slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
ko te izsiljuje • Depresija • Psihoterapija forum

ko te izsiljuje

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

ko te izsiljuje

Odgovor zero28 pon. 31.mar.2014 13.18

Srečala sva se v pisarni, ko je prišla sklepat zavarovanje. Povabila me je na kavo in nisem privolil, ker sem bil že skoraj v pripravah na poroko z bivšo zaročenko. Mislim, da se je takrat ta ženska zaljubila vame, srečal sem jo po trgovinah, na cesti, v salonu, pri frizerju in kar hodila je za mano. Pripeljalo je tako daleč, da sem ji enkrat vpričo zaročenke sred Leclerca rekel, če mi prosim neha slediti. Ona se je delala kot, da me ne pozna. Svoji sem povedal kaj se je zgodilo, nato je pritisnila na njo, ne vem kako je izvedela kje je zaposlena, a hodila ji je težit vsak dan. Napletala ji je zgodbice, kako naj bi jo vabil na morje in če ve, da jo v pisarni vsaj 3x na teden po zaključku porivam. Res sem se zadržal 3x na teden, ker sem pripravil stvari sodelavcu za dopoldansko smeno. Ona ji je verjela in prišlo je tako daleč, da je spakirala in odšla nazaj k svojim staršem. Živel sem v bedi, vzel dopust in ga začel pit, začel sem tudi kadit. En petek sem šel na" all you can drink " se ga napil, zadrogiral in obležal. Zbudila me je policija v parku s to žensko, bila sva skupaj, očitno imela spolni odnos saj sem se zbudil s kondomom na tiču. Dva meseca kasneje sem spoznal drugo, s katero sem še zdaj. Problem je v tem, da me sedaj ta misterijozna ženska kliče, piše sms-e, da sem fotr njenemu otroku za kaj sem 100% da ni mogoče, razen če obvelja njeno, da je vzela kondom in si ga spraznila not. Ker ve, da sem premožen, sedaj zahteva 100000 (stotisoč)€ in glede na njeno prebrisanost in lažnjivost si upam trditi, da bi uspela razdret kaj sem ustvaril s sedanjo, kajti moja je tudi rahlo naivna oz. občutljiva, jo je kar strah če grem že v trgovino. Govoril sem s psih. ki mi je predpisal Paroxat in Sanval za spanje.
Vem, da je to forum, da to bere veliko ljudi, zato vas prosim za kak konkreten nasvet, kam in na koga se naj obrnem, ker meni je zmanjkalo idej, razmišljam še samo, kako bi najel ljudi, da ji zavijejo vrat.
zero28
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 26.mar.2014 19.50

Re: ko te izsiljuje

Odgovor herr Flick pon. 31.mar.2014 15.00

Na tvojem mestu bi razdelil svoje delovanje v 2 fazi:

1. Omejitev posledic:
1.1 Govori z odvetnikom kakšne dokaze potrebuješ za:
- te nadleguje
- nisi oče otroka (test očetovstva?)
- dokaz, da si žrtev posilstva
1.2 Oceni kako daleč je pripravljena iti, pripravi možne scenarije in odgovore
1.3 Poskusi zaščitit sedanjo, govori s psihologom, kakšni naj bodo tvoji odzivi glede na karakter stalkerke. Pozanimaj se pri njem tudi, kako se obnašaj do svoje trenutne, da ji pomagaš, da prebrodi potencialno krizo
1.4 Kontaktiraj zavarovalnico kjer ta ženska dela ... očitno cilja nate zaradi denarja, verjetno nisi edina žrtev. Če najdeš še koga, ki se mu dogaja podobno boste lažje kaj dosegli. Če zavarovalnica ve za podobne dogodke malo dvomim, da je ženska tam še vedno zaposlena
1.5 Glede na to, da si premožen lahko najameš zasebnega detektiva, da izbrska kakšne stvari o tej ženski in ti svetuje glede celotne situacije
1.6 Ali je ženska res noseča? Kolikor mi je znano kondomi večinoma vsebujejo antispermicide in spermiji niso ravno MacGyverji kar se tiče preživetja v naravi ;-)

2. Preprečitev nadaljevanja podobnih dogodkov:
- kaj potrebuješ za prepoved približevanja in kontaktov?
- hodi pit skupaj s prijatelji ;-)

Vem, da so malo floskule, morda pa ti pomaga.

LP,
Herr Flick
:shock:
herr Flick
 
Prispevkov: 65
Član od: tor. 8.nov.2011 23.01

Re: ko te izsiljuje

Odgovor zero28 tor. 1.apr.2014 10.17

S testom očetovstva nima zadržkov in dokaza nimam, razen moje pričanje proti njenemu, kot sem omenil, pa je zelo "lisičja" in se ne bi čudil, če bi se spomnila rećt, da sem jo še celo jaz posilil. Obiskujem psihiatra in je že seznanjem z zadevo, njegova pomoč se mi zdi bolj na easy ,kot da vse jemlje "kar tako", po moje misli, da si izmišljujem in svetoval je, da naj povprašam na kakšen forum. Predpisal je Paroxat in Sanval, pa še to s težkim srcem.
Delam kot posrednik, ona je prišla k nam sklenit zavarovanje, tukaj se nisva dobro razumela. Imam vse njene podatke, a ne upam si je javno izpostavit z osebnimi podatki, sem prepričan, da bi se najdel še kdo, a bi me tožila takoj ko bi vidla.
S svojo sem se pogovoril o zadevi, mislim, da je sprejela in mi verjame, skrbi me njena zgodba, lisičja, ko si bo namislila boga in svašta, imam občutek, da bi še svoj drek požrla, da bi prišla do denarja. Vem, da bom mogel plačevat preživnino vkolikor sem oče, s tem se tudi strinjam a ne želim, da ta denar porabi zase, da ga za otroka. Če je to res, bo otrok izvedel zgodbo o svoji mami, takoj ko bo razumel, kaj se dogaja okrog njega.
Na detektiva pa nisem pomislil, bom izbrskal kaj okrog tega.
Drugače pa hvala za izčrpen odgovor. Mislim, da vseeno ni tako hudo, kot sem si predstavljal.
zero28
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 26.mar.2014 19.50

Re: ko te izsiljuje

Odgovor Neulovljiva tor. 1.apr.2014 16.00

Odgovoru, ki je že zapisan prilivam še svoj dodatek:

Jaz bi na tvojem mestu nemudoma zamenjala telefonsko številko. Najbrž bi razmišljala tudi o tem, da bi prosila za zamenjavo delovnega mesta na drugo lokacijo in celo o tem, da bi se preselila.

Iz tega, kar si zapisal sklepam, da ta ženska rabi psihiatrično pomoč in medikamente.

Skušaj razmišljati o vseh možnih scenarijih, da zaščitiš sebe, svoje lifestyle in pomembne ljudi okoli sebe.

Verjamem pa, da bo s pretečenim časom tudi intenziteta njenih 'gnjavaž' vedno manjša, ker od nadlegovanja ne bo imela nobene koristi. Ljudje se vedno vedemo v smeri, ki nam prinaša določeno korist. In včasih je za koga vsakršna pozornost korist/nagrada, četudi je negativna. Tudi če jo pogledaš grdo npr., pogledaš jo. In to je njena korist, ki ojačuje njeno vedenje. Premisli o tem. Ti veš, kako se vedeš do nje, jaz ne vem. To so zgolj možni scenariji za razlago njenega vedenja.

Lep pozdrav,
Neulovljiva :idea:
Neulovljiva
 
Prispevkov: 29
Član od: tor. 4.feb.2014 22.37

Re: ko te izsiljuje

Odgovor zero28 tor. 1.apr.2014 17.31

Ja, po vsem tem jo potrebujem tudi jaz ne le ona. Če bi se dalo, bi, težava je ker kliče na domačo številko, na službeno v pisarno in tajništvo, katera veže klic k meni. Tudi, če zamenjam številko doma, me bo še zmeraj hitro izbrskala, če ne drugače imam ime firme in kontakt objavljen povsod. Službene ne morem menjat, že zaradi poslov ne gre to tako. Poglaviten problem je ravno v tem, ker se to stopnjuje, začelo se je s klicem na teden in s pomoto, kasneje na 3, 2, vsak dan, sedaj kliče po 2-3x na dan. Če se ne oglasim v službi, kliče mobitel, kliče domačo, opcija bi bila, da pošljem zahtevek za blokado številke, a kaj ko si bo kupila za teh 10€ ali koliko so številke drugo. Ženska me je psihično toliko že uničila, da si nisem sploh predstavljal, da kdo to zmore, čeprav sem karakterno močna oseba ji je uspelo. Ko zazvoni telefon, ni nujno, da je ona se oglasim z besom in vse skupaj vpliva na odnos z ljudmi, s strankami...

Glede obnašanja, ignoriram jo, odložim. Najslabše je če jo srečam na ulici, recimo pred avtomobilom in mi dela sramoto pred ljudmi. Enkrat se mi je postavila pred avto, nisem mogel iz garažne dokler je niso odstranili varnostniki. navajam " otroka narediš, plačuješ pa nič, gnida, gnoj, golazen, ljudje! Izogibajte se tega človeka, naredil mi je otroka, noče pa slišat zanj..." ko se pomiri začne z normalnim tonom kdaj ji bom izplačal denar, da mi bo zagrenila življenje, uničila prihodnost in da se je ne bom nikoli znebil, če ji ne bom izplačal muk ki jih je doživljala med porodom mojega otroka. Mislim...
Naredila je že dosti sranja po ulici kjer živim, sosedje, znanci, vsi me gledajo postrani. Morda se mi je že odpeljalo, pa se mi samo zdi da se okrog mene spreminja svet, v bistvu, pa se spreminjam jaz.
zero28
 
Prispevkov: 3
Član od: sr. 26.mar.2014 19.50


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron