slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Strah-fobija pred žvečilnimi gumiji. • Fobije - strahovi • Psihoterapija forum

Strah-fobija pred žvečilnimi gumiji.

Specifične fobije, agorafobija ...

Strah-fobija pred žvečilnimi gumiji.

Odgovor xyz pet. 29.okt.2010 8.09

Pozdravljeni.

Imam manjši za večino, zame malo večji problem in sicer strah pred žvečilnimi gumiji.. Grrr že napišem težko ti 2 besedi..ta problem imam nekako že odkar se spomnim. Domačim se zdi smešno, kolegom tudi. Ko vidim tisto največkrat belo stvar se mi obrne, ko jo zavoham je enako. Vedno prva opazim nekoga z žvečilnim, če ga ima kdo v rokah je moja prva prošnja naj si umije roke, pijem iz istega kozarca kot oseba z zvečilnim tudi ne, izjema je, če je zares nujno, pa še to si potem kar nekaj minut izpiram usta. Ljudem se zdi to smešno, nekako se tudi meni zdi patetično ampak žal ne vem kaj naj naredim. Tudi vzroka za to ne poznam. Če pa pride do tega, da moram ljudem ta problem razlagati, se ponavadi norčujejo, mene pa napade panika. V pomoč mi niso niti domači, ki mislijo da je to ena izmed mojih kapric, niti kolegi, ki si verjetno mislijo da sem nora in me nihče ne upošteva.
Ima kdo podoben problem?

Lp.
Ti in jaz in noč in večnost.
xyz
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 29.okt.2010 8.06

Re: Strah-fobija pred žvečilnimi gumiji.

Odgovor Darja sob. 30.okt.2010 19.12

Pozdravljena xyz.

Morda tvoj strah pred žvečilnimi gumiji ni ravno najbolj pogost, vendar to ni bistveno. Pomembno je, da je to zate težava, ki te ovira v vsakdanjem življenju!
Poznamo številne fobije, nekatere morda za večino bizarne, vendar je to resen problem, ki nikakor ni smešen.
O fobijah govorimo, ko nam določeni dogodki, situacije, pojavi ... vzbudijo pretiran strah, za katerega pa vemo, da je iracionalen. Za tem strahom se ponavadi skriva nekaj drugega, morda neka potlačena čustva, dogodki iz preteklosti, ki jih nismo izrazili ali predelali.
Eden od spremljevalnih pojavov so tudi panični napadi, kot reakcija na na fobični objekt ali situacijo. Poveča se nam utrip srca, se znojimo, lahko se pojavijo težave z dihanjem. Da bi se izognili temu, sčasoma prilagodimo svoje življenje tako, da se izogibamo za nas neprijetnim situacijam.
Fobije lahko uspešno pozdravimo s psihoterapijo v razmeroma kratkem času, zato predlagam, da si poiščeš pomoč in razrešiš vzroke, ki so te pripeljali do tega.

Kar pogumno naprej.

Lp, Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Fobije - strahovi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost