slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Odgovor Steven pon. 3.jul.2017 8.40

Pozdravljeni.
Znašel sem se v situaciji, ko preprosto ne vem kako naprej. Z ženo sva skupaj 15 let, poročena 10 let, imava 2 otroka(9 in 6). Pred približno letom dni, se je vse skupaj začelo z ženino afero. Ko sem jo soočil z dokazi je rekla, da se je zaljubila in, da se bo odselila in začela novo življenje. Spremenila se je tudi osebnostno, otroka ji nista bila več tako pomembna kot prej, motilo jo je vse na meni...

So se pa začeli kazati tudi znaki, ki niso kazali samo na krizo v partnerskem odnosu ampak tudi na krizo srednjih let (zapravljanje, nerealne želje, povečana skrb za dober izgled...). Po enem letu sva še vedno na isti točki. Pravi, da me nima rada, da se bo potrudila še kakšen mesec ali dva... Išče pa si stanovanje, pri čemer je dejstvo, da si ne more privoščiti niti najemnine, kaj šele nakupa. Jaz sem jo ves ta čas tudi finančno podpiral, misleč, da jo bo minilo. Pa jo ni. Afera se je zdaj končala, čeprav čustva do tega moškega še ima. Še vedno pa ima nerealne želje (planira potovanje v daljne kraje, išče stanovanje....). Pri vsem tem je potrebno povedati, da med nama nikoli ni bilo kakršnegakoli nasilja, da živimo nadpovprečno dobro (jaz zaslužim precej več kot ona). Za kakršno koli terapijo noče niti slišati., sam sem bil pri psihologu (večkrat). Njegov nasvet je bil, naj ji ne dajem več denarja in naj zahtevam, da prispeva polovico vseh stroškov, da bi jo to lahko streznilo. Vedno, ko sem to omenil, je to vzela kot izsiljevanje in začela še bolj intenzivno iskati stanovanje.

Ali menite, da jo kriza lahko mine, ali bodo potrebni kakšni radikalni ukrepi. Naj povem, da jo imam neizmerno rad, in da sem ji pripravljen stati ob strani.
Steven
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 3.jul.2017 8.17

Re: Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Odgovor Steven pon. 3.jul.2017 8.45

Naj povem še to, da ves ta čas bolj ali manj pritiskam na ženo. Vem, da je morda potem še slabše, ampak res si želim njenega dotika, objema...
Steven
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 3.jul.2017 8.17

Re: Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Odgovor Steven pon. 3.jul.2017 9.13

Aja, mogoče še to, njena afera se je končala, ker se je on preselil v tujino.
Steven
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 3.jul.2017 8.17

Re: Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Odgovor Nevenka sr. 5.jul.2017 6.57

Pozdravljen, Steven,

za to, da rešimo partnerski odnos, žal ne zadostuje trud samo enega partnerja, ampak si morata tega želeti oba. In vaša žena je jasno povedala, da si ne želi biti več z vami. Vem, da vam je hudo in želite na vsak način stvari spremeniti, amak se bojim, da ste tu precej nemočni. Pritiski nanjo bodo vse skupaj samo še poslabšali. S tem, ko prosite in izsiljujete dotike in objeme, pač ne postajate bolj privlačni, ampak kvečjemu manj. Če so ji vaši dotiki zoprni, bo tako samo še prej odšla.

V takem primeru se je navadno bolje odmakniti in poskrbeti zase. Seveda je nima več smisla finančno podpirati, verjemite, da tega zdaj prav nič ne ceni. Poleg tega pa tudi vprašanje za vas: Ali ste pripravljeni živeti z nekom, ki vas nima več rad in je z vami samo še zaradi denarja?
V bistvu vas je prevarala, na nek načn izdala, pravi, da vas ne ljubi, noče biti več z vami, noče na terapijo..., vi bi ji pa še kar stali ob strani? Kje je vaše samospoštovanje?

Po mojih izkušnjah so v odnosih najprej prevarani moški, ki so preveč ustrežljivi in bi vse naredili za partnerko. Sčasoma namreč postanejo samoumevni in nezanimivi, saj se ni potrebno več truditi okoli njihove ljubezni.

Malo se vprašajte, kaj ji je bilo včasih všeč na vas? Samozavest, igrivost, nasmeh, kaj? Verjetno ste zdaj vse prej kot to, kar ste včasih bili, kar je seveda glede na okoliščine razumljivo. Kljub temu pa vam svetujem, da se počasi usmerite nase in tudi poskrbite zase. Vaša partnerka ni bila ravno poštena do vas, zakaj bi ji torej stali ob strani? Potrudite se zase, poiščite stvari, ki si jih želite delati, pa morda ni bilo časa zanje, nove hobije, nove prijatelje, karkoli... Nehajte se ukvarjati z njo in se začnite ukvarjati s sabo. Tako boste veliko bolj privlačni. Predvsem pa prenehajte s pritiski, odločno udarite po mizi tudi kar se tiče finančne podpore. Naj se znajde, odhod je bila njena odločitev.

Ne morete preprečiti njenega iskanja stanovanja, pustite ji čas in svobodo. Ne veste, kam vas bo vse to pripeljalo. Lahko da bo čez čas spoznala, kaj je imela in ji bo žal, velikokrat se to zgodi. Mogoče bo želela nazaj, kar pa ne pomeni, da jo boste potrpežljivo in ustrežljivo čakali. Medtem je čas, da se postavite na noge, naredite nekaj na sebi in spet zaživite. Potem boste pa videli, kako se bo izšlo.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Kriza v partnerskem odnosu in kriza srednjih let

Odgovor Steven sob. 15.jul.2017 14.12

Najlepša hvala za odgovor. Globoko v sebi vem, da je to rešitev. Ampak jo imam preprosto rad. Ne predstavljam si, da naša družina razpade...
Steven
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 3.jul.2017 8.17


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron