slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
utrujenost in zaspanost • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

utrujenost in zaspanost

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

utrujenost in zaspanost

Odgovor OnlyMe sr. 23.feb.2011 18.21

Pozdravljeni, moja psihiatrična diagnoza je depresija. Nekaj časa sem jemala Wellbutrin, ki mi je pomagal, vendar se mi je po njem povečala socialna anksioznost. Zdaj sem že nekaj mesecev brez tablet in zadnje čase sem neznansko utrujena. Včasih se mi zdi, da še roke ne morem dvigniti. Preden zaspim, se mi zdi, da se pogreznem v neko omotičnost, težko je opisati to stanje, samo vem, da je zoprno in se ga bojim. V bistvu se bojim, da bi se depresija ponovila :jao . Zanima me, kaj lahko storim sama, da to preprečim.

Hvala za odgovor in pozdrav vsem
OnlyMe
 
Prispevkov: 14
Član od: ned. 15.avg.2010 18.51

Re: utrujenost in zaspanost

Odgovor Nevenka pet. 25.feb.2011 12.51

Pozdravljena, OnlyMe, pri depresiji gre pogosto za to, da se nam v nekem obdobju našega življenja zazdi, da so bremena za nas prehuda, da se ne izplača več truditi, da ne zmoremo več. Depresija je kot nek umik in obenem klic na pomoč. Utrujenost je seveda lahko sestavni del depresije, ni pa nujno, da gre za to. Včasih je to samo prehodno obdobje, ki hitro mine. Morda nekaj vprašanj zate: Kdaj si utrujena? Ob kakšnih priložnostih, v katerem delu dneva? Ali je to vsak dan ali samo nekatere dneve? Kaj si govoriš takrat o sebi in o življenju nasploh?
Včasih strahovi pred tem, da se ti bo depresija ponovila, utrujenost in občutke, povezane z njo, še povečajo. Začnemo se opazovati in ob vsaki najmanjši spremembi, ki bi lahko spominjala na bolezen, ki se je bojimo, doživimo napade strahu, napetosti, posledično pa lahko veliko utrujenost od neprestane borbe z lastnimi občutki.

Upam, da se boš kmalu počutila veliko bolje :pomezik:
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost