za ta sms, samo jaz vsega tega bremena nisem mogel več nositi. Vendar še imam bivšo punco še vedno zelo zelo rad, saj je ona tista ta prava s katero bi si želel ustvariti življenje, saj se ujemava v veliko stvareh, s latero bi imel družino (čeprav sem prej trmaril pri tem da nočem otrok). Kadarkoli jo pokličem ali pišem ne dvigne ali odpiše in ne vem zakaj? Jaz bi si samo želel obuditi njeno ljubezen, saj jo zelo pogrešam in nenehno razmišljam o njej.Ona mi je uresničla vse skrite sanje in želje, z njo sem bil resnično srečen, zdaj pa sem osamljen in tako prazno se počutim. Vem da mogoče, ta poteza ne bo dobro plivala na moje zdravje samo jaz moram poizkusiti, čeprav ne pričakujem nič od nje. Mi lahko rečete, če jo to dobra ali slaba poteza?
matomat
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 13.jan.2014 17.24

Re: Obuditev ljubezni

Odgovor Darja tor. 14.jan.2014 13.44

Matomat, pozdravljen.

Najprej sožalje ob izgubi vašega očeta. :( Žalovanje je večkrat preizkušnja za partnerstvo. Soočamo se z vrsto neprijetnih občutij, z jezo, žalostjo, strahom … Največkrat še sami ne vemo, kaj naj naredimo s čustvi, kaj šele, da bi lahko svoja občutja delili s partnerjem oziroma, da bi mu znali razložiti, kaj se dogaja z nami.
Vaša punca se je odločila, da gre in da ne želi več imeti stikov z vami. Do tega ima pravico in tudi svoje razloge. Lahko jo skušate kontaktirati še vnaprej, lahko pa spoštujete njeno odločitev. Obe poti sta lahko boleči, povezani z neprijetnimi čustvi. Vendar je ravno to, da sprejmete odločitev eden od načinov, da boste presekali gordijski vozel samospraševanj: Je dobra ali slaba poteza?
Dodala bi še, da na čustva drugih ne moremo vplivati tako kot bi si želeli. Tako tudi ne moremo obuditi ljubezni, če si druga oseba tega ne želi. Lahko pa sprejmemo in spoštujemo njeno odločitev, in s tem pokažemo, kdo smo.

Želim vam vse dobro. :sonček:
Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07

Re: Obuditev ljubezni

Odgovor matomat čet. 6.mar.2014 15.21

Upošteval sem vaš nasvet in se nisem vračal v stare tirnice, saj bi to pomenilo nazadovanje v zdravljenju bolezni. Narediti tako ali tako nebi mogel več nič, ker se je ona tako odločila. To energijo sem rajši vložil v druge stvari kot so npr. načrtovanje potovanja, plesni tečaj, strokovni izpit.
Ko sem si iskal sobo sem si sobo poiskal le km stran od bivše v upanju, da še jo bom kaj videl. Zdaj sem si poiskal sobo izven Lj, samo da se distanciram čimdlje od nje.
Rajši to energijo vlagam v sebe, da ne bom ponavljal istih napak v naslednji zvezi in bom v določenih situacijah ravnal drugače in raje prej premislil glede posledic. Vse kar se želim pa je sreča in najbolj srečen pa sem bil pa bom z ljubljeno osebo.

Hvala za nasvet in lep pozdrav.
matomat
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 13.jan.2014 17.24


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost