slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Akcija! • Depresija • Psihoterapija forum

Akcija!

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

Re: Akcija!

Odgovor iron maiden ned. 2.jan.2011 14.08

jem normalno. iščem službo, a nimam dobre taktike. ker si ne zaupam. prošnje pišem najbrž napačne, da nikogar ne očaram dovolj, da bi me vsaj na razgovor povabili. z diplomo nadajujem po počitnicah in ko bo mentorica prebrala moj izdelek. 10. mislim,da grem spet na govorilno.
strah me je nove službe. da ne bom zmogla. pa reče prijatelj: a nisi do zdaj še vseh služb obvladala? sem. itak se znajdem v vseh možnih situacijah (razen s svojim notranjim svetom imam težave).
prišla sem do točke, ko vidim, kako sem odvisna. vedno bila. vedno sem našla nekoga, da sem se obesila nanj, da je skrbel zame (v materialnem smislu). želim si, da bi našla službo (ni treba, da me popolnoma zadovolji, zdaj rabim denar), da bi imela dovolj denarja, s katerim bi si lahko plačala stanovanje. (za hrano ne rabim veliko, neumnosti si pa ne kupujem.) to je zame veeeelik korak. že to, da sem sploh pogruntala, kaj potrebujem. moč bo prišla. strah me je kot psa. a se borim kot lev. bom dobila krila kot orel? v katero žival naj se spremenim, da bo pot hitrejša? LOL
vsaj depresivna nisem več. nimam časa. želim se premakniti z mrtve točke, na kateri sem obtičala. želim živeti. želim biti svobodna, samostojna in neodvisna. lajk normal pipl.
berem sanjo rozman, zaljubljeni v sanje. tipična sanjalka sem. vidim, kako sem odvisna od odnosov. vedela sem, da nekaj ne štima, a nisem znala opredeliti kje točno in kako. daje mi pogum, da nisem samo jaz čudna. natančno opiše, kaj se mi dogaja. sliko vidim jasno. premikam se, a takoooo počasi. vsaka stvar rabi svoj čas... kake težke besede! nepotrpežljiva. vse takoj in zdaj. neodrasla. a stojim. se učim.
iron maiden
 
Prispevkov: 40
Član od: ned. 31.okt.2010 17.51

Re: Akcija!

Odgovor Calla ned. 2.jan.2011 16.51

Železna, če bi lahko tvoje sporočilo "lajkala" kot na facebooku, bi ga ;) Tale začetek leta zagotovo prinaša veliko dobrega --<--@
Uporabniški avatar
Calla
 
Prispevkov: 17
Član od: sr. 21.apr.2010 6.32

Re: Akcija!

Odgovor Calath ned. 9.jan.2011 18.15

Ah, seveda, to je moje zlato pravilo - VSAKA STVAR RABI SVOJ ČAS
Točno tako je... sicer ni vedno najbolj prikladno in lahko traja zelo dolgo, lahko tudi zelo, zelo dolgo, preden se kaj premakne... in to je čisto normalno.
Stvari imajo svoj ritem preobrazbe... spremembe pridejo, ko pridejo... mi pa delamo in se trudimo kot najbolje moremo, vemo in znamo...

Le pogumno naprej, nikamor se ne mudi, vse bo še... :dežnik: :žleht: :iii :zvezdica: :nor: :D
Uporabniški avatar
Calath
 
Prispevkov: 44
Član od: čet. 6.maj.2010 17.36

Re: Akcija!

Odgovor iron maiden pet. 28.jan.2011 21.51

Uf, me pa dolgo ni bilo. No, se je tudi zemlja pod mojimi nogami konkretno premaknila. Vso energijo sem usmerila v iskanje službe. Najprej sem čisto mehansko pošiljala prošnje, ker mi je šlo res težko in počasi in bala sem se vsega. Potem so se začeli razgovori. Potem je prišel RAZGOVOR. Ta teden sem začela z delom. Diplomirala še nisem. A imam končno natančna navodila mentorice, kaj naj delam, da bo zadovoljna. Z diplomo se mi zelo mudi, ker se mi obeta podaljšanje službe za eno leto. (trenutno so me vzeli samo za en mesec, a mislim, da mi bo uspelo diplomirati… pospešeno delam na tem.)
Aaajde, vesolje, še malo se v mojo smer zavrti!
Jem, vsak dan zjutraj eno uro telovadim. Nisem verjela, da je kaj takega mogoče. Sanja že ve.
Utrujena pa sem, to pa. Veliko dela imam, načrtujem premike po svetu, veliko opravkov imam… a vse gre gladko.
Preden sem šla prvi dan delat, sem imela pa hud napad tesnobe al česa… bala sem se, da ne bom fizično zmogla, tresla sem se. Kličem prijatelja, ki mi je rekel: ne razmišljaj, drži se urnika, in pojdi. (itak imam vse zapisano, kam kdaj moram it. ) Pred stavbo sem se že skoraj obrnila, in hotela poklicat, da me ne bo. Pa si rečem: če sem se do tukaj tako namatrala, pa zdaj odpovem, bom morala nekoč skozi isti postopek, z istim strahom… ah, to se mi pa ne da. Bom kar zdaj šla, pa naj se tam onesvestim, al kaj že. Bilo je fantastično. Zadovoljna sem. Počutim se normalno.

Upam, da bom s tem zapisom opogumila koga, ki bojuje iste bitke, kot sem jo jaz. Zmoreš. Vse zmoreš. Počasi lepo. S svojim ritmom.
iron maiden
 
Prispevkov: 40
Član od: ned. 31.okt.2010 17.51

Re: Akcija!

Odgovor Nevenka sob. 29.jan.2011 22.12

Iskrene čestitke, Iron Maiden, sem vedela, da zmoreš. In hvala, ker si s tem sporočila tudi drugim, da se da zmagati nad utrujenostjo, brezvoljnostjo in depresijo.

Veliko lepih trenutkov in uspeha še naprej :tek: --<--@
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Akcija!

Odgovor iron maiden ned. 27.mar.2011 13.36

Končno pride pomlad, daljši dnevi, danes se je celo ura prestavila, kar sem čakala celo zimo. Več svetlobe, forzicije so že orumenele… jaz pa omagujem. Tako slabo se počutim. Nimam nobenega veselja, ves čas me je vsega strah (da bom zamudila službo, kar je še nisem nikdar, ampak jaz si tega ne bi odpustila, ker želim biti 100% zanesljiva, da me bo pritisnilo na wc, če ne morem iti takoj, postanem nervozna, slabo, bruhat, vroče, zašvicam fuŁ , kako naj grem sama živet, kako naj se ojačam, kako naj najdem točno takega partnerja, ki ga potrebujem, kam naj grem živet, kako se bom razumela s cimrami (sama nočem živeti, se raje prilagajam drugim ljudem), bom našla službo,ko se delavka vrne z bolniške...
Službo imam zdaj dva meseca, ne vem,kako dolgo še, lahko da samo še en teden, morda do konca leta... Zato se še nisem odselila. In živim prazno. Brez ljubezni. Sama. Osamljena. Nesposobna. Ne znam se sama toliko zabavati al kaj, da mi ne bi po glavi mrgolelo morje črnih misli. Ki me utrujajo in vlečejo dol. Ta teden je bil katastrofa. Danes sem spet začela z najljubšim opravilom. Jokom. In ne, ni pomagalo. Še vedno sem enako brezvezna. Razmišljam, da bi spet začela jemati AD-je. Pa kaj mi bodo. Ne morem si zamenjati glave.
V službi se odlično počutim. Ker moram biti prisebna in pozorna na 25 otrok. Res mi je fajn. Da jim lahko dam svojo ljubezen. Ki mi jo z veliko žlico tudi vračajo. Čeprav sem včasih bolj počasna kot sem navajena. Ker sem utrujena. Ker ne jem normalno. Utrujena utrujena. Ne naspim se. Zjutraj na pol nezavestna kolesarim pol ure na sobnem kolesu, včasih celo delam malo joge, a se mi ne da pogosto. Nervozna sem na poti v službo. Ker sem lačna. Imam polno torbo hrane, če bi mi slučajno prijalo kaj. Prisilim se vsaj s kako žemljico, ki jo miže tlačim v usta. Sovražim hrano. Tako mi je težko jesti. V šoli kosilo ni ravno dobro, izbirčna kot sem. A vedno vse pojem. Ker moram. Da preživim. Ne vem, kaj je to: uživam v hrani. Na živce mi gre vsaka pripomba: Uh, kako si srečna, da ne moreš jest. Jaz pa suha kot trlica. Včeraj sem šla po dolgem času plezat. Plezala sem normalno, ne bi rekla, da sem bila kaj šibka. Najbrž se vendar pozna jutranja telovadba.
Diplomirala še nisem, morda bo uspelo v enem mesecu, kot je tokrat zagotovila mentorica. Zagovora se sploh ne bojim. (čudno, morda, ker imam toliko drugih bolj konkretnih strahov in se mi zdi to mala malica) aha, še tole o diplomi: ko sem en del popravljala po njenih navodilih, sem napisala kot se mi je pač zdelo. Nisem se obremenjevala s tem, da ne bo perfect. Meni se je itak zdel cel zmazek, bolj kot nek koncept, mentorici pa je bilo všeč in me je pohvalila. (to se mi zdi velik napredek, ker ne zahtevam več od sebe, da bo diploma perfektna, itak je, samo jaz tega ne vidim. Upam, da se bo ta izkušnja preselila tudi na druga področja mojega bivanja na zemlji. Samo ne vem še, kdaj in kako. Čimpreeeeej!!!!!! )
Čakam nekaj. Sicer si govorim, da se najbrž isti film dogaja veliko ljudem. A ne pomaga. Na zunaj izgledam dobro, notri pa tema. Tolaži me samo misel, da se da tudi tako živeti. Kdaj bom pa začela živeti po svojih pravilih? Svobodno? Lahko že zdaj? Zakaj potem ne živim tako? Misel na to, da bi našla novega fanta mi je hkrati negativna in pozitivna. Kako mi gre lahko na živce, ki ga sploh še ne poznam?
Čakam, da mine še ta teden. Morda bo drugi boljši.
Ta teden sem spet kadila travo. Upam, da je moje poslabšanje zaradi tega. Čeprav sem imela krizo pred začetkom kajenja. Najbrž je pa trava spodbudila še druge negativnosti v meni. Včasih vzamem kak persen za spanje. Bom kar bolj pogosto, da prebrodim krizo.za ADje pa še ne vem. Vztrajam. (pa daleč imam do zdravnika)
iron maiden
 
Prispevkov: 40
Član od: ned. 31.okt.2010 17.51

Re: Akcija!

Odgovor Nevenka pon. 28.mar.2011 17.58

Draga iron maiden, kot prvo: takoj prenehaj s travo, ker si verjetno ne želiš, da bi šle stvari še na slabše. Trava je pri ljudeh, ki so nagnjeni k depresiji, škodljiva, saj še pojača občutke brezvoljnosti. Tega res ne rabiš!
Čestitam, ker si že skoraj diplomirala in ker ti gre dobro v službi. Narava tvojih težav je taka, da razpoloženje velikokrat niha, poleg tega pa so nekateri tvoji vzorci in načini razmišljanja še vedno tam, kjer so bili in te ovirajo na tvoji poti. Čeprav je obnem tudi res, da si lahko ponosna na svoj napredek. Delo na sebi je dolgotrajen proces in za globoke osebnostne spremembe ponavadi potrebujemo več let. Ni dolgo nazaj, kar si naredila precejšnje premike v svojem življenju. Glej, zaenkrat nadaljuj tako, kot si zastavila, čim več bodi zunaj, na sončku in se gibaj. Če v tednu dni ne bo bolje, me kontaktiraj, da se dogovoriva, kako naprej.

Veliko svetlih misli ti želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Akcija!

Odgovor iron maiden čet. 21.apr.2011 17.52

Nisem opazila, da se toliko časa nisem javila. Odgovor sem seveda takoj prebrala, Nevenka, a nisem odgovorila, ker sem čakala na spremembo. Itak je takoj po zapisu prišla. Saj imajo ti zapisi name še vedno magičen učinek. Tudi če samo jamram, sem drugi dan kot nova. Kot da sem težave odstranila. Seveda sem nehala s travo, sploh ne vem, zakaj sem jo spet kadila.
Trenutno sem relativno stabilna, diplomirala še nisem, ker je mentorica spet na službenem potovanju. Nisem še srečala človek, ki bi imel toliko službenih poti. LOL Pa bo že.
Začela sem z eno krasno meditacijo. Ko se mi začnejo poditi čudne misli po glavi, se spomnem, kako se počutijo moji možgani med meditacijo. Deluje.
Danes sem šla brat zapisek, ki sem ga ob zadnjem obisku zapisala. Vesela sem, da se danes temu čudim. Ker vendarle napredujem. počaaasi, a gre. (Še vedno se bojim iti v mesto, ker ne vem, kdaj in kje bom jedla.)
Nevenka, hvala, da mi stojiš ob strani. --<--@
Sem pa začela verjeti, da tako težka in zoprna in nevemkaj sem si še dopovedovala, da sem, le nisem. :iii
iron maiden
 
Prispevkov: 40
Član od: ned. 31.okt.2010 17.51

Re: Akcija!

Odgovor Nevenka pet. 22.apr.2011 20.08

Lepo, da gre počasi na bolje. Vse prave globoke spremembe potrebujejo čas, nič ne gre čez noč. Krasno je, da ti pisanje tako pomaga. S tem, ko napišeš kaj o sebi in svojih težavah, verjetno pomagaš še komu, ki se najde v tvoji zgodbi. Tvoji prispevki so vedno živi in sveži. Iz srca ti želim, da čim prej diplomiraš. Kar se tega tiče, da si težka in zoprna, pa tako vsi vemo, da je to samo tvoja izkrivljena podoba o sebi in vesela sem, da ti gre tudi tu na bolje.

Veliko spomladanskega sončka ti želim, predvsem pa naj sije v tvojih mislih in srcu. --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Akcija!

Odgovor Calath sr. 4.maj.2011 18.45

iron maiden !!!! Pozdravljena punca... vidim, da ti gre ful bolje oziroma ti uspeva premikati življenje na bolje in dosegaš spremebe, čeprav ti ni lahko. BRAVO!!! --<--@
Pa trava bo kar sama odpadla veš, ti se samo osredotočaj nase in na to kar bi rada in se prepusti kakšni želji po tem... kar bi resnično rada, seveda. Po dolgem času napredovanja prideš že zelo daleč, pogledaš nazaj in vidiš, da ima tudi mali napredek svojo vlogo v sedanjosti in vidiš, da ima vse skupaj le smisel... nekam greš.
In se zgodi, da delaš kakšno slabo stvar ali ponavljaš napako leta in leta... nič hudega, da se tega le zavedaš in veš, da hočeš to spremeniti... in gre, kar zgodi se napredek.

Čestitam za napredk pri diplomi pa tudi za službo, ki jo opravljaš... to je zelo, zelo veliko.
Pa veliko zadovoljstva v meditaciji ti želim.

Drži se in le tako naprej... --<--@ :sonček: :zvezdica: :iii
Uporabniški avatar
Calath
 
Prispevkov: 44
Član od: čet. 6.maj.2010 17.36

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov