slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
STRAHOVI • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

STRAHOVI

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

STRAHOVI

Odgovor bojsu sr. 26.dec.2012 15.00

Pozdravljeni
Pred mesecem sem izgubil službo, ker sem imel kar odgovorno delo, me sedaj skoraj vsako jutro spremljajo strahovi, prebujam se zgodaj zjutraj, najdem nek objekt, kjer sem kaj delal ali opravljal kakšne meritve na električnih inštalacijah v mislih in se sprašujem a je vse prav narejeno, sem vse pregledal, kaj če se bo kaj zgodilo, taka vprašanja me zelo mučijo.
To se prej ni nikoli dogajalo.
Sprašujem se tudi ali naj grem naprej svojo dosedanjo pot in se bodo tako stvari najbolj pomirile ali naj zamenjam delo-stroko.

Hvala za mnenja
bojsu
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 26.dec.2012 14.50

Re: STRAHOVI

Odgovor Nevenka sr. 26.dec.2012 21.42

Pozdravljen, "bojsu", malo premalo ste napisali o sebi, da bi vam lahko kaj konkretnega odgovorila. Strahovi in prisilne misli se velikokrat pojavijo, ko smo v kakšnem težkem življenjskem obdobju ali po kakšnem stresnem dogodku, kar izguba službe prav gotovo je. Verjetno ste že v osnovi zelo skrben in odgovoren človek, ki ima rad stvari pod kontrolo in kot takemu vam je težko sprejeti negotovost, v kateri se nahajate. Trenutno imate verjetno več časa in se s tem še bolj intenzivno ukvarjate ter mučite sam sebe. Ne vem, koliko časa je od takrat, ko ste izgubili službo, ampak verjetno dovolj, da bi se, če bi kje naredili kakšno večjo napako, ta že pokazala. Mislim, da zamenjava službe ni smiselna, ker bi se verjetno slej kot prej v kritični situaciji pojavili podobni strahovi, samo področje dela bi bilo drugačno. Ampak, kot sem napisala že v začetku, premalo vas poznam, da bi si upala karkoli svetovati, zato vam predlagam, da se čez 14 dni oglasite pri nas na skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji, ki je brezplačna in kjer se bova lahko malo več pogovorila o vaših težavah.

Miren večer vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: STRAHOVI

Odgovor bojsu sr. 26.dec.2012 22.01

Hvala za vaš odgovor,
res je da sem skrben človek, imam rad da je vse v redu. sploh pa v teh meritvah z elektriko, kjer vidiš veliko pomanjkljivosti, bil sem prisiljen tudi podpisovati negativna poročila in poročila meritev, ki so jih delali tudi drugi nepooblaščeni delavci v podjetju, ker sem se pa potem uprl temu, je sledila odpoved, skoraj sigurno glavni razlog, čeprav delodajalec tega ne priznava.
Odpoved sem dobil pred dvema mesecema, sedaj se mi izteče odpovedni rok, res je tudi to, da imam sedaj več časa in zato mislim na vse to, prej se mi to ni nikoli dogajalo. Bil sem vedno poln samozavesti, sedaj mislim, da je nimam več.

Rad bom prišel na to vaše srečanje.

Lep pozdrav

Bojan
bojsu
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 26.dec.2012 14.50


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost