slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
sezonska depresija? • Depresija • Psihoterapija forum

sezonska depresija?

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

sezonska depresija?

Odgovor ela05 pet. 12.nov.2021 12.43

Krajši dnevi, vedno več teme, malo sonca, premalo časa za tisto kar imam najraje (hribi). Vsako leto upam, da bo bolje, pa vedno pride na obisk, tista slaba prijateljica, depresija. Spet sem zapadla v to temno obdobje. Pozna se... vsak dan imam manj motivacije za učenje in službo in več motivacije za delanje neumnih nekoristnih stvari. Vedno težje držim glavo nad vodo. Energija za iskanje pomoči, je šla po gobe, mojo glavo so okupirale slabe, grde misli... V bližini nimam nikogar ki bi to razumeu, zato vse držim v sebi, z nasmeškom na obrazu. In to je težko. Sprašujem se, kaj lahko naredim, ali je za vse že prepozno? --<--@ Rožica za vse, ki ste v podobnem stanju. Naj ostane upanje.
ela05
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 12.nov.2021 12.14

Re: sezonska depresija?

Odgovor Nevenka sob. 13.nov.2021 16.47

Pozdravljena, Ela,

s sezonsko depresijo se srečuje kar nekaj ljudi, vendar to ni težava, ki se je ne bi dalo premagati.

Za začetek vam svetujem, da ste vsak dan vsaj eno uro zunaj, odpravite se na sprehod, hitro hojo ali tek. To je obvezni del zdravljenja. Drugi je D vitamin, ki ga začnite jemati že septembra in nadaljujte z njim vse do poletja. Vzemite maksimalni možni odmerek. Tretji je hrana - iz hrane bi bilo dobro odstraniti gluten, sladkarije, kavo in alkohol. Uživajte ogromno sveže zelenjave in sadja. Lahko pa si pomagate tudi z naravnimi antidepresivi na osnovi žafrana, hidrolizata mlečnih beljakovin ali različnih drugih naravnih sestavin.

"Slabe misli" so del depresije, proti njim se ne moremo boriti, lahko pa odpravimo vzroke, ki so pripeljali do takšnega stanja.

Vsekakor vas vabim, da se nam ob ponedeljkih pridružite na brezplačni Zoom skupini, ki je namenjena podpori pri depresiji in anksioznosti. Prijavo mi pošljite na mail: breznik.nevenka@gmail.com, da vam lahko pošljem vabilo.

Veliko poguma vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 695
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: sezonska depresija?

Odgovor ela05 sr. 17.nov.2021 20.31

Hvala za nasvete. D vitamin jemljem, tudi na sprehod grem. Popijem pa preveč kave in alkohola, tu me čaka še veliko dela. Začeli so se mi panični napadi, edina kratkoročna rešitev iz tega vrtiljaka mi je..samopoškodovanje, na to res nisem ponosna. Težko je komurkoli povedati, da nisi v redu, nihče ne verjame in vsi te gledajo tako zaničevalno. Ob vsem tem pa se počutim tako.. tesnobno. Zdi se mi, da nikogar ni nikjer, da sem ostala popolnoma sama. Rada bi našla izhod iz tega.
ela05
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 12.nov.2021 12.14


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron